Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jasne stolce u czterolatki,co to może być?

Polecane posty

Gość gość

Witam,moja córka od dłuższego czasu cierpi na zaparcia,robi kupki raz na 3-5 dni.Pediatra poleciła podawać laktuloze co też uczyniłam,podałam ją dwa razy na czczo wymieszaną z wodą,niestety po drugiej dawce córka dostała biegunki,wyglądało to tak jakby ten płyn przeleciał przez nią,od tego czasu córka robi jasne żółte kupy,lek odstawiłam bo się wystraszyłam tym kolorem.Poza tym za nim podałam tą laktuloze,może ze dwa dni wcześniej miała w nocy lekką gorączke bez jakichkolwiek innych objawów.Chciałam jeszcze dodać że córka jest strasznym niejadkiem a teraz to już w ogóle jest dramat z jedzeniem...oczywiście pójdę z nią do lekarza ale chciałam zapytać czy wiecie co to może być?martwię się bo naczytałam się że to może być problem z drogami żółciowymi,trzustką lub wątrobą...a może to po tej laktulozie?czy Wasze dzieci przyjmując ten lek też miały odbarwione stolce?

Gość gość
A co to jest laktuliza? Na zdrowy rozum jeśli coś związane z kulturami bakterii występującymi w produktach mlecznych to moim zdaniem kolor mógł być od tego . Ale pozostałe objawy są niepokojące, moim zdaniem trzeba cisnac po lekarzach. Może to pasożyt, może infekcja? Raczej nic strasznego, ale ja bym szukała przyczyn.

Gość gość
moj czterolatek robi jasne kupy jak przesadzi z nabiałem.

Gość gość
Nie wiem, ale zapytaj w aptece o dicopeg junior, makrogole są lepsze na zaparcia dla dzieci.