Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko nie chce robić siusiu

Polecane posty

Gość gość

Witam Moja córka ma 2.5latka Siusiu robi już od dawna na nocniku i na toalecie Od dwóch dni zauważyliśmy ze siusiu robi zbyt rzadko bo ok 2x razy na dobę Wcześniej minimum 10 razy w tym raz budziła się w nocy. . Bardzo mnie to martwi wygląda jakby się zaciela dziś wolała ci prawda z 7 razy ze chce bieglam z nią sadzalam i cisza po dwóch sekundach mówi ze jednak nie chce Pije ma w miarę apetyt robiła dziś dwa razy kupkę Dziś siusiu robiła ostatnio ok 9 rano I do tej pory nic a wypila ok 300ml Co robić nie da się lekarzowi zbadać zbyt dużo negatywnych emocji

Siusiu nie można wstrzymywać, to niezależne od niej. Ja skonsultowałabym się z lekarzem. Chyba pojechałabym nawet na SOR. Z nerkami nie ma żartów. Nie ma że "nie da się zbadać ". Lekarz sobie poradzi, sprawdzą krew, mocz, może usg.

Gość gość
Lekarz i to szybko, nie ma czegoś takiego że "nie da się zbadać", to nerki, z nimi nie ma żartów, chcesz żeby córka była dializowana? Biegiem do lekarza!

Gość gość
Skąd się biorą TAKIE matki ?? Kobieto, czy Ty myślisz, że na tym forum siedzą lekarze ? Do szpitala zasuwaj a nie na kafe szukasz diagnozy.

Daj jej może na raz do picia większą ilość czegoś co lubi, ale tak ok 300 ml, jak nie zrobi to do szpitala. Ale piszesz, że przez cały dzień dziecko wypiło w sumie tylko 300 ml? Może jest odwodniona, to malutko.

Gość gość
Ona od urodzenia piła mało ale często sama się upomina wielokrotnie o picie akurat w tym nie ma zmian Co do siusiania to wczoraj było tak samo nie chciała caly dzień a dziś rano wstała zrobiła bardzo dużo na raz a potem ok 9 ponownie i od tamtej pory nic chyba że do wody gdy ja kapalam bo tak jej się kilka razy wcześniej zdążyło no ale w takiej ilości wody nie mogłam zauważyć Mala juz śpi od 19 Dziś wstała juz o 5.39 ma dużo energii brak innych objawów Ale Cztery dni temu spadła z łóżka bardzo się poobijala bolały ja najbardziej plecy i szyja Pitem nie chciała juz nigdzie siedzieć właśnie nawet na WC i nocniku bo twierdzila ze spadnie i będzie znów boleć

Gość gość
Ale jak sobie wyobrażasz wstrzymywanie moczu? Przecież by się posikała! Chyba żartujesz: uraz i nieoddawanie moczu a ty na forum?

Gość gość
Może przy upadku nastąpił jakiś uraz nerek. moim zdaniem nie ma na co czekać. Lepiej to sprawdzić.

Gość gość
Ale uraz był w poniedziałek a dziś sobota Wystraszył ecie mnie tymi wpisami wrócił maz i postanowilismy ze zrobimy jeszcze próbę nim pojedziemy do szpitala Posadzilismy ja na nocnik na spiaco i zrobiła siusiu ponad połowę kubeczka jednorazowego tak zmierzyli sny Uspokoiło to nas rano zobaczymy czy zrobimy ponownie siusiu jeżeli tak to wstrzymam się z wyjazdem do szpitala a w poniedziałek z rana zawioze mocz do laboratorium i umowie się na wizytę lek

Gość gość
przeciez jak ona wypija tylko 300ml w ciagu dnia tj ok szklanki to nie bedzie duzo sikac no chyba ze zjada dod zupki, daj wiecej do picia i obserwuj najlepiej zmierz w nocniku przez dzien ile wysikala w stosunku do tego co wypila, tak robia w szpitalu przy bad nerek, przelewaj z nicnika do naczynia przez dzien, jezeli pije duzo a sika malo do lekarza, a jak malutko pije to tez malutko sika

Gość gość
No dobrze, ale obserwuj. Przede wszystkim dawaj córce więcej płynów. Nie pije już mleka? Syn wypija blisko 300 samego tylko mleka wieczorem, do tego rano, w dzień co chwilę woła herbatkę, Kubusia, soku... Z 1 l wypija napewno.

Gość gość
strasznie mało pije twoja córka! Powinna pić minimum litr na dobe