Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce tegooo

czy są tu dziewczyny ,które nie chcą wesela?

Polecane posty

Gość nie chce tegooo

Dla których wesele, i cała ta sztuczna otoczka z wyuczonym pierwszym tańcem to coś czego chcą uniknąć. Czy tylko dla mnie wesele jest czymś "obciachowym"?

Ja akurat nie miałam wyuczonego pierwszego tańca :D Ale powiem tak, jasne, że jest dużo takich kobiet. Nie każda chce świętować ślub w taki sposób. Chociaż moim zdaniem nie ma nic obciachowego w świętowaniu ślubu z rodziną i przyjaciółmi.

Gość gość
Nie mialam obciachu. Naprawde mozna. Bylo nas kolo 50 osob, byl piekny zajazd ze swojskim jedzeniem, byl dj i ciemna sala do tanca, gra na gitarze, spiewy, wspaniala atmosfera. Bez tych okropnych oczepin i innych typowo weselnych zwyczajow. Nie bylo rosolu i kotleta, poprawin itp. Nie mielismy podziekowan dla rodzicow, moze to i piekne ale na pokaz, podziekowalismy im w zaciszu 4 scian. Mimo tego zabawa byla przefantastyczna i ludzie nawet po latach ja wspominaja

Gość gość
ja prawioe 10 lat temu miałam wlasny slub i mimo, ze jestem sczesliwa mezatka to zaluje , ze zrobiłam wesele. To wszytsko: 1 taniec, oczepiny i inne durnoty to bezsens.

Gość gość
Ja też nie mam zamiaru. Sztuczna ta tradycja.

Gość nie chce tegooo
bo już myślałam,że tylko ja nie cchę:) Dla mnie to wszystko jest sztuczne. Jak oglądam te filmiki na youtubie to .... sukienki tez mi się mało która podoba:(wszystkie takie sztuczne, księżniczkowate,:O

Gość gość
Ja tez nie chcialabym wesela gdybym brala slub. Nie lubie byc w centrum uwagi, jako panna mloda w takiej szopce czulabym sie beznadziejnie. ale mi pewnie slub i tak nie grozi ;p

Gość gośćaaaaaaa
ja tez bym nie chciala

Gość gość
ja też nie. Nie rozumiem tej całej "pompy". Jestem skryta, nie lubię sukienek i innych świecidełek, falbanek, nie lubię być w centrum zainteresowania i kiedy ktoś za dużo chce o mnie wiedzieć. Nie ekscytuje mnie ta cała otoczka, którą podniecają się moje znajome - wybór sali, sukni, muzyki, tańców, ludzi itd. Wyobrażenie sobie tych niezręcznych komentarzy, momentów i śmiechów "ooo wreszcie po -dziestu latach widzę cię w sukni" przyprawia mnie o dreszcze. To chyba kwestia po prostu takich charakterów. Wolałabym cichy ślub...

A tam od razu disco polo. U mnie nie było ani jednego takiego kawałka :D Żadnych głupich zabaw weselnych.

Gość gość
najfajniejszy jest w zyciu moment,od którego przestajemy spełniać oczekiwania innych,a zyjemy dla siebie,,, jak ktoś nie ma parcia na takie 'stypy" to nie ma sensu na siłę się w to pakować,przez można wziąć ślub i spędzić potem czas jak się chce czy lubi,,najważniejsze ze z ukochaną osobą

Gość gość
My też nie chcemy wesela i dlatego planujemy ślubny obiad dla najbliższych: my, świadkowie, rodzice i rodzeństwo.

Gość gość
Niech każdy robi tak jak mu pasuje.Dla siebie,nie dla rodziny.Takie tradycyjne wesele to nuda i masakra,bardzo ciężko było,ale się udało wyperswadować rodzicom:-)

Gość gość
Tydzien temu bralam ślub,taki jaki sobie wymarzylam . tylko my świadkowie i dwie wystrojone siostry męża,ich miny gdy się spotkalismy pod USC bezcenne :) one odwalone jak na wesele,a ja skromniutko ,nawet sukienki nie zakładałam o czym wspominałam gdy się mnie pytaly czy już kupilam kreację . Kiedy jechalismy smialam się do mojego faceta,że wszystkie panny młode teraz przeżywają, robią jakieś szopki,stresuja się ,sprawdzają czy wszystko zapiete na ostatni guzik itp itd , a ja spokojnie zdążyłam rano zrobilam sobie z ukochanym pikinik bo była piękna pogoda,a my mieliśmy czas, nie żałuje niczego. To był nasz dzień. Gdybym mogła cofnąć czas to nic bym nie zmieniła. Ale co kto lubi :)