Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drugie dziecko,jakich bledow juz nie popelnicie?

Polecane posty

Gość gość
i majac przeciwne charaktery naucza sie siebie przynajmniej, beda umaily isc na ustaepstwa co zaowocuje w doroslym zyciu, a tak od małego wiedza ze licze sie tylko JA i koniec.nie musze ustaic, nie musze sie godzic-bo nie ma konfliktow idac za waszym tokiem rozumowania, nie musa nic...a potem maly kryzys w piaskownicy i albo bija albo placza bo nie potrafia rozwiazywac problemów..no bo z kim sie maja klocic?ze sciana? z biurkiem????

Tak właśnie uważam :) jeśli ktoś ma dwa pokoje może mieć najwyżej jedno dziecko :) możecie sobie spać w salonie, albo nawet w kuchni jeśli to salon z aneksem, ale upychanie dzieci w jednym pokoju powinno już być karalne np odbieraniem nadliczbowych dzieci...trzeba działać skrajnie ostro, żeby zmusić głupie społeczeństwo do myślenia, a nie ciągłego życia na kupie jak w komunizmie :o

Gość gość
KINGA STWIERDZAM U CIEBIE CHOROBE PSYCHICZNA!

Mam 2 pokoje, mam 2 dzieci. Mało tego - wszyscy śpimy w jednym pokoju a drugiego używamy jako dziennego. Jesteśmy patologią :)

Gość gość
Kinga ty tak nie pajacuj bo wszystko dostałaś podane na tacy .Zaciazyłaś w wieku nastu lat i starzy kupili ci mieszkanie , auto , wyprawili szybkie wesele , Ojciec załatwił dobra prace . Gdyby nie twoi rodzice z brzuchem na studiach g****o bys miała .

Gość gość
Oby drugie urodziło się takie kochane i spokojne jak pierwsze ;) (tfutfu nie zapeszyc) wyedy tylko nie popelnilabym błędów żywieniowych, czyli szybciej do rączki by dostało i łyżeczkę sobie i siekane nie miksowane, moze nir byłoby takim niejadkiem

Gość gość
Słuchajcie dziewczyny może kinga zbyt ostro o tym mówi ale trochę ma racji. teraz też jakbym miała mieć drugie dziecko to koniecznie zmieniłabym mieszkanie na większe a nie dwupokojowe, bo sama zostałam wychowana z siostrą w jednym pokoju pomimo że mieliśmy trzypokojowe mieszkanie. rodzice woleli mieć sypialnie i salon i 1 pokój dla nas dwoje. skończyło się to tym że całe dzieciństwo się nienawidziłysmy bo każda walczyła o swój mały prywatne kąt. nawet teraz nie mamy dobrych kontaktów

Gość KingaStefankaFanka
Już co jak co, ale pracy nikt mi nie musiał załatwiać :) tak że ten :p

Gość gość
Nooo widzisz Kinga ...g****o sama bys miala .Wiec juz nie czuj sie lepsza bo bez kasy tatusia byłabyś nikim :)

Gość gość
droga blanko-twoja syt nie jest nomralna:/ bzykacie sie przy dzieciach?

Gość gość
Jakbym miała drugie dziecko ( starszak ma obecnie 4 lata) to: - szybko wrócę do pracy ( pracuję na zleceniach w większości jako lektor, bo mi tak pasuje, i nie mogę sobie pozwolić na długą przerwę) -dziecko pójdzie do żłobka w wieku ok. 15 miesięcy/ półtora roku na ok. 4 godziny dziennie ( mam wspaniały , sprawdzony żłobek, do którego chodził starszak) - pozwolę sobie więcej pomagać przy dziecku dziadkom - będę w miarę możliwości sama gotowała dziecku zupki/ dania, a nie podawała ze słoiczków, żeby poznało naturalne smaki - postaram się w miarę możliwości szybciej "odpieluchować" dziecko, tj. koło 2ch a nie 2,5/ 3-ech lat.

Gość gość
Kinga nie pajacuj . Jedziesz po innych a sama g****o sie w zyciu dorobiłaś. Z brzuchem biegłaś to ołtarza a teraz innym pozabierałabyś dzieci tylko dlatego , ze maja wspólny pokój. Z drugiej strony dobrze pamiętam jak pisałaś, ze jesteś zwolenniczka Hitlera i według Ciebie ludzi chorych , starych powinno sie wysyłać do gazu ....wiec w sumie ta dzisiejsza wypowiedz jak na twoje mozliwości tak jest łagodna .

A skąd Ty możesz wiedzieć czego ja się w życiu dorobiłam????? Twoim zdaniem jeśli ktoś coś od kogoś dostał to sam w życiu już nic nie osiągnie bo nie zaczynał od zera, czy o co ci chodzi? Ty pewnie masz w rodzinie same niedojdy, które nie miały ci nic do zaoferowania, dlatego teraz latasz po forum, śledzisz ludzi i zazdrościsz :D jesteś żałosna :p

Gość gość
Kinga, fatalnie Cię wychowano. Przykro mi, ale to prawda.

Gość gość
Oj Kinga jakaś ty głupia i pusta :) taka wydmuszka dobra tylko to jednego . Nazywasz kogoś od niedojdy ? . Ty sama jesteś taka niedojda i to tego idiotka . Tylko idiotka nie potrafi dobrze przeczytać ulotki od tabl antykoncepcyjnych do tego stopnia , ze zalicza wpadkę w wieku nastu lat ;)

Gość gość
Jestem autorka tematu,prosze was kobiety o dyskusje bez obrazania drugiej osoby. Jesli to mozliwe nie odbieganie od tematu,wiec jeszcze raz jakich bledow nie popelnicie przy 2 dziecku. Z wypowiedzi wynika ze wiekszosc bedzie chcialo samemu gotowac dziecku,a te co gotowaly mysla o wiekszym luzie,kazda stara sie znalezc zloty srodek oby to sie kazdej udalo

Gość gość
Ja się tylko dziwię dlaczego rodzice widząc wojny między rodzeństwem mieszkającym w jednym pokoju, nie wezmą jednego z dzieci do siebie? Czemu bronią swojej własnej sypialni? Seks można uprawiać w łazience czy w kuchni, przecież dziecko to najbliższa rodzina... że co, że chwilę bez dzieci, własny kąt i prywatność? Wam się należy, dziecku- nie? Sama mieszkałam z siostrami, koszmar jakiś. Ze starszą ciągle jazdy, od dzieciństwa już mi skóra cierpła jak słyszałam "dogadajcie się jakoś"- jak się miałam dogadać jak wychodziła w mojej bluzce śmiejąc mi się w twarz, siadała niby nad lekcjami i komentowała moje rozmowy kiedy przyszły koleżanki? Nie mogłam pamiętnika pisać bo go czytała. Był okres że byłyśmy dla siebie naprawdę paskudne- bo i ja się odgryzałam kiedy i jak mogłam, pamiętam że ją kiedyś zamknęłam na balkonie a potem powiedziałam że nie wiedziałam że tam jest. Po przebudowie rodzicom doszło kolejne piętro, dostałyśmy osobne pokoje i czary-mary, każda czuła się spokojnie, bezpiecznie i dało się dogadać.

Gość gość
widzicie jakie wy jesteście? jak się wam zarzuca kwokowanie i zaniedbywanie mężów, to nie, nie, nie...a w tym temacie cała rozmowa w ogóle się od tego zaczęła, że tacy jak ja najwyraźniej mają rację, bo same nie widzicie, że fiksujecie, po pół roku dopiero lub więcej. i jeden zpierwszych wymienianych waszych błędów to właśnie poluzowanie relacji z mężem.

Gość gość
seks mozna uprawiac w kuchni lub lazience??? a kto się wtedy dzieckiem zajmuje? wtedy wlasnie dzieci z okna wylatują, prawda? bo wy z miejsca intymnosci zrobilyscie plac zabaw. nie ma miejsca kojarzącego się z erotyka, jest wszędzie ten sam bajzel

Gość gość
Moje drugie dziecko bylo tak kompletnie inne , niz pierwsze, ze wszelkie koncepcje wziely w łeb. Pierwsze to samograj. bezproblemowe "w obsludze", drugie mimoza i wrazliwec. Jakby byla od poczatku matką, bez zadnych doswiaczen.Wiec nie ma co za duzo planować.

Gość gość
Będę mądrzejsza jeśli chodzi o KP. I nie dam się zaciągnąć do szpitala z powodu byle kataru. Dziecko będzie z początku spać ze mną.

Gość kocham sie w lozku
skoro dziecko ma prawo do prywatnosci to rodzic tez! to po 1. po drugie: rodzice zmeczeni calym dniem pracy i obowiazkami domowymi maja prawo do odpoczynku nie na kanapie w salonie na ktorej wszyscy siedza, ale w normalnym łózku. rodzice to tez 2 osoby - zatem tez dziela sypialnie, wiec 2 dzieci jak podzieli pokoj miedzy siebie to korona im z głów nie spadnie. po 3: jezeli wasz seks to szybki numerek w ubikacji na pralce...to dziekuj***ardzo. nie dziwie sie ze wasze zwiazki kuleją....na boga, w lazience to moge sobie strzelic numerek z mezem jak mnie najdzie meeeega nagla ochota, albo na prywatce u znajomych, ale tak codziennie???chryste.... czulabym sie jak zdzira wiecznie wypinajac tylek przy wannie...jestescie ochydne z takimi radami.... a co do klotni miedzy rodzenstwem-jak maja byc to beda zawsze nie wazne czy pokoj maja wspolny czy nie. podkradanie bluzek czy czytanie pamietnika nie zniknie - jak ci siostra chce zabrac bluzke to zabierze i tak. jak sie ma podle charaktery to sie nigdy nie dogadacie. moja kolezanka miala wspolny pokoj z siostra przez kilka lat, jak babcia zmarła to mialy osobne. a kłocily sie zawsze tak samo czy z wlasnym pokojem czy bez niego...

Gość gość
Bede kp, bez stresu o to, czy sie dziecko najada.

Gość gość
Nie zaszczepiłabym dziecka (szczególnie chłopca) pewną szczepionką, po której mój jedyny synek nie jest sobą:(

Gość gość
Chyba szybciej wróciłabym do pracy. Nie kupowałabym tej całej masy reklamowanych gadżetów dla niemowlaka. Zainwestowałabym przede wszystkim w dobry wózek od Maxi Cosi 3 w 1 (np. w czterokołową Murę), który posłuży długo i nie będę musiała kupować jakichś tanich spacerówek, które są bardzo zawodne. Myślę, że dobry wózek plus fotelik na start to podstawa.

Gość gość
Też zainwestowałabym w lepszy "sprzęt". O wózkach i akcesoriach Maxi Cosi dużo się mówi i na forach dziecięcych zbierają dużo pochwał, sama mam wózek innej marki, ale to tylko dlatego, że wózek kupili nam teściowie i nie wypadało grymasić. Sama kupiłabym wózek z Maxi Cosi 3 w 1 od razu z fotelikiem.