Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to juz alkoholizm?

Polecane posty

Gość gość

gdy moj facet byl sam po rozstaniu z poprzednia dziewczyna nie zniosl tego dobrze. rzucil sie w wir pracy a w nielicznych przerwach w domu pil i gral na konsoli. odkad jestesmy razem (2 lata) to sie zmienilo ale sa zachowania ktore mnie niepokoja. on mowi ze jestem spaczona bo moja matka pietnowala picie (ojciec alkoholik) a ja jakos sie nigdy nie nauczylam pic****ije 1 piwo owocowe na kilka mc. wiec prosze wypowiedzcie sie. jak jestesmy ze znajomymi no to wiadomo ze pije. nietety tak zeby sie upic choc wsrod jego znajomych to norma. nie mialabym nic przeciwko gdyby nie to ze jak siedzimy sami w domu to tez zmusi sie napic. min to 2 piwa jesli sie upre a jak nie to minimum zmienia sie w 4. ostatnio byla taka sytuacja ze upil sie tak ze zazygal nam samochod. zaklinal ze juz nie bedzie pil dlugi czas bla bla bla. a 3 dni pozniej pytal czy bede miala cos przeciwko jesli napije sie piwa po pracy..

Gość gość
da sie z tym walczyc jakos?

Gość gość
Nie da się.Albo przestanie pić,bo to jest już problem/sprawdź fazy rozwoju choroby alkoholowej/albo uciekaj od niego.A jak masz wątpliwości udaj się na spotkanie Al-anon to tam Ci poradzą co robić.Jeśli jesteś dzieckiem alkoholika to sprawdz to wszystko koniecznie,żeby nie zmarnować sobie życia.

Witaj być może to początki problemu. Facet nie potrafi sobie poradzić z codziennością i problemami. Rozragowuje stres po pracy. Generalnie uważam, że najlepiej żeby z kimś mądrym i rzeczowym pogadał. Jeśli nie to niech uda się do specjalisty. Powodzenia.