Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chory kot pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam ok 4 mies kociaka chorego na kaliciwiroze. Raz było lepiej, raz gorzej, ale dzisiaj jest fatalnie. Cały czas leży i ledwo oddycha, na nic nie reaguje, czasem tylko podniesie główkę, raz wstał. Dałam mu wodę ze strzykawki, jest dogrzewany, ma ciepło w pokoju, jestem razem z nim. Tylko jak radzić sobie psychicznie? Jestem wykończona i boli mnie brzuch. Co mam jeszcze robić? I jeśli przestałby oddychać, jak udzielić mu pierwszej pomocy? Do weta jedziemy o 13.30, czy wytrzyma tyle? Błagam o pomoc!!!

Gość gość
no, nic nie zrobisz :( ja tez mam chorego kota, podczas kociego kataru (ktory znosi o wiele gorzej niz pozostale dwa koty) wyszlo, ze ma wade wrodzona serca, wczoraj mial udar :( jestem niemal dziennie u weta, dostaje jakies antybiotyki, witaminy, leki na serce, ale jest tak slaby ze leci w rekach :( i tez nic nie moge z tym zrobic, albo sobie z tym poradzi albo nie :(

Gość gość
nie czekaj,jedź natychmiast!! kroplówka, sterdy, leki przeciwzapalne, dobrze byłoby zrobic rtg klatki piersiowej )i badania krwi (wykluczyć inne choroby zakaźne typu FeLV)

Gość gość
nie czekaj, ciepło zapakuj kotka i jedź!

Gość gość
masz mozliwośc zostawienia go w szpitalu w przychodni weterynaryjnej pod całodobowa opieką?

Gość gość
Badania krwi proponowałam sama, ale wet powiedział ze i tak bedą straszne, wiec nie ma co go męczyć. Poza tym teraz weta nie ma(wyjazd), sterydy dostał wczoraj, może jechać do większego miasta? Tylko czy zdążę?

ja prdl podziwiam was!! kocham koty ale nie byłabym zdolna do takiego poświęcenia selekcja naturalna kurna no...

Gość gość
Ja bym była w stanie poruszyć niebo i ziemie, gdyby tylko pomogło :( Jestem zdania, ze on sobie nie zasłużył niczym na takie cierpienie, wiec trzeba mu pomoc. Rozważaliśmy opcje sondy, ale prawdopodobnie nie z powodu jeszcze większego zestresowania kota(boi sie nawet głupiej strzykawki), moge jechać do Wrocławia, ale dzwoniłam i pytałam sie, co jeszcze zrobić kiedy kot dostaje antybiotyki, glukozę, witaminy, w czwartek był jeszcze zylexis. Powiedziano mi, ze już nic nie da sie więcej podać i albo sie wyliże, albo...

Gość gośćmania
Moja kotka podobno złapała zapalenie oskrzeli jak tylko dłużej pochodzi czy zestresuje dostaje duszności oddycha buzia i nosiłem i strasznie mialczy wogole nie może się położyć tak jakby jej coś w brzuszku przeszkadzalo widzę ze się męczy a ją razem z nia

Gość gość
To trzymaj ja dalej! Wiesz jak ona cierpi z kazdym oddechem? To tak jakby ci ktos pluca wyrywal wiec nic dziwnego ze miauczy bo sie poprostu meczy i bez antybiotyku skazujesz ja na smierc.

Gość gość
ważne, by kot otrzymał jak najlepszą możliwą opiekę weterynaryjną, ja we Wrocławiu zawsze korzystam z usług http://www.wetjaneczek.pl/ bo wiem, że tam potrafią dobrze zadbać o zwierzę

Moj kot bardzo chorowal wet nie dawal mu wiecej niz pol roku zycia I te pol roku zmienilo sie w trzy ,lata, ale opiekam ial b.dobra. karma z dodatkiem oliwy z oliwek, smalec z gesi :D i cale dnie spal:D

Gość gość
Trzeba jak najszybciej udać się do zaufanego weterynarza. Kiedy mój kot choruje, zawsze jeżdżę z nim do http://weterynarz-szczecin.info/ . Nieraz bardzo mu pomogli.

Gość gość
Gdziekolwiek jesteś i zachoruje c****es czy kot,weź taksówkę i gnaj do Wrocławia,a jak tam nie pomogą do Szczecina:-) Dobry weterynarz nie potrzebuje upierdliwej reklamy,to nawet nie są porządne kliniki całodobowe, tylko jakieś dziadostwo,tak myślę. Gdyby byli tacy super to po co upierdliwe posty,mam was dość, wysyłacie zwierzęta wprost do Tęczowego Mostu,taka prawda,taki zakład pogrzebowy dla zwierząt pod Wrocławiem:-)

Gość gość
Wie ktoś może czy ten wet,Janeczek ma jakieś bonusy na kremację psa w tym zakładzie pogrzebowym dla zwierząt Tęczowy Most?Przecież to dość blisko z Wrocławia, a kremacja i urna sporo kosztuje.

Gość Kociarka Kasia
Niedobrze.....mój kot chorował na to samo ale to przez weterynarza do którego chodziliśmy kot szybko się z nami rozstał. Mój narzeczony podarował mi drugiego kota ale już na pewno nie pójdę do poprzedniego, teraz chodzą z moja kicią do lecznicy http://www.weterynarz.pila.pl/ i jestem zadowolona z konkretnego podejścia do mojej kuleczki.

Gość gość
W takich przypadkach zawsze trzeba jechać do weta jak najszybciej. Moja kicia niedawno bardzo chorowała i pojechaliśmy z nią do http://wetfranciszek.pl/ i wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość gość
Ja w zeszłym roku miałam poważny problem z kotem bo uciekł na dwór w zimie i gryzł się z kotami. Jak wrócił to miała jakies drgawki i toczył piane z pyszczka…. Mówimy jak nic wscieklizna ( nie szczepiliśmy kota) zapłakani z bratem pojechaliśmy do lekarza i trafiliśmy na super Pana weterynarza i mowi że to nie wścieklina tylko kot ma zapalenie oskrzeli…ufff odetchnęliśmy z ulgą. Jak by ltoś polecał godnego polecenia weta to w pile na Mieszka pierwszego,.