Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie warto emigrować, naprawdę

Polecane posty

Gość gość

w Polsce moze sprzedawca w sklepie nie zarabia tyle ile w UK, ale znacznie łatwiej znalezc pracę niz w UE zapewniam was, ostatni rok mieszkałam w Liverpool, znalezc prace to masakra pierwsze dwa miesiace , ludzie tutaj są niby mili ale to tylko z pozoru, pisza ze beda w kontakcie a to nieprawda i kontakt sie urywa, mam wrazenie ze chca zatrudniac tylko anglikow a to całe rownouprawnienie to pic na wode tak naprawde, co z tego ze odlozylam troche pieniedzy skoro domy i kuchnia brytyjska sa okropne, moda tak samo, zywnosc droga! brak ciepłej wody miejskiej, wszyscy musza miec podgrzewacze w domach, w Polsce wiadomo zarabia sie mniej ale koszty utzrymania tez duuzo mniejsze i wszedzie sie dogadasz a w UK cieżko i lekarze beznadziejni leczą wszystko paracetamolem tragedia

Gość gość
dokladnie! w Niemczech jest to samo......rowniez nie polecam emigracji

Gość gość
ile wam płacą za takie posty?

Gość gość
A to trzeba coś płacic zeby napisać prawdę od serca? nie wiedziałam :) ..... naprawde ciezko jest znalezc prace w UK

Gość gość
No widzisz, to nie znaczy, że wszędzie tak jest. moja koleżanka ,Polka, studiuje medycynę sądową na uniwersytecie w UK i jej narzeczony tak dobrze zarabia, że jej starczy pracować tylko 10 godzin tygodniowo (+ ma kredyt studencki). mój mąż z kolei dostał ciekawą fajną pracę latem tego roku, dobrze zarabia i już miał pierwszą podwyżkę po 3 miesiącach próbnych. ja mam dwie prace, jedna umysłowa druga fizyczna, każda po jakieś 15-20h/tygodniowo.

Gość gość
No naprawdę same mądrości tu piszesz idioto wkoło zakładający te same tematy .służba zdrowia w Niemczech jest na bardzo wysokim poziomie.a z pracy sprzedawcy w Polsce się nie uyrzymasz bo życie jest drogie a pensję do d**y.

Gość gość
"służba zdrowia w Niemczech jest na bardzo wysokim poziomie." buahahaha taaa cymbale gnij zatem w tym muzułmanskim reichu, ja mieszkam w PL i jest mi dobrze a tobie byc nie musi nieudaczniku

Gość gość
Autorko, to czas pakowac manatki i wracac do słodkiej PL, nieprawdaz ? :) Bo jeszcze jakiejs deprechy dostaniesz :D Poza tym , ty nie wyemigrowałas, ty pojechalas na saksy :P

Gość gość
gość dziś gnij w swoim zagrzybionym jukeju nieudaczniku antypolski heheh :D nie jestes Polakiem :D

Gość gość
A co to znaczy " byc Polakiem ' ? Byc kims takim , jak ty ? :) To chyba podziekuje..

Gość gość
nie chyba, na pewno!

Gość gość
Byc Polakiem znaczy mieszkac i pracowac w Polsce dla jej dobra a nie jak wy zmywaki w jukeju zdrajcy ojczyzny co was wykarmiła i dała wyksztalcenie, gnijcie sobie w tym waszym jukeju, wy nie jestescie juz Polakami tylko polaczkami, sprzedawczykami hehe

Gość gość
Czyli wszyscy no Ukraincy, Rosjanie, Czesi, Niemcy , itp. , itd. , ktorzy mieszkaja i pracuja w Pl sa Polakami ? :D Ciekawe czy oni tak myslą :) A według twojej logiki to Polacy mieszkajacy i pracujacy za granica sa np. Szwedami, Holendrami czy Hiszpanami :D Niektorzy pewnie prawnie sa.. Rany jaka filozofia :D Zaraz pewnie napiszesz, ze nie , nie sa ani Polakami , ani np. Norwegami, tylko polaczkami.. Na szczęscie twoja opinia nic nie wnosi do ich zycia i mozesz sobie co jedynie poszczekac na forum :) Polak pełna geba ! :D

Gość gość
gość dziś ty fagasie nie jestes Polakiem tylko jukejowskim frajerem heheheh

Gość gość
Nie mieszkam w UK cebulaczku :)

Gość gość
Nie mieskasz w PL to jestes wypierdkiem heheh

Gość gość
warto zalezy tylko do jakiego kraju i na ile czlowiek jest obrotny mieszkam w De i akurat sluzba medyczna na bardzo wysokim poziomie kopnij sie z wizytka do polskiego szpitala cha cha

Gość gość
gość dziś Byc Polakiem znaczy mieszkac i pracowac w Polsce dla jej dobra a nie jak wy zmywaki w jukeju zdrajcy ojczyzny co was wykarmiła i dała wyksztalcenie, gnijcie sobie w tym waszym jukeju, wy nie jestescie juz Polakami tylko polaczkami, sprzedawczykami hehe xxxxxx dla czyjego dobra? sprawdź gdzie korporacje, dla których zap*** płaca podatki, jesli w ogóle płacą....

Gość igneekk
Czy ja wiem czy nie warto? Dla samych zarobków warto się ruszyć. Mieszkam w Holandii już jakiś czas, radzę sobie, na wszystko mnie stać, nie muszę oszczędzać na rozrywkach i mogę pozwolić sobie kilka razy w miesiącu na wyjście do kina/restauracji/pubu a w PL było nie raz ciężko, nie mówiąc o takich wyjściach, gdzie piwo w pub kosztuje 10zł, a Ty dostajesz na rękę niecałe 1300 ;/ ale pamietam, że moje początki na emigracji też nie były łatwe. Pojechałem do pracy ze sprawdzoną agencją pośrednictwa pracy VPU Polska, ale samo zaklimatyzowanie się w nowym kraju zajęło mi chwilę. Początki są zawsze trudne, ale jak nie ma innej opcji to trzeba spróbować ;)

Gość gość
dla czyjego dobra? sprawdź gdzie korporacje, dla których zap*** płaca podatki, jesli w ogóle płacą.... x Dla ojczyzny, wypierdku mamuta

Gość gość
no to g*** o tej oczyźnie wiesz

Gość gość
Bycie Polakiem dla tego zera to - szczekanie - ujadanie - wylewanie zolci na ludzi ktorzy sobie radza, chce zeby wszyscy pracowali w Polsce, co dziwne bo przeciez wtedy to bezrobocie wzrosnie do 60 procent

Gość gość
Zalezy jak sie trafi. Z tym rownouprawnieniem to pic na wode, fakt, Anglicy maja pierwszenstwo. Sa plusy i minusy, jak wszedzie.