Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niemcy czy Polska .

Polecane posty

Gość gość

Witam . Osoba mieszkajaca w Niemczech odradza mi wyjazd do Niemiec ponieważ twierdzi ze Polacy mieszkający tam dostają depresji . No i ta sytuacja z uchodzcami teraz w Niemczech . Z drugiej strony zaś zarobki w Niemczech są dużo wyższe niż u Nas . Znam podstawy niemieckiego . Jestem w strasznej rozterce . Doradźcie .

Gość gość
Mieszkam juz 2 lata, depresji nie mam, znajomych mnostwo, praca ok, wyplata super, zyje mi sie bardzo dobrze. Moj region poki co nie jest zalany uchodzcami ale byc moze to sie zmieni. Wtedy wracam

Gość paulaaaaaaaaaaa
Sprobuj, zawsze możesz wrocic jak sie nie uda, sama mysle o wyjezdzie

Gość gość
Daje 2miesiące i Niemcy pogrążą się w chaosie. Przy tej ilości nachodzców islamskich stanie się tak napewno. Moim zdaniem powinnaś zostać w Polsce.

Gość paulaaaaaaaaaaa
A z ta depresja mysle, ze to bzdura. Predzej w Polsce można dostac depresji z powodu kiepskiej pensji... A jesli chodzi o klimat to Skandynawia ewentualnie moze dzialac depresyjnie czy Islandia np. Ale co do Niemiec to mysle, ze mozesz sprobować wyjechac

Gość gość
Meżczyzna Sam- gorzej jak w Polsce i tak nie bedzie jesli chodzi o zarobki. Jest troche niebezpiecznie teraz to inna sprawa... A nie myslałaś o wyjeździe do innego kraju? Jak Szwajcaria, Austria, Francja itd? Tam jest teraz troche spokojniej jak w DE, UK czy Skandynawii

Gość gość
A dlaczego akurat Niemcy? tam napływa najwięcej uchodźców... jest tyle zachodnich panstw, może wybierz inne, nawet taką Holandię, moi znajomi się tam przeprowadzili i bardzo dobrze im się żyje

Gość gość
To fakt w Polsce bardzo mało się zarabia . Obliczyłam ze z pensji mi zostałoby jakies 150 zł na przyjemności typu dyskoteka czy coś . A gdzie jakieś wakacje . Do tego jakby dziecko doszło to nie ma szans . A Niemczech jest te przynajmniej 1000 euro na miesiąc . Jeżeli z ta depresja to bzdura to dobrze .

Gość gość
1000 Euro w niemczech to nic. Kto tyle zarabja jest biedny. A jak jestes biedny, to jestes dla niemcow nic nie warty. Mieszkam tu juz duzo lat. Wyjechalem jak bylem malym dziekciem z rodzicami. Skonczylem studja, mam super prace. Ale mam tu jeden problem: Jestem polakiem i dla nich mniej warty. To mnie do dzisiaj boli. Nie zycze nikomu tego uczucia jak jakis niemiec do ciebie powie "Polake" - szczegonlie zadnemu dziecku. A na pewno dziecku w szkole nie raz tak powiedza. Zostance w polsce, czujcie sie w domu, badzcie kims.