Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imigranci ( ponad 100 tys. w Polsce? )

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj tygodnik "wSieci" podał wiadomość, że rząd PO zgodził się na sprowadzenie nie 7 tys., ale 100 tys. imigrantów. Decyzja podobno zapadła już w Brukseli, ale rząd wybłagał, żeby zachować to w tajemnicy ze względu na wybory i ujawni to dopiero po nich. Czy to prawda? Jeśli tak, to z tych 100 tys. może się zrobić ok. 800 tys. - 1 milion. ( przecież każdy imigrant ma prawo ściągnąć swoją rodzinę ). I w dodatku to Polacy mają ich utrzymywać od momentu ich pojawienia się w Polsce ( a dokładnie gminy i samorządy ). Trochę mnie to przeraża. Przecież w Niemczech teraz panuje chaos i panika. Na porządku dziennym są zamieszki, bójki i gwałty wszędzie tam, gdzie pojawiają się imigranci. Gangi imigrantów wchodzą do sklepów, okradają je i wychodzą bez płacenia. Wystarczy poczytać o tym w internecie. Przecież jeśli do nas przyjedzie 100 tys. imigrantów, to będzie tak samo. Wiem, że w wyborach zagłosuję tylko na partie, które są przeciwko przyjmowaniu imigrantów. A jakie jest Wasze zdanie w tej sprawie?

Gość gość
tygodnik W sieci kiedyś napisał w ogóle jakąś wiarygodną informację?

Gość gość
Wczoraj po południu Zbigniew Ziobro zwrócił się do rządu z pytaniem, czy to prawda, że rząd zgodził się już na przyjęcie 100 tys. imigrantów. Ale do tej pory rząd się do tego pytania nie ustosunkował. Dlaczego? Jeśli nie jest to prawdą, to rząd powinien od razu zaprzeczyć. A tu cisza medialna. Dlaczego rząd nie uspokaja obywateli, tylko milczy? Czyżby jednak w tych doniesieniach o 100 tys. imigrantów kryło się ziarnko prawdy?

Gość gość
Oczywiście, że POlska zgodziła się na 100.000 imigrantów z prawem łączenia rodzin, czyli de facto 1 milion! Oprócz tego POstanowiono, że na imigrantów POlska przeznaczy 8 milionów złotych, bo tacy bogaci jesteśmy. Zgodnie z propozycją Pet/ru z nowoczesnej zostanie też podniesiony podatek VAT, aby utrzymać imigrantów. Korwin ma jedak rację, że partie, które są obecnie w sejmie mają nas za debili i niewolników :o http://ndie.pl/polska-przeznaczy-8-mln-na-pomoc-dla-imigrantow-zapowiedziala-premier-kopacz/

Gość gość
Wszelkimi sposobami się wciska islamistów do Polski i to zarówno do miast, jak i wsi. Tutaj artykuł o malej wsi na dolnym slasku, liczącej 140 mieszkańców, do której już niedługo trafi 100 tzw uchodzcow. Obecne partie z sejmu i rząd robią nam to samo, co w Niemczech. Jedyna nadzieja, że Korwin dostanie tyle głosów, by wszedł w koalicję z pisem i mógł go wziąć za mordę w sprawie islamistów :o http://ndie.pl/do-malej-wsi-na-dolnym-slasku-trafi-100-tzw-uchodzcow/

Gość gość
To podpisanie przez Lecha Kaczyńskiego Traktatu Unijnego odebrało nam suwerenność - twierdzi Janusz Korwin-Mikke. - I dlatego Unia może nam wlać uchodźców na kark - dodaje. Jak pisze "Rzeczpospolita" zdaniem szefa KORWiN, podpisanie Traktatu Lizbońskiego spowodowało, że prawo unijne ma pierwszeństwo przed polskim - podaje RMF FM. A to, według Korwin-Mikkego oznacza, że nie jesteśmy już suwerennym państwem. Zdaniem polityka uchodźcy nie będą nam zagrażać dopóty, dopóki będzie ich niewielu. Jeśli jednak Polska ustąpi i przyjmie tysiąc imigrantów, to zaraz będzie ich dziesięć, a potem sto tysięcy, "tak to się pomału rozmnaża" twierdzi Korwin-Mikke. Konsekwencją będzie to, że uchodźcy "wzbogacą się, przejmą władzę i koniec" - uznał szef KORWiN. Źródło: wp.pl

Gość gość
Cały obecny sejm jest g****o wart z tego wynika. Przecież oni wszyscy poparli traktat lisboński, który nas udupił, bo odebrał nam prawo weta u unii. Tylko Korwin może to odkręcić, ma super patriotów na listach.

Gość gość
Nie wierze kupaczce!

Gość gość
Zobaczymy . Ważne ze w Polsce jest lepiej jeśli chodzi o uchodźców niż w Niemczech . No i oni nie chcą za bardzo na szczęście do Nas przyjeżdżać .

Gość gość
Dlatego unia na nas nałoży milionowe kary, jeśli ich tu nie zatrzymamy siłą. Wszystko przemyślane. Czyli jak przyjadą, to już zostaną :o

Gość gość
Ch/uj z unią. Trzeba bezwzględnie wyjść z eurokołchozu. Ta ich eurojałmużna, która i tak w większości jest rozkradana przez rządzących, nie jest warta zrzeczenia się suwerenności i robienia za kolonie Zachodu. Oni wszystko mają świetnie skalkulowanie i nic nie dają za darmo. My Polacy jesteśmy jak kiedyś Indianie którzy za flaszkę wódki i parę błyskotek oddawali kolonizatorom wszystko co mieli najcenniejsze...

