Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy za bycie tzw. patologią odpowiadają złe geny?

Polecane posty

Gość gość
niby dlaczego mam im wierzyć? bo tak wypada? bo to dobrzy ludze są? bo studiowali za kase z moich podatków i teraz chcą sie odwdzięczyc? a momże studiowali w prestiżowych uczelniach za kase rodziców i też sie chcą odwdzięczyć? bo maja gen mówienia prawdy? a jak nie mają? może akurat im sie uszkodził? myslisz, że opublikują o tym artykuł w "nature"?

Gość gość
popatrz co osiągneli wikingowie z jednym uszkodzonym genem. jak myślisz co moga osiągnąc naukowcy beacy dla ludzkosci jedynym żródłem prawdy o wszechświecie jak im sie uszkodzi albo np sami sobie uszkodzą gen prawdy? albo gen altruistycznego dzielenia sie wiedzą z głupszymi od siebie. jak myślisz? bo ja uważam, ze za pare lat bedziesz zmuszana do usuwania "szkodliwych społecznie genów". np genu inteligencji. w końcu społeczeństwo funkcjonuje na zaaadzie podziału pracy i obowiazków a fuchy dla mózgowców juz są zajęte;)

Gość gość
jestes pewna, że upowszechnianie prawdy leży w ineresie społecznym? zastanów sie nad tym. kto definiuje co jest dla społeczeństwa najlepsze? oszukiwałas kiedys swój własny organizm? np wpiertalając chrupki ryżowe? robiłas to w trosce o swój organizm? wiesz, że chrupki ryżowe to oszustwo? tak samo jak masturbacja;) gdzie zapadła decyzja o tym, że płatki ryżowe i targanie bobra będą bajlepsze dla twojego organizmu? w żołądku? w nerkach? a może w peeeździe?

Gość gość
stosujesz spręzynki albo jakąś antykoncepcje? dlaczego to robisz? marnotrawisz potencjał swojego organizmu. płonie i działa na zwiekszonych obrotach w jednym celu. żebys zaszła w ciąże. ale w głowie maja na ten temat inne zdanie. tam priorytetem jest przyjemność bez konsekwencji. wiedziałas o tym, że całe twoje zycie polega na oszukiwaniu samejj siebie? identycznie funkcjonuje społeczeństwo. dlatego łaskawie nie wmawiaj mi, że sie nażre płatkami ryżowymi, zmądrzeje jak przeczytam nature albo zostane casanovą jak z*********a

Gość gość
swoją drogą uważam, że należy zakazac targania bobrów tak jak walenia konia:D bo pachnie mi tu żeńskim szowinizmem:)

Gość gość
smutna informacja jest taka, ze nie ma przyjemności ez konsekwencji. kontynujac te analogie trzeba jasno stwierdzic, że głowa straciła kontakt z resztą organizmu. onanizm ekonomiczny, wirtual reality w elektronicznych zaświatach, zabójcze odzywianie. wszystko dla przyjemności. to sie źle skończy dla doopy, serca, narżadów rodnych i głowy. świadomośc nie służy do przejmowania kontroli nad każdą funkcją zyciową organizmu. bo to niemozliwe. niemozliwe jest chociazby zinstumentalizowanie procesów biochemicznych odpowiadających za myslenie. ten układ umysł ciało działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego i doprawdy nie wiem jaką inna zasade jego interakcji sobie geniusze na górze wykoncypowali. w kązdym razie musi to być cos kretyńskiego bo nie psuje sie czegoś co działa.

Gość gość
to sie nie uda. nie uciekniecie od samych siebie. powinniście sobie to hasło zapisywac na początku każdego waszego ambitnego planu bo inaczej popadniecie w paradoks bez wyjścia. nie ma was i nas. jestesmy tylko my. kumam o co wam chodzi. chcecie aby reszta świata była na waszych usługach jak ciało na usługach ummysłu. ale tak sie składa, że umysł to też część ciała i równiez spełnia role usługową. tego sie nie da przeskoczyć. tzn da sie. można w końcu dokonac cyborgizacji kończyn i całej reszty. ale wymusi to równiez nieprzyjemne zmiany w ośrodku sterującym. na c***j takiego x mana budować? sens istnienia x mena zniknie razem z jego twórcami zdaje sie? z kim sie chcecie wdać w takie kosmiczne szranki? z jakimś innym x manem? nie kminie tego. zreszta trace tu czas