Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawica

Mam 26 lat i nigdy nie pracowałem...

Polecane posty

Gość Prawica

Mam 26 lat i nigdy nie pracowalem(tylko 3 miesiace na magazynie wieki temu). Mam rozne fobie i leki. Generalnie nie wychodze z domu i zle sie czuje wsrod ludzi, chodze w tych samych ubraniach od 6 lat. Mam tak od gimnazjum. Niestety lata leca, a ja nie mam żadnego dochodu(nawet z mopsu nic mi sie nie nalezy). Czy w takiej sytuacji moglbym sie postarac o jakas rente ze jestem chory na glowe? Ktos byl w podobnej sytuacji lub zna kogos, jak zalatwial sobie taka rente? Czy mam w ogole jakies szanse, czy po prostu odesla do psychologa, powiedza ze mlody to do roboty i nic nie dadza?

Gość gość
Obawiam się że wyślą cię do pracy.

Gość gość
możesz pokonać te lęki,to tylko iluzja,ludzie wcale nie sa tacy straszni ,(w naszym kraju) spróbuj wrócić na te prace magazynowe na początek,zobaczysz że nie jest tak tragicznie

Gość gość
Ja mam 34 lata, obecnie nie pracuję od paru lat. Wcześniej miałem pracę ale na krótko, była dla mnie bardzo stresująca. Brakuje mi asertywności, obawiam się ludzi, staram się unikać lub minimalizować kontakt z nimi. Również niezbyt często wychodzę z domu, m.in. dlatego że mam wszędzie daleko, a mało pieniędzy.

Gość gość
ja też się obawiałam ludzi i miałam lęki ale ja się nigdy nie poddaje,i zawsze chce pokonać samą siebie ,poszłam do najgorszej pracy rozmyślnie ,najwięcej ludzi :-) jestem tam już rok,dziś kontakt z ludzmi mam w 1 palcu ,załatwię wszystko i wszędzie,to jest do pokonania ,gwarantuje wam,np. dziś się wgramoliłam kolesiowi do wozu z kwiatami bo mi nie chciał sprzedać bukietu bo on nie od kwiatów ,zagadałam go i sama go sobie zrobiłam a byłam taka nieśmiała i zalękniona ,potraficie to tylko musicie uwierzyc

Gość prawik29
Ja mam rentę. 620zł za nieróbstwo :classic_cool: x Żeby dostać rentę musisz udokumentować swoją chorobę i przebieg leczenia. Do tego najlepiej jak być przed ubieganiem się o rentę odbył leczenie w szpitalu (w twoim wypadku w psychiatryku). Po prostu musisz mieć twarde papiery. x Twoim problemem będzie brak wymaganych lat pracy. W wieku 26 lat wieku powinieneś mieć przepracowane co najmniej 4 lata, no chyba że udowodnisz, że choroba zaczęła się przed ukończeniem 18 roku życia bądź na studiach. x Jeżeli choroba zaczęła się po 18 roku życia i nie zapisałeś się na żadne studia przed 25 rokiem życia (wystarczy sam zapis i kwitek z uczelni że byłeś studentem) renta ci się nie należy i możesz zdechnąć z głodu. Sorry taki mamy system. :/

Gość gość
Mój dziadek poszedł do legalnej pracy w wieku lat 40, przedtem pracował na czarno. Ja nie pracowałem nigdy, mam 24 lata, chorowałem na nerwicę, trądzik też robił swoje. Dopiero teraz zaczyna wychodzić na prostą i szukać pracy, pierwszej w swoim życiu. Nawet prawka nie mam.

Gość gość
Jesteś zarejestrowany w PUP? Jeśli tak , to przez tyle lat nie dostałeś żadnego stażu?

Gość gość
jestem pod ponad 4, ale stazu nie dostalem bo nie dokonczylem studiow(zrezygnowalem na 3 roku). z urzedu mam tylko uprawnienia na wozki, chodzi o to ze gdybym sie uparl to pewnie znalazlbym bylejaka prace na 3/4 etatu, 500zł, te klimaty, ale jak wspominalem mam swoje problemy psychiczne i nie tyczy sie to tylko pracy, ale tez zycia towarzyskiego, rodzinnego.