Gość gość
Dokładnie. Rozmontowali nas za kilka dopłat :(

Gość gość
Imigranci mają prawo do łączenia rodzin, a po połączeniu rodzin będzie ich co najmniej z milion, bo oni mają po 8 dzieci! Masakra !

Gość gość
Jeśli do samych Niemiec dziennie dostaje się ok 10 tys ,to liczba 100 tys jakie rzekomo maja do nas trafić za zgodą rządu wcale nie jest wzięta z kosmosu.

Gość gość
A to tylko pierwsza transza te 100.000 :o Po połączeniu rodzin będzie ich co najmniej milion, bo oni mają po 8 dzieci plus reszta rodziny :( Trzeba głosować na Korwina, tylko on coś zmieni na lepsze naprawdę. Nie wpuści tu imigrantów islamskich nam do Polski, tylko jego partia mówi jasne NIE, a reszta kręci nawet pis. No i skasuje podatek dochodowy, więc będziemy zarabiać prawie 2 razy więcej. Poza tym, ma dużo kompetentnych i mądrych ludzi na ludzi na listach.

Gość gość
Czy to prawda, że PIS nie przyjmie imigrantów? W sieci znalazłam coś takiego, zacytuję: "Podajcie dalej! PIS nie przyjmie imigrantów! Poseł PiS-u Jan Dziedziczak kilka dni temu powiedział, że trzeba się skupić na sprowadzaniu Polaków ze Wschodu. I że jeżeli przyjmiemy teraz 7 tys. imigrantów, to za chwilę będzie ich w Polsce 500 tys. I właśnie, żeby temu zapobiec PIS przyjmie repatriantów, nie islamistów. A na pytanie, że decyzja już zapadła, odpowiedział: "To trzeba ją odwrócić. Społeczeństwo tego nie akceptuje." Wywiad na stronie wsensie pl. Natomiast rzecznik PO podczas jednego z wywiadów w "Kawie na ławę" na pytanie: "Jak wielu jeszcze imigrantów przyjmie Polska?", odpowiedział: "Przyjmiemy wszystkich."" Sprawdziłam. Rzeczywiście jest taki wywiad z posłem PIS-u ( także na oficjalnej stronie posła, wpis z 8 października, tytuł: PIS nie przyjmie uchodźców ). I teraz się zastanawiam. Jeśli poseł tak powiedział, to pewnie ma przyzwolenie swojej partii na takie słowa. Zauważyliście, że wszyscy politycy, niezależnie z jakiego są ugrupowania, zawsze przedstawiają poglądy swojej partii, mówią w jej imieniu? Skoro więc padły takie słowa, to mam nadzieję, że w tym przypadku też tak jest i PIS rzeczywiście jest za sprowadzaniem wyłącznie polskich repatriantów, zamiast obcych nam kulturowo imigrantów. Obecne starcia imigrantów z imigrantami i z policją, do których ostatnio dochodzi prawie codziennie w Niemczech i innych krajach Europy, wzrost przestępczości, kradzieży, bójek i gwałtów, dobitnie świadczy, że przyjmowanie imigrantów nie kończy się dobrze. A ja chcę, żeby w Polsce było bezpiecznie i spokojnie.

Gość gość
Wiceprzewodniczący PIS 2 dni po przemówieniu Kaczyńskiego w sejmie przyznał w radiowej trójce, że pis jednak NIE ZAWETUJE IMIGRANTÓW, BO MUSIMY BYĆ SOLIDARNI. Czyli Kaczor pod publiczkę gadał przed wyborami :o

Gość gość
Ale przemówienie Kaczyńskiego było we wrześniu, a wywiad z posłem był 8 października, czyli kilkanaście dni później. A poza tym B. Szydło w jednym z niedawnych wywiadów powiedziała, że Polska nie jest gotowa na przyjęcie 7 tys. imigrantów i że nasz kraj sobie z tym nie poradzi.

Gość gość
Ale to słowa z 19 września i wtedy w planach było sprowadzenie 2 tys. imigrantów. Potem dopiero okazało się, że ma ich być 7 tys. Więc może później zmienili zdanie? A jeśli się okaże, że rząd jednak zgodził się na 100 tys. imigrantów, to co wtedy? Myślicie, że PIS się na to zgodzi? Poza tym Kaczyński bodajże dwa dni temu podkreślał, że najważniejsze to sprowadzić Polaków ze Wschodu. W dodatku w umowie o imigrantach jest podobno klauzula, że jeśli sprowadzimy imigrantów ze Wschodu, to nie będziemy musieli sprowadzić imigrantów "zachodnich". Sam rząd się chwalił, że podpisał tę umowę pod taki warunkiem. Więc może PIS zamierza z tej klauzuli skorzystać i sprowadzić repatriantów zamiast imigrantów? Przecież, jeśli PIS wygra i będzie rządził, to czy myślicie, że przez całą kadencję będzie im się chciało rozwiązywać kłopoty, jakie niewątpliwie pojawią się z imigrantami. Imigranci to będzie problem dla każdego rządzącego. A przecież politycy zawsze starają się unikać problemów.

Gość gość
Czy czytałeś moje wcześniejsze komