Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gracz giełdowy USA

Giełda USA, dla graczy i nie tylko

Polecane posty

Gość gracz giełdowy USA

Jest tu ktoś kto gra na giełdzie USA? Interesują mnie głównie opcje, choć nieraz akcje, pozycjonowanie względem danych np. wyników kwartalnych oraz reakcji ekonomicznych. Chętnie wymienie opinie itp. Poznam innych polaków którzy interesują się tym tematem. Miejsce zamieszkania nie istotne.

Gość gość
jakiego rzedu kwoty jesteś skłonny zaryzykować?

Gość gość
no dobra to inaczej. jakie zarobki cie interesują?

Gość gracz giełdowy USA
mój cel to 100%+ od inwestowanej sumy, idealnie 5x, 10X, termin do miesiąca, tylko opcje w tym spready( credit/debit, etc.). Najwiekszy problem mam taki że w czasie sesji mam mało czasu aby szukać dobrych setupów, a nie lubie długo siedzieć na pozycji. Jak idzie w moją strone to na niej siedze( po 100% zwijam połowe i za reszte jade do maksa), a jak odwrotnie to ucinam po -20% max. Używam wykresy, timing, mniej wiadomości mediów itp. bo to w 99% sciema wymuszająca reakcje bydła. Mój długoterminowy cel to zrobić 100%+ 10X pod rząd reinwestując za każdym razem. Robie niskiej wartości zakłady z dobrym potencjałem ROI.

Gość gracz giełdowy USA
nikt nie interesuje się tym tematem?

Gość gość
uuuu. mistrzuniu. powiem ci tak. masz jakiś kontakt? i nie chodzi mi o gniazdko w ścianie nie chciałbym cie obrażać bo zapewne analize techniczna i inne takie masz w jednym palcu co nie zmienia faktu, że takich jak ty są miliony i każdy znich jest jedynie dawcą gotówki. mam pomysł na zarabianie na giełdzie. co prawda nie jest to giełda akcji ale ma to też swoje plusy. a raczej dla małego gracza jakim ty i ja jesteśmy ma same plusy:)

Gość gość
dodam ze zyski (a raczej tempo zarobku) o jakim piszesz jest w świetle moich pzemyśleń nieosiagalne. ba. jest bezcelowe z punktu widzenia mojej taktyki któa zakłada równiez współprace co najmniej dwóch osób

Gość gość
giełdą usa sie nie interesuje. interesuje mnie natomiast zarobek. jeżeli zatem podzielasz moje zainteresowania to sie odezwij. o giełdzie usa moge podyskutować dla rozrywki aczkolwiek wątpie abym cokolwiek zrozumiał:)

Gość gość
no tak miło sie rozmawiało będę musiał zrobic sobie dobrze sam:) jak wujek sam:)

Gość gość
strata czasu, tępaki tylko harówą zarabiają i przekrętami, zero pojęcia o innych sprawach, ciemnota średniowieczna