Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wampirzyca222

wczesna ciąża a sport

Polecane posty

Czy kobiety w ciąży mogą uprawiać sport, w tym - biegać? Jeśli tak, to do którego miesiąca i z jaką intensywnością, aby nie zagrażać dziecku?

Gość gość
Radze porozmawiac o tym z ginekologiem, ale nalezy pamietac ze w pierwszym trymestrze jest wieksza szansa na poronienie niestety.Zaraz zleca sie kobiety ktore powiedza ze cwiczyly na silowni i nic im nie bylo....ja pierwsza ciaze poronilam i teraz (w drugiej 24tc) ograniczam sie do jogi i cwiczen dla ciezarnych.

Gość Mia US
W koncu temat dla mnie :) czytalam, ze kobiety ktore przed ciaza cwiczyly nie powinny przestawac natomiast nie jest to podobno dobry moment zeby nagle zaczynac przygode z cwiczeniami. Mowie o jakis bardziej intensywnych. Na pewno na pierwszej wizycie zapytam lekarza. Z kalendarza wychodzi mi 9 tydzien, z moich obliczen jakis 6. Cwiczylam wczesniej np. Crossfit jeszzcze jak nie wiedzialam o ciazy ggdzie wylewalam z siebie siodme poty... jak sie dowiedzialam, troche wyhamowalam. Nie ma juz crossfitu, za to jest rower i ogole cwiczenia na wszystkie miesnie, tylko brzuch oszczedzam bo nie jestem pewna choc czytalam ze mozna robic na poczatku brzuch ale powoli, dokladnie a nie na czas. Cwiczenia na silowni ktore wykonuje to mniej wiecej cos takiego co pokazuje chodakowska w skalpelu czy teraz sekrecie. Duzo cwiczen na nogi i przysiady. Oczywiscie dbam by nie meczyc sie tak okrutnie jak na crossfit ale bez przesady. Uwazam ze gorzej jesli nie cwiczymy w ogole. Najwazniejsze to nie przeciazac serca i cwiczyc na swoim poziomie, na tyle na ile dajesz rade. Oczywiscie czekam na inne opinie :)

Kobiety w ciąży mogą uprawiać sport. Oczywiście, jeśli nie mają ku temu przeciwwskazań lekarskich. Tutaj: http://e-mama.tv/index.php/cwiczenia-dla-kobiet-w-ciazy-91-dni-274.html znajdziecie pełen pakiet ćwiczeń (rozgrzewka, ćwiczenia i rozciąganie). Myślę, że to doskonała alternatywa dla zajęć w klubach fitness. Tam nie dość, że można złapać infekcję, to zwyczajnie czasem nie mamy o danej porze siły. W domu to my wybieramy, kiedy zrobimy trening.