Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia vs Szkoła policealna

Polecane posty

Gość gość

Czym się różni Technik obsługi turystycznej w szkole policealnej, a studia Turystyka?

studia zawsze trwają dłużej, ale jest tam masa zajęc które nie mają związku z tematem ;) ale po tym masz lic lub mgr, po szkole policealnej masz tylko jakiś dyplom

Gość Rob69
Chodziłem do szkoły policealnej w Progresie. Miło wspominam ten czas, poznałem świetnych ludzi, kadra nauczycieli bardzo kompetentna. Wszystko zależy od tego jakich ludzi spotykasz na swojej drodze.

Gość gość
Jesli chodzi o szkoly policealne, ze swojej strony moge zdecydowanie zarekomendowac http://cku1.edu.pl/ Wiedza jest podawana w przystepny sposob a przy tym sa to rzeczy ktore naprawde moga przydac ci sie pozniej w zyciu. Polecam przejrzec oferte :)

Moim zdaniem w szkole policealnej zdobędziesz więcej praktycznej wiedzy. Często studia nie dają takiej możliwości. W szkole policealnej jest masę przedmiotów typowo praktycznych. Ja też się wahałam, ale ostatecznie wybrałam policealkę. Chodzę do szkoły Delta Edukacja, gdzie zajęcia w większości odbywają się w kierunkowych pracowniach. A co najważniejsze - można uzyskać tytuł technika i tym samym łatwiej znaleźć pracę. W dzisiejszych czasach pracodawcy szukają wykwalifikowanych specjalistów, więc polecam Ci szkołę Delta Edukacja.

Gość gośćwyjątkowy
Najlepiej zrobić i Technika i studia. Ja teraz jestem na ostatnim roku Finansów i Rachunkowości i dodatkowo chce iść na Technika Rachunkowości żeby mieć umiejętności praktyczne bo wiadomo jak to na studiach sucha teoria, prezentacje i wykłady... I chyba też skuszę się na szkołę Delta bo jak mam możliwość bezpłatnego uczenia się to lepiej dla mnie.

Zrób MEGA KROK W PRZYSZŁOŚĆ i zapisz się bezpłatnie do szkoły DELTA EDUKACJA we Wrocławiu! Rekrutacja nadal trwa! Czekają na Was atrakcyjne kierunki bezpłatne w Naszej Policealnej Szkole Rozwoju Zawodowego np. technik usług kosmetycznych, technik weterynarii, rachunkowość, technik bhp, technik administracji, technik informatyk, florysta. Zostały także ostatnie miejsca w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych. Nie zwlekaj i zapisz się już dziś! Czekamy na Was codziennie w godzinach 9-18, w soboty 8-15

Zrób MEGA KROK W PRZYSZŁOŚĆ i zapisz się bezpłatnie do szkoły DELTA EDUKACJA we Wrocławiu! Rekrutacja nadal trwa! Czekają na Was atrakcyjne kierunki bezpłatne w Naszej Policealnej Szkole Rozwoju Zawodowego np. technik usług kosmetycznych, technik weterynarii, rachunkowość, technik bhp, technik administracji, technik informatyk, florysta. Zostały także ostatnie miejsca w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych. Nie zwlekaj i zapisz się już dziś! Czekamy na Was codziennie w godzinach 9-18, w soboty 8-15

Moim zdaniem szkoła policealna to dobry wybór jeśli z jakiegoś powodu nie możemy wybrać się na studia. Ja ze swojej strony osobom z Zielonej Góry i okolic polecam tą szkołę http://ck-prestige.pl/. Moja siostra kończyła tam kierunek technika usług kosmetycznych i bardzo sobie chwali. Mają szeroką ofertę różnych kierunków i szkoleń.