Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy skłamać w cv

Polecane posty

Gość gość

od dluzszego czasu szukam pracy, mam dziecko ( co przez pracodawcow jest traktowane wrecz jak przestepstwo ) w cv mam kilku pracodawcow ale zycie mi nie szczedzilo przykrosci od 2007 do 2012 roku walczylam z choroba nowptworowa mojego taty i wiadomo raz bylo dobrze raz gorzej wiec w tym czasie okresy zatrudnienia mam krotkie od polepszenia do pogorszenia stanu zdrowia mojego taty srednio 4-5 m-cy gdy bylo gorzej rezygnowalam z pracy zeby byc z ojcem bo niestety ani matki ani rodzenstwa nie mialam i teraz mam problem. pracodawcy mysla ze jestem chyba nierobem, gdy mowie prawde o dziecku to odrazu jestem skreslona. czy sklamac w cv wydluzajac okresy zatrudnienia nie wpisywac wszystkich pracodawcow, nie przyznawac sie do dziecka ? dla mnie to chore ale ja juz nie wiem co robic chce znalesc jakąkolwiek prace gdziekolwiek przeciez nie bede klamac o skonczonym harwardzie czy bieglych jezykach i milionach kursow i kwalifikacjach krorych nie mam ... wiem ze mnie objedziecie ale ja juz nie wiem co robic

Gość gość
Nie musisz podawać przecież tych wszystkich pracodawcow, a już zwłaszcza jeśli nie sa zwiazani z branżą w której szukasz obecnie pracy. Poza tym po co się chwalisz na rozmowie dzieckiem? Pracodawca nie ma prawa wypytywac na rozmowie o życie prywatne a ty sama się podkładasz. Pomyśl nad zmianą CV na bardziej profesjonalne, nawet graficznie ładnie jak zrobisz, to już inaczej wygląda. Poczytaj baaardzo dużo w necie na temat rozmowy i pocwicz sobie odpowiedzi w domu na najczęściej zadawane pytania. Ubierz się elegancko bez wtop i z uśmiechem i pewnoscia siebie na rozmowę! Powodzenia.

Gość gość
takie klamstwo to nie klamstwo wpisz tych pracodawcow ktorzy ci odpowiadaja i zmien lekko te okresy zatrudnienia tego i tak nikt nie weryfikuje chba ze chcesz gdzies w urzedzie itd bo nie maja na to czasu a druga sprawa dziecko niby pracodawca nie ma prawa pytac ale niestety pytaja ty nie masz obowiazku odpowiadac ale jak nie odpowiesz to jest rownoznaczne z tym jakbys powiedziala wprost MAM DZIECKO. jak matka ma sie wyprzec dziecka? przeciez i tak nawet jakby powiedziala ze nie ma to przypadek losowy sprawi ze pracodawca i tak sie dowie o dziecku. ja tak mialam zalezalo mi powiedzialam ze nie mam dziecka a mam nawet dwojke. dostslam prace stawalam na rzesach zeby przedluzyli mi umowe do czasu kiedy syn zlamal reke w szkole i zadzwonil do pracy zebym przyjechala do szkoly potem zaczelo sie szukanie dziury w calym i umowy mi nie przedluzyli w sadzie nic nie ugralam bo wszystko bylo zrobione tak aby nikt sie nie czepial a nie potrafilam udowodnic ze to przez to ze mam dziecko nie przedluzyli mi umowy...mamy maja ciezko znalesc prace. powodzenia

Gość gość
wspolczuje. prawda jest taka ze w dzisiejszych czasach nie warto mowic prawdy. ja osobiscie znam osoby ktore klamaly w cv i to czasem perfidnie i co? maja prace i pracuja po kilka lat w jednym miejscu i nikt tego nie sprawdza czy faktycznie jest tak jak w cv. zgadzam sie z przedmowczynia ze jesli chodzi o dziecko to niby pracodawcow nie powinno to obchodzic a obchodzi bo przeciez jak przyjmie do pracy to najlepiej zeby pracownik nie mial zycia prywatnego tylko byl do dyspozycji 24h/7 a wiadomo jak dziecko to zaraz zwolnienia opieka nie ma z kim zostawic , nie ma kto odebrac , dziecko mialo wypadek chore itd... powinni karac pracodawcow za dyskryminacje pracowniczki z powodu dziecka ale rzadko daje sie im to udowodnic wszystko zrobia tak zeby miec czyste lapki

Gość gość
wiekszosc ludzi klamie chyba w cv chyba ze maja naprawde dobre kwalifikacje