Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drugie dziecko,jakich bledow juz nie popelnicie?

Polecane posty

Gość gość
Nie wlaczalabym bajek przy jedzeniu. Teraz maly domaga sie bajki jak tylko sadzam go w krzeselku do karmienia.

Gość gość
odpuszczę latanie sprzątanie - więcej czasu z dziećmi będę spędzać

Tak samo- lepszy sprzet- a dokladnie lepszy fotelik. Pamietam jak kupilismy pierwszy fotelik przekonani ze jest super jakosci a okazal sie po miesiacu bublem, potem wybieralismy juz tylko z maxi cosi. Czasem naprawde dolozyc wiecej kasy i miec porzadny produkt :)

Gość gość
przy drugim nie pzrzsadzalam z myciem, z pilnowaniem jedzenia, nie balam sie kazdej czynnosci.

Gość gość
ja pierwsze dziecko mam tak bezproblemowe - żadnych kolek, żadnych chorób, przesypianie całej nocy po miesiącu (!), bezbolesne ząbkowanie - że boję się, że przy drugim dziecku będzie zupełnie inaczej. Czyli, że będzie się darło non stop ! Ale na pewno będę je nosić na rękach i w chuście tyle ile będzie chciało być noszone. Z córką tak robiłam, a od kiedy zaczęła raczkować na ręce się wcale nie pcha. W dzień będę usypiać na rękach, ale na noc będę uczyła zasypiać w łóżeczku ( to się świetnie sprawdziło z córką, która śpi i zawsze spała we własnym łóżeczku przez całą noc. Wiec chyba błędów dużo nie robiłam, bo po prostu cała oddałam się dziecku. Ale na pewno postaram się nie zaniedbać córki gdy pojawi się nowy członek rodziny :)

Gość gość
Ciekawy temat ja w maju rodzę pierwsze ale się zaczytałam w waszych wypowiedziach jak w ciekawym prądniku i wiele uwag wzięłam do serca. Miło że na kafe trafiają się takie perełki. Pozdrawiam.

Gość gość
drugie w planach, ale będzie wiecej dyscypliny , wiecej rygoru, wiecej wymagan i oczekiwan. Nawet jak poadne w skraknosc, lecz to lepsze niż to co widze co przynioslop wychowanie obecne u naszej. Nie boje się napisac, ze będzie rgor w wychowaniu u drugiego , bo widze po pierwszej co przyniosło z amalu dysycpliny

Gość gość
Gdyby pojawiła się druga pociecha na pewno rozsądniej dawkowałabym telewizję i bajki. Mniej, po prostu mniej i nie do jedzenia. Poza tym kupowałabym rzeczy dobre jakościowo, ale nie koniecznie markowe, może poza wózkiem i fotelikiem, bo wykorzystałabym to co mam po pierwszym dziecku, fotelik i wózek od Maxi Cosi, który jest w bardzo dobrym stanie. No i bardzo ograniczony dostęp do komputera. Max 1 godzina dziennie.

Gość gość
Ja nie kupię wózka na małych kołach!! teraz kupiliśmy Anexa Sporta i dopiero czuję jak prawidłowo jeździ dobry wózek:)