Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćopiekunka

Czy mogę dać smażoną kiełbasę 3 letniemu dziecku?

Polecane posty

Gość gośćopiekunka

Witam, mam takie pytanie jak w temacie, ponieważ mam pod opieką chłopca w wieku 3 lat. Jego matka nagle musiała pojechać do męża i zostawiła mi go, ponieważ był to nagły wypadek to nie zdążyłam spytać co je, ona powiedziała tylko "daj mu o 17.30 coś na kolację. Mam w domu tylko kiełbasę, pomidory, ser feta, masło, pieczywo chrupki i ogórka zielonego, no i jeszcze zupki w proszku, ale to się chyba nie nadaje. Czy mogę mu na kolację usmażyć kiełbasę i dac do tego np. pomidory? Nie wiem co jedza dzieci w tym wieku... Dodam, że do sklepu mam bardzo daleko, a samochodem jechać nie mogę, więc nic nie kupię.

Gość gość
Lepiej nie smaz tej kiełbasy tylko pokrój ja w cieniutkie plasterki i podaj z pomidorem. Najlepiej z chlebem, ale nie napisałaś czy masz. Może być z pieczywem chrupkim i masłem. Tylko lepiej obierz wszystko ze skórki, by małego brzuch nie rozbolal. Jakbyś miała jajka to możesz zrobić jajecznice na maśle.

Gość gość
Możesz,podaj z pomidorkiem i chlebem.

Gość gość
Kiedy przestaniesz dodawać te tematy? Zawsze post autorki i pierwsza odpowiedź brzmią tak samo.

Gość gośćopiekunka
że co?:D jakie tematy?:D Nie mam chleba tylko pieczywo chrupkie. Nie mam niestety też jajek. To co usmazyć czy podać surową, bo już nie wiem:O

Gość gość
Kiełbasę podgrzej, pomidorka i kawałek ogórka obierz ze skórki, pokrój w kawałki, podaj z kiełbasą a do tego możesz dać pieczywo chrupkie posmarowane lekko masełkiem :P i masz kolację jak ta lala ;)

Gość gość
Możesz.Kiełbasa+pomidor(bez skórki)

Gość gośćopiekunka
pomidora obrać ze skórki? ech szkoda, że ten dzieciak nie mówi, bo zapytałabym na co ma ochotę.

Gość gość
Może lepiej,że nie mówi,bo by ci powiedział,że chce pizze i co byś zrobiła?

Gość gośćopiekunka
powiedzialabym, że matka pieniędzy nie zostawiła i nie zamówię, bo na moje zad***e, dojazd wyjszedłby drożej niż sama pizza:O

Gość gość
najlepiej kiełbase ugotój, będzie na ciepło i zawsze zdrowíej niż smażone a pomidora bym nie dawała, już nie jedno dZIECKO WYMIOTOWAŁO PO TYCH CUD WARZYWKACH ZE SKLEPU

Gość gośćopiekunka
dziękuję, masz rację, kiełbasę lepiej mu ugotuje. Mam pytanie jeszcze, bo matka dziecka będzie w nocy dopiero o której go spać połozyć? na razie siedzi i oglada tv, jest grzeczny, ale chyba tak małe dzieci wcześnie chodzą spać?

Gość gość
pewnie zauważysz po nim zmęczenie ale jeśli chcesz to zamiast tej bajki po kolacji może jakaś zabawa drobna, ale myśle, że po 19 można próbować go ułożyć, jakąś bajke opowiedzieć, zgasić światło to może zaśnie

Gość gośćopiekunka
nie umiem się bawić z dziećmi, nawet nie wiem w co. Poza tym głowa mnie boli po wczorajszym wieczorzwe:O dla mnie to na rekę, że on siedzi przed tv

Gość gość
ok 20 , zgaś światło, i co jakiś czas dyskretnie skontroluj czy zasnął

Gość gość
Co wy z tym obieraniem ze skórki? 3-latkowi? Rozumiem 1,5-2 lata. Ale bez przesady. Mam 3 dzieci (12,9,4) i każdemu obierałam ze skórki do 2 roku życia,później jadły normalnie. No bez jaj.

Gość gość
Tak? Mojej kolezance jak miala 10 lat skorka z pomidora sie przykleila gdzies ze az z bolami brzucha trafila do szpitala. U nas zawsze siepomidory sparza i obiera. Bez wzhledu na wiek osoby jedzacej wiec nie widzę w tym nic dziwnego.