Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zytka90

Owulacja 8 dni temu dziś ból w jajniku

Polecane posty

Gość Zytka90

Witam 8 dni temu miałam owulacja według mojego kalendarza cyklu. Dziś rano poczułam silny ból w jajniku z lewej strony. Takie silne ukłycie trwało kilka sekund a potem było tylko takie napięcie ci jakieś czas i tak do tej chwili co jakiś czas.jest to bardzo zbliżone do boli przed miesiączkach ale okres mam dopiero dostać za 6-7 dni. Cykle mam regularne góra 1 dzień różnicy. Więc trochę mnie to zdziwiło.Moje pytanie jest czy to mogło być zagnieżdżenia się zarodka? Dodam że nie zabezpieczamy się a seks uprawiany wtedy kiedy mamy ochotę.Z moich obserwacji zauważyłam też że trochę mi piersi nabrzmialy i tyle żadnych innych

Gość gość
Prawda jest taka ze nie wiesz kiedy była owulacja. Skąd pewność ze w ogóle była? Może cykl się przesunął i dopieroteraz będzie.

Gość gość
Możesz tylko podejrzewać że ten ból to właśnie implantacji zarodka, choć nie jest wykluczone to, bo jest to prawdopodobne. Musisz poczekać do terminu @ i wykonać test. Życzę powodzenia:)

Gość gość
u mnie co jakis czas boli mnie juz nawet 5 dni po owulacji brzuch, w innym cyklu 8 dni po owulacji, w innym dopiero 3-4 dni przed okresem. taki bol moze byc objawem zagniezdzenia, ale wcale nie musi. i nie nakrecaj sie tak.

Gość Zytka90
Poprosty chciałam wiedzieć czy to może być zagnieżdżenia się zarodka a nie ze się nakręca. Nie pytam czy jestem w ciąży tylko czy taki ból może być spowodowany przez implantacje

Gość gość
moze, ale nie musi. to moga byc po prostu bole poowulacyjne.

Gość Zytka90
Dziękuję za odpowiedź:) Pierwszy raz słyszę o bólach poowulacyjnych ale może to było to a może nie. Przekonamy się za 6 dni :)

Gość gość
Autorko najlepiej poczekaj te 6 dni i będziesz miała pewność

Gość gość
Ja miałam też kłócia i bardzo dużo słuzu przed terminem miesiączki i nie przyszła ciotka :)

Gość gość
Przeczytałam pytanie i jakby było zadane przeze mnie, z tą różnicą, że ja mam dostać @ za 6 dni. Zytka, odezwij się jak się sytuacja rozwija. Mam tak samo i szczerze mówiąc, liczę na implantację...

Gość Zytka90
Ja próbuję się nie nakręcać ale miałam tak samo w pierwszej ciąży która niestety straciłam w 12 tyg :( bardzo bym chciała żeby to była implantacja ale może sobie wkrecam.. Dziś nadal czyje napięcie w dole brzuch i tak na środku przy pępku, dodatkowo mam dziwny posmak w ustach oraz dużo śliny, także dziwi mnie ten śluz bo jest go cały czas dużo a owulacja i dni płodne były już dawno i teraz powinno być sucho... Sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim :( wiem ze każdy początek ciszy nie musi być taki sam więc próbuje zająć myśli czymś innym ale i tak kiepsko mi idzie żeby nie robić nadzieję sobie

Gość gość
ja w tamtym miesiacu tak miałam tak ostro zakłuwał mnie jajnik i przestawał byłam pewna że w koncu sie udało ale nie normalnie dostałam okres a na usg w 4dc wyszło że mi się w tym jajniku pojawiła torbiel i z tad te kłucia

Gość gość
No to przekonamy sie za jakiś tydzien. Życzę powodzenia:)

Gość gość
Oprócz tego, ze mam tak samo jak Ty Zytka, to chyba przyplątała mi sie infekcja pęcherza, a to juz dokładnie objawy mojej drugiej ciąży. Tez staram sie nie nakręcac. Ale fajnie by było.... :D

Gość Zytka90
U mnie ogólne osłabienie jak by mnie chorubsko brało, nawet z łóżka mi się dzisiaj wstawać nie chciało.. Czekam z niecierpliwością jak się potoczy dalej to wszystko:) mam nadzieję że malpa nie przyjdzie i będzie nowa Iskierka w naszym życiu :) ja co prawda staram się pierwszy miesiąc od poronienia ale czytałam że po poronieniu jest przez 3-4 miesiące większą płodność więc może jednak się uda już :) o poprzednie maleństwo staraliśmy się 7 miesięcy i niestety wyszło jak wyszło :(

Gość gość
Hej Zytka, jak się masz? Mam nadzieję, że lepiej. Jestem tym gościem w takiej samej sytuacji. Jakby nic nie nadeszło, to kiedy testujesz?

Gość Zytka90
Cześć :) U mnie nadal bez zmian brzuch jak bolał tak bolał doszły jeszcze bóle głowy. Jeżeli @ nie przyjdzie w dni terminu to testuje na drugi dzień z rana. Taka niecierpliwa jestem :) hahah a co tam u ciebie?? :)

Gość Zytka90
*jak bolał tak boli

Gość gość
U mnie @ też ma się pojawić za 4 dni.. Po cichu liczę że nie przyjdzie bo mogło dojść do zapłodnienia:) objawów nie mam żadnych ani ciążowych ani na okres. Będzie co będzie :)

Gość gość
Coraz bardziej bolą mnie piersi, ale może to na @. Zostały 3 dni...

Gość Zytka90
Bądź dobrej myśli :) trzymam kciuki żeby to była dzidzia :) Ja miałam się nie nakręcać a jak zwykle wyszło jak wyszło :/ cały czas myślę że może akurat tak szybko się udało, nawet już palić przestałam by nie szkodzić ewentualnemu maleństwo.. Ehh obym się tylko nie rozczarowała..

Gość Zytka90
Do gościa z 10.10.2015 9.12 Co tam u ciebie? @ przyszedł? Jak się czujesz? Ja się zastanawiam czy pojutrze nie zrobić testu.. Ehh ale bije się rozczarowania :(

Gość gość
pamiętaj ze kalendarzyk nie jest skuteczny, bo owulacja moze się przesunąć i być moze tak było w Twoim przypadku. dużo dokładniejsza jest metoda objawowo-termiczna. polega na mierzeniu temperatury i obserwacji śluzu. nie jest trudna, a w razie dostępne są komputery cyklu np cyclotest, które interpretują pomiary.

Gość SandraSaaa
Droga autorko, u mnie było bardzo podobnie. Kilka dni po owulacji takie kłócie w podbrzuszu, piersi trochę nabrzmiałe. Z początku myślałam, ze to moze być ciaza. Miałam nawet takie przeczucie :)) kilka negatywnych testów przed terminem miesiączki, beta z przed wczoraj negatywna utwoerdzilo mnie w przekonaniu iż ciaze sobie wyimaginowalam :) Na poniedziałek miałam zaplanowana operacje, lekarz z kliniki powiedzial, ze pomimo negatywnej bety powinnam zrobic test ciążowy w poniedziałek rano. O jakiez było moje zdziwienie, gdy na dzisiejszym teście ujrzałam wynik pozytywny :)

Gość SandraSaaa
Moja poprzedniczka pisała o mierzeniu temperatury i kontrolowaniu śluzu i jak najbardziej sie z tym zgodzę. Mój śluz był konsystencji białka z jajka. Zazwyczaj przed okresem był biały i gesty. Temperatura utrzymywała sie miedzy 37 a 37,6