Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest jakaś książka, która odmieniła wasze życie lub poglądy?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli tak to jaka i jak?

Gość gość
Mały książę - najcudowniejsza książka świata i równie cudna: Kubuś Puchatek.

Gość gość
tak, Winetu i stalem sie lepszym czlowiekiem:-P

Gość gość
tak, "dlaczego mężczyźni kochają zołzy" zrozumiałam, ze baby to puste idiotki naiwnie we wszystko wierzace

Gość gość
Robert D.Hare Psychopaci są wśród nas -dzięki tej książce zrozumiałam że mój mąż jest psychopatą ,pozwoliła mi wyjść z wydawało się beznadziejnej dla mnie sytuacji a gdy zagrywki byłego już męża przestały na mnie działać tak jak on chciał a i udawało mu się przez lata gdy dwoił się i troił i nie uzyskiwał oczekiwanego efektu i widzieć wtedy jego minę, bezcenne

Gość gość
Anthony de Mello "Przebudzenie".

Gość gość
"Korzenie"-Alex Haley. Czarniskórzy od zawsze mieli i mają przestrane. Moje problemy są niczym w porównaniu z ich życiem i ich traktowaniu.

Gość gość
Książka kucharska.

Gość gość
"Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" Ligockiej - za ukazanie mi czego nigdy nie robić swojemu dziecku. "Mistrz i Małgorzata" -m.in. za niezapomniane słowa "Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro" i wiele innych. Bulhakow przypomina że to dobro jest najwiekszą siłą w świecie. A opis przemiany Małgorzaty w wiedźmę, majstersztyk. "Opowieści z Narnii" przepiękna alegoria chrześcijaństwa z tym wspaniałym królewskim lwem składającym się na ołtarzu w ofierze za grzechy zdrajcy...

Gość uleczka131a
Może nie odmieniła mojego życia ale zmusiła do refleksji nad życiem. Mam na myśli Dziennik o-błędnik niby czyta się szybko, lekko. Ale tematy poruszane wcale nie są takie proste i łatwe. Jest na szczęście też spora dawka humoru, która pozwala się oderwać od niewesołych myśli. Jednak nasz kobiecy świat jest skomplikowany.

Gość gość
Dziennik św. Faustyny - niesamowita :)

Gość ochujał i pęk
Myśli Mao

Gość gość
Byc milym to przekleństwo :)

Gość gość
"Listy miłości "Maria Nurowska Nie jest to książka z love story choć tak sugeruje tytuł.. Bardzo smutna i zarazem piękna książka To książka która zmieniła mmie gdzieś w środku..nie oceniać ludzi za czyny tylko starać się zrozumieć i.kochać