Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy tez robilyscie dziecku na roczek to glupie losowanie?

Polecane posty

Gość gość

W sensie wybierania jakicgs tam rzeczy typu kieliszek? Durna zabawa. U nas oczywiscie- ciekawe co wybierze na roczek? A nic j8e wybierze, bo nie bedzie tej durnoty

Gość gość
ja nie. ale moi rodzice czyli dziadkowie podpowiadali mi co mam przygotowac. teściowie też ale inne badziewie.

Gość gość
Ja zrobie bo mnie to bardzo rozbawilo jak sie dowiedzialam ze cos takiego w wogóle jest (a dowiedzialam sie o tym jak obchodzilam rok w pracy - mialam 24 lata)

Gość gość
Ja robilam :) Jajsmieszniejsze jest to , ze sprawdziło sie przeciwstawnie, ze tak powiem :p Nie chcesz-nie rób, kogo to obchodzi..

Gość gość
Czemu masz aż taką agresywną reakcję na zwykłą głupiutką zabawę? Nie chcesz, nie rób, ale nie bierz wszystkiego tak na poważnie.

Gość gość
Bo glupie to dla mnie jak but! I jak wybierze kieliszek, to znaczy, ze bedzie pila wodke w przyszlosci? Phiiii

Gość gość
Nie, ze zostanie alkoholikiem :P A wbrew pozorom mnostwo ludzi z kafe jest nimi, bo nie wyobrazaja sobie sobotniego wieczoru bez drinka, czy pifka/lampki wina codziennie wieczorkiem " na rozluznienie '. To po prostu jedna z zabaw , a nie wyrocznia zyciowa :D

Gość gość
nigdy o czymś takim nie słyszałam...,

Gość gość
robiłam, ale bez kieliszka ;)

Gość gość
Nie, nie wiem kto jeszcze robi takie bzdety, chyba na zabitych dechami wsiach jeszcze to pokutuje :O

Gość gość
tak samo głupie są: - zabawy andrzejkowe - zabawy wielkanocne typu szukanie zajączka - płacenie lub dawanie upominków jako "wróżka zębuszka" - robienie prezentów na mikołajki, walentynki czy inne "święta". Oczywiście żadna z was się w to nie bawi, prawda? :D

Gość gość
U nas też nie było tej durnoty :) i przy drugim dziecku też nie będzie :) :) I dobrze mi z tym :)

Gość gość
Nie robilam roczku. Roczkisa dla doroslych - nie dla dzieci.

Gość gość
My tez nie urządzaliśmy tej zabawy czy jak tam to nazwać u syna. Niebawem roczek córki i tez nie planuje czegoś takiego.

Gość gość
my nie robilismy tego, nawet przez glowe mi to nie przeszlo, wiem,ze u meza w rodzinie to praktykuja, nawet bratanica ma zdjecie w ramce z banknotem, druga z kieliszkiem. jak dla mnie to slabe... i nie ma co porownywac to do innych tradycyjnych zabaw.

Gość gość
Pochodzę z zabitej dechami wsi, a mimo to moi rodzice nie organizowali takich zabaw. A ja mojej małej zrobię choć w mieście mieszkamy :-). Daruję sobie jednak kieliszek... Nie bardzo rozumiem sens podtykania tego przedmiotu.

Gość Babcia 1
Moja prawnusia obchodziła roczek.W ostatniej chwili ktoś z gości rzucił hasło żeby położyć jakieś drobne rzeczy:D Nie było tego dużo, ponieważ rodzice dziecka nie byli przygotowani na taką zabawę. Malutka wybrała długopis i książkę.Teraz odchodzi się od tego dlatego nie każdy bawi się w przepobiednie.

Gość gość
Dla mnie to też durnota. Prawie każdy (oprócz moich rodziców) pytał kiedy w końcu będzie to "wybieranie". Oczywiście nie było. Nie lubię przesądów, wróżb, horoskopów itp. zresztą to nie jest zgodne z katolicyzmem (wiele osób tego nie wie). I w ogóle dziwię się, że ludzie się z tego cieszą i frajde mają :/

Gość gość
To sie dziw dalej :D A nie dziwi cie skad wziey sie daty waznych swiat w twoim katolicyzmie ? :D