Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem transseksualistą, zakochałem się w kobiecie heteroseksualnej.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Niebawem skończę 22 lata, jestem transseksualistą k/m, czyli mężczyzną w ciele kobiety. Od zawsze tak się czuje i nawet tak się prezentuje, ubieram się typowo męsko, mam męska sylwetkę, tj. szersze ramiona niż biodra, prawie niezauważalne piersi, do tego bardzo się garbię, żeby jeszcze bardziej je ukryś, mam dosyć męski głos, męskie zainteresowania, męski sposób myślenia, poruszam się jak typowy facet, często słyszę 'Pan' od nieznanych mi osób, ale no właśnie, fizycznie jestem kobietą. Mój problem polega na tym, że zakochałem się z wzajemnością, w koleżance z pracy, parę lat starsza, ma partnera, jest ideałem kobiety. Nie wiem jakiej jest orientacji, czuję, że hetero, tak wynika z moich obserwacji, a jednak zadużyła się we mnie. Zastanawiam się kim ja dla niej jestem, kogo ona we mnie widzi. Gdy kiedyś zeszła relacja w gronie pracowników na tematy lesbijek, to się z tego śmiała, więc nie wiem czy jest jakąś homofobką, ale wyraźnie daje mi znać, że jej się podobam. Prawi mi komplementy, uśmiecha się do mnie, zagaduje, patrzy głęboko w oczy, nawet dotyka, flirtuje ze mną często, jest w tym bardzo kokieteryjna. Ma ogromne powodzenie wśród facetów, mogła by mieć ich na pęczki, a jednak obrała sobie mnie za cel. Jest tak od pierwszego dnia kiedy się poznaliśmy. Widzę, że ją to zaczyna denerwować, że nic względem niej nie robię, ale ja się boję. Kiedy ona podchodzi do mnie jak do kobiety czasami mam wrażenie, że mnie prowokuje, i jest mi z tą całą sytuacją niezręcznie. Jak to rozwiązać i jak myślicie kim ja dla niej jestem?

Gość gość
*BLE BLE* dziś Widocznie widzi w tobie faceta i nie wie że jesteś kobietą x Jak może nie wiedzieć jak zwraca się do mnie po imieniu? Kobiecym imieniu, żeby nie było wątpliwości.

Gość gość
cóż, pewnie, zakochała się w osobie, w człowieku. Ja ponad rok temu zakochałam się w kobiecie, naturalnie moja sytuacja jest dużo jaśniejsza, bo obie jesteśmy kobiecymi kobietami i z bycia kobietami jesteśmy zadowolone. To jednak mi dało do myślenia, bo fakt, że jest kobietą i to starszą, wcale mi nie przeszkadza. Nigdy tak nikogo nie kochałam. Miałeś już kogoś do tej pory ? Jeżeli jesteś zakochany pierwszy raz, to pewnie jest Ci jeszcze ciężej, bo to nawet w normalnym świecie nie jest łatwe coś zrobić względem kogoś, na kim Ci zależy. Myślę, że sytuację można przyrównać do tej, gdy kobieta hetero zakocha się w męskiej lesbijce. Pod wieloma względami Ty i męskie lesbijki macie cechy wspólne. Myślę, że zakochała się w człowieku i pewnie sama nie wie co z tym zrobić. Jeżeli się śmieje z tematów homo, to nie musi być wcale homofobką, możliwe że próbuje coś ukryć, lub nie chce się po prostu wychylać z towarzystwa (jak wejdziesz między wrony, kracz jak one). Jeżeli zna Twoją sytuację, że jesteś trans, to widocznie to co mówi to jedno, a to co robi to drugie. Kobiety często są kokieteryjne wobec facetów, i nie zawsze w celach podrywu - po prostu czasem lubią się bawić i flirtować i nie mają nic poważnego na myśli. Czy jesteś pewien, że ona się zakochała ? Jak wtedy reagujesz ? Uciekasz od tego, czy odpowiadasz dotykami, uśmiechem etc. ? Zastanawiam się, bo jeżeli zna Twoją sytuację, to raczej by się nie bawiła Twoim kosztem, nawet gdy miałaby taką skłonność z regularnymi facetami. Niestety mężczyźni czasem się dają nabrać na takie gierki - a potem się okazuje, że kobieta / szefowa się po prostu zabawiała. Jesteś pewien, że nie jest to element zabawy w firmie z jej strony i kolegów?

Gość gość
mi sie podobaja tylko faceci

Gość gość
ze mna chcial sie umowic trans.

Gość istotne pytania
Witam, jesli mozesz, mógłbyś napisać jak ogólnie odnajdujesz się w tej sytuacji. Na co dzień używasz imienia damskiego, ale tu piszesz w formie męskiej. Czy udaje Ci się odnaleźć w tym równowagę/szczęście? Czy mając 22 lata jesteś pewien tego kim jesteś? Nie planujesz zmiany płci/czy zmiany danych osobowych? Pytam o to, bo moja córka jest w podobnej sytuacji. Jest dużo młodsza od Ciebie i niedawno odkryła przed sobą i nami o co chodzi. Chce ją zrozumieć i umieć pomóc. Dziękuje z góry za odpowiedzi!

Gość gość
może ona tez jest inna? tylko nie wiem, czy w pracy taki romans to dobry pomysł.... pomysl co będzie jak a. zle obstawiasz jej uczucia, b. ona tylko igra sobie, c. jej sie odwidzi d. robi to by cie wyrugać ze stanowiska