Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszustwo?

Polecane posty

Gość gość

Siema wszystkim otóż oszukalem kogoś na olx sprawa poszła na policje lecz jeszcze Wezwania nie dostałem mam pytanie jeżeli usunelem konto olx i gg tam gdzie zawieralem umowę to.oni to.odzyskają? Jeżeli tak tam.miałem.dwa inne oszustwa będą za nie odpowiadal? W związku z tym ze natkneli się na te dwa oszustwa w archiwum,będą kontaktowali.się z allegroo czy tam nie robiłem wałków?

Gość gość
Moze i nie znajda, ale Bóg cię wszędzie znajdzie. Będziesz za to odpowiadał przed najwyższym sądem sprawiedliwości.

Gość gość
Sprawdzą tez na allegro

Gość gość
Zależy na jaką kwotę oszukałeś???

Gość gość
obyś zdechł frajerzyno, życzę ci żeby cię szybko znaleźli oszuście

Gość gość
Usunięciem kont udowodniłeś jedynie, że wszystko jest z premedytacją. Oczywiście, że policja będzie miała dostęp do wszystkiego i po ip Cię namierzą.

Gość gość
Taa,lecz chodzi mi oto dokładniej.ze jeżeli.to.było na olx i.gadu gadu to.będą tez sprawdzali inne serwisy allegro gumtre?

Gość gość
Oczywiście że sprawdzą wszystkie takie mają procedury A ty myślałeś ze oni tylko latarkę i ołówek posiadają?

Gość gość
To dziwne czytam różne wypowiedźo w internecie i,jakoś gościu oszukał 3 osoby a miał.sprawę za jedną wiec wniosek prosty nie sprawdzają, również forum prawnicze napisali ze policja z urzędu nie bada wszystkich przestępstw bada ten określony który został zgłoszony.

Gość gość
Podpasują odrazu wszystkie oszustwa zgłoszone nawet w różnym czasie...jeżeli nazbiera ci się kwota pow.500zł ze wszystkiego będziesz odpowiadał przed sądem za oszustwo,kradzież i grozi ci do 3 lat więzienia policja zabierze ci kompa i Tel bez problemu wszystko zapisało się pod IP

Gość gość
Komputera juz nie mam zepsuł się wyrzucony jaka kradzież ty mi,powiedz? I jak jeżeli jedno oszustwo wyszło na jaw a później dwa trzy to.co będą.pisać do.allegro szczerze w to wątpię?

Gość gość
Będą pisać ,takie są postępowania administracyjne z kodeksu przestępczości cyberprzestrzeni.będą namierzać ip Internetu.masz p********e dorwą cię jak nie za miesiąc to za pół roku.procedura już na pewno jest w toku

Gość gość
Jesteś tyle warty za ile się sprzedales pedale. Obyś dostał W P I E R D O L za swe uczynki.

Gość gość
Usuniecie konta ci nic nie da, bo to konto nadal jest w bazie olx. Wiec jak policja bedzie chciala to olx musi im udostepnic baze i przeswietla wszystko. Gg to samo. Znajdą w archiwum inne oszustwa i od razu podepną. Obys zdechnal w kryminale

Gość gość
Juz,byłem w kryminały lajki p********e nie znacie się i.k***a komentujcie,procedura gościu co ty p********z dwa lata temu to robiłem inic nie znaleźli piknik się w swój,głupi łeb,a ten kto.k***a napisał coś o.sprzedaniu to.niech k***a teraz uważa...

Gość j***c hejterow
Znajdą coś w archiwum to,ok tylko czy ty k***a umiesz czytać chodź mi czy będą pisać do,allegro a ten mi p******i o archiwum olx no.k***a debil,kto cię k***a splodzil zj****y deklu.Juz dostałem odpowiedź od prawnika ze do allegro nie bada nic pisać,ale jak widać tutaj zjeby wy się k***a znacie na hejtowanie.Bylem juz za ten artykuł,w więzieniu i co.mam dobry ziomkow a k***a hejtujcie to sobie k***a w domu zjeby J***C HEJTEROW J******H!!!!

Gość gość
Nie byłeś jeszcze "złapany" za tamte oszustwa bo zbierają na ciebie człowieku dowody nawet o tym nie wiesz jak im podpasujesz do czegoś to nawet wjadą do ciebie za 2 lata ale z mocnymi dowodami i paragrafami żebyś się już nie wywinął nikt o tym ci w prost nie powie przecież leszczyku

Gość gość
3 oszustwa popełniłem i zbierają na mnie dowody haha k***a ty idioto! Rozumiem k***a 30 czy z 40 oszust ale nie 3 zj***e hahaha j****y z pęknięcia gumki wyszedł hah

Gość gość
Za 3 nie pójdziesz odrazu siedzieć za pare już tak kolego złapałem

Gość gość
Niejeden oszust i menda, taka jak ty, albo i milion razy większa uniknął jakiejkolwiek odpowiedzialności. Oczywiście, że dane o transakcjach zostały :D matole. Serwisy to przechowują. Owszem bywa burdel, bywa różnie. Ale jeśli trafisz na sumiennych policjantów, którzy mają jeszcze dobry dzień, to z całą pewnością skontaktują się z innymi serwisami. Z policją to jest tak, że bardzo wiele zależy od ich chęci i inicjatywy. Mogą zrobić tylko to, co literalnie muszą, mogą zrobić bardzo dużo, nawet w tak błahej sprawie. Jeśli trafisz na w miarę sumiennego policjanta, to sprawdzi i znajdzie. Bez obaw :D

Gość gość
Allegro to wspólnik olx ,nie wiedziałeś???

Gość gość
Tak właśnie ,olx należy w całości do grupy allegro. Haha idiota, nie wiedział!!!!mam nadzieje że ci ścigną szybko

Gość gość
Tak spolnik ale,mają chyba inne bazy użytkownikow allegro ma swoich i,olx należy do allegro ale to,zupełnie inny serwis i.baza danych olx tez jest inna

Gość gość
Mają jedną baze. Mnie kiedys koles oszukał na allegro, poszła sprawa na policję i okazało się, ze w ten sam sposób (na te same przedmioty) oszukał jeszcze jedną osobę na olx, wiec chyba jakoś powiązane są...