Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy tez panikowalyscie w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Jestem obecniew 2 trymestrze 17tydzien. I panikuje okropnie. Nie mialam objawow od samego poczatku, dwa razy wymiotowalam, noi zmeczenie a takto nic. niedowierzalam w ciaze od paczatku. Predzej raka sie spodziewalam. Ostatnio usg mialam w 13 tc na badaniach prenatalnych i wszystko bylo ok wedlug lekarza. Ale boje sie ze teraz pojde i mi powie ze ciaza obumarla albo cos. Bo ja micnie czuje. Nie bola mnie piersi, nic mi totalnienie jest. Mialyscie tak? W 17 tygodniu powinnobyc widac brzuch?alboczuc ruchy? Pojutrze mam wizyte i strasznie sie boje.

Gość gość
ja tak panikowalam cala ciaze caly czas. myslalam ze zwariuje do tego nie spalam. duze lepiej sie czulam juz z niemowlakiem :)

Gość gość
W pierwszej ciąży ruchy powinnaś poczuc okolo 20 tc. Na pewno wszystko jest w porządku. Mi tez nic nie bylo oprocz wrażliwości na zapachy i obrzydzenie do miesa z kurczaka.

Gość gość
W 17 tc jeszcze nie było widać brzucha, był płaski, za to ruchy poczułam w 18 tc. Spoko, też miałam podobnie jak Ty dopóki właśnie nie poczułam ruchów, potem to codziennie dzidziuś dawał jakieś znaki :)

Gość gość
Tak w pierwszej ciazy. W drugiej juz nie.

Gość gość
Poczekaj, jak cię zacznie kopać to dopiero wtedy nie będziesz mogła spać :D Korzystaj dziewczyno póki możesz ze spokoju. Potem tylko ciężki brzuch uciskający wręcz na płuca (ja nie mogłam głębiej odetchnąć i bałam się, że się uduszę). A panikuje chyba trochę każda kobitka w pierwszej ciąży...

Gość gość
Mi dzisiaj mija termin porodu i też wariuję, bo nie mam żadnych objawów. No, może częściej chodzę do łazienki, ale to pewnie z przejęcia, ze się nic nie dzieje :P

Gość gość
Tez panikowalam, teraz widzę ze to było zupełnie bez sensu