Gość gość Napisano Październik 11, 2015 jak wy dajecie rade psychicznie i fizycznie? bo ja po niespelna dwoch latach mam dosc..czuje ze zycie w niemczech to strata czasu i to co robie wpedza mnie w powazna depresje.sprzatam poniewaz kiepsko znam jezyk a na szkoly i kursy brak czasu,czlowiek robi cokolwiek,chce jak najwiecej zarobic,odlozyc zwlaszcza kiedy ma trudna sytuacje finansowa ,musi placic rachunki i z czegos zyc.. chetnie poslucham opini kobiet ktore od lat sprzataja na czarno,jak wy dalej to widzicie? czy odpowiada wam taka praca?..z pl wyjechalam poniewaz pochodze z regionu objetego duzym bezrobociem.. szukalam tu pracy w handlu ale z moim niemieckim niestety nie mam szans..ucze sie sama w wolnej chwili z ksiazek rozmowek i internetu.. jezeli poddam sie i wroce do pl tam czeka mnie bezrobocie...bede wdzieczna za wasze odpowiedzi...moze ktoras z was jest w podobnej sytuacji? chetnie poczytam wasze opinie i doswiadczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach