Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca w McDonald's czy to wstyd?

Polecane posty

Gość gość

Jak wy uważacie czy praca w macu to obciach? Od poniedziałku zaczynam i troche mam obawy czy zakumam caly ten system komputerowy do realizacji zamówien, nie pomyle kanapek itp :(

Gość gość
jaki obciach ja wykladam towar w tesco i jest fajnie :)

Gość gość
W moim miescie i szczegolnie ludzie w moim wieku uwazaja ze to wstyd. Mam 23 lata dziecko meza i kredyt hipoteczny. Wychodze z zalozenia ze zadna praca nie hanbi ale niestety opinia spoleczna wplynela troche na moje patrzenie odosnie tej pracy..

Gość gość
Nie chciałabym tam pracować...ale jaki wstyd? Kradniesz tam czy co? Daj spokój!

Gość gość
Nie kradne, po prostu stracilam wczesniejsza posade i w zwiazku z tym iz mamy kredyt na barkach zglosilam sie do maca bo byly przyjecia. dostalam ta prace. najnizsza krajowa, pelny etat, umowa o prace plus dodatek w wysokosci 200 zl za przepracowany miesiac bez spoznien, l4 itp

Gość gość
Wstyd niestety tam pracują ludzie którzy nigdzie indziej pracy nie znajdą

Gość gość
Nie , to nie jest wstyd. Olej glupie docinki i pracuj spokojnnie. Wstyd to krasc.

Gość gość
Krotko i na temat: To nie jest wstyd.ciesz sie źe masz prace.

Gość gość
To nie wstyd i mak naprawdę ma dobrą ofertę. Umowa o prace wyplaty na czas dobra stawka godzinowa wszystko zawsze zgodnie z prawem

Gość gość
Owszem nie mogłam nigdzie indziej znaleźć pracy a dokładniej w oparciu o umowę o pracę. W między czasie będę szukać nowej lepszej ale na chwilę obecna muszę zadowolić się tym co mam.

Gość gość
w takim młodym wieku- absolutnie nie. gorzej jakbys miała 30 czy 40 i musiała iść smażyć frytki, podczas gdy koleżanki są dyrektorkami marketingu, graficzkami itp niczym się nie przejmuj, bo masz całe życie przed sobą i miej oczy szeroko otwarte, bo nawet w macu można zrobić karierę:D a młodz, który uważają, to za wstyd w większości nie maja jeszcze żadnej pracy i w koncu tez zaznają takiego "obciachu", tyle że później i w efekcie przyjdzie czas, z jeszcze będziesz ich poganiać przy smażeniu kotletów, gdy okaże się, że dobijają 30-stki i nadal nikt nie zaoferował im stanowiska prezesa zarządu na złotej tacy

Gość gość
wstyd? No tak w naszym kraju to wstyd uczciwym obywatelom pracować na uczciwych warunkach:O A politykom nie wstyd? Oni kradną, ty zarabiasz. Jak myślisz komu powinno być wstyd? Ten kraj nigdy nie wyjdzie na prostą z takim mysleniem obywateli:O W czym gorszy pracownik maca od prawnika? W niczym. W końcu jeden drugiego potrzebuje, kompleksy są okropne.

Gość gość
a 40 latka w macu to wstyd? Ludzie co wy piszecie?:O Każdy pracuje i zarabia jak może, niech człowiek ma i 50 i smaży frytki co wam do tego? Nie musiał robić kariery, może wolał smażenie frytek i robienie hamburgerów. Nie każdy musi być lekarzem, adwokatem, sekretarką itp.

Gość gość
dla kogoś kto skonczył edukację na ośmiu klasach podstawówki i zajmował się zawodowo zbieraniem złomu taka praca może być wręcz prestiżem, ale nie czarujmy się dla większości zło konieczne, a dla osoby o wyższych aspiracjach obciach- tak naprawdę jedynym istotnym kryterium jest samoocena. nie każdy musi/może być lekarzem, ale jakoś nikt nie myśli w dzieciństwie, że bedzie zawodowo mył kible czy kopał rowy.. ludzie pragną prestiżu i pozycji społecznej i jezeli ich sytuacja życiowa rozmija się z tym czego oczekiwali od życia, to się wstydzą- proste

Gość gość
A CI co uważają , że to wstyd to pewnie 23 letni dyrektorzy zagranicznych korporacji... Wstyd to kraść, a nie uczciwie pracować.

Gość gość
Nigdy nie wiesz jak ci się życie potoczy.. Różnie bywa To absolutnie żaden wstyd

Gość gość
Ja mam 40 lat i durna prace Ale moje życie bardzo zmieniło się ogólnie na plus odkąd ja mam..

Gość gość
"jezeli ich sytuacja życiowa rozmija się z tym czego oczekiwali od życia, to się wstydzą- proste"- złote słowa. Wstyd uczciwie pracować? Wstyd w oczach innych? Nie, na pewno i robisz dobrze. Ale czy sama się tego wstydzisz? Jeśli masz wyższe wykształcenie, większe możliwości, talent, umiejętności a z jakiejś tam konieczności musisz pracować dużo poniżej kwalifikacji- to owszem, pewien wstyd... Był czas że mąż pracował jako dostawca pizzy na skuterze, zimą, w śniegu, a ja pracowałam w ochronie. Wpadliśmy niespodziewanie w dołek finansowy i musieliśmy się z niego natychmiast wygrzebać żeby nie popaść w długi, więc złapaliśmy dosłownie- "co się da". Ale mimo to taka praca nie była dla nas ani fajna, ani komfortowa. Owszem, w wieku 23 lat pracowałam i na recepcji hotelowej, i w ochronie właśnie, nie miałam wielkich kwalifikacji a to co robiłam do tej pory, nagle się zapadło, firma runęła i z dnia na dzień zostałam bez wypłaty (która miała iść na coś istotnego) i bez perspektyw pracy. Ale zaciskałam zęby, szukałam nowej pracy- i jakoś poszło dalej. Dlatego autorka musi sobie odpowiedzieć na pytanie czy ma wykształcenie, doświadczenie, ogólnie- kwalifikacje żeby pracować na lepszym stanowisku. Jeśli nie- żaden wstyd, ale jeśli tak- owszem, wstyd samemu sobie zaniżać poziom, i praca nie powinna być traktowana z pogardą, ale powinna stanowić bodziec do szukania czegoś lepszego. W McDonald's pracowałam na studiach, warunki były ok, atmosfera w pracy jasna, przejrzysta, bez napięć, szefostwo ok, wiadomo że robienie cheesburgerów nie jest dla nikogo szczytem marzeń i nie daje poczucia spełnienia, ale nie bylo na co narzekać.

Gość gość
Wstyd to jest tam jeść, zobaczysz mają tam program przeciwdziałania otyłości, ale tylko dla pracowników inni mogą być otyli i chorzy.

Gość gość
Serio? Moim zdaniem wstyd siedzieć na socjalu i nic nie robić mimo, że można. Nie mniej jednak jest to jedno z cięższych zajęć jakie kiedykolwiek wymyślono. Na pewno minie troszkę czasu zanim zrozumiesz system, pewnie pomylisz kilka zamówień ale... każdy czasem to robi. Uszy do góry :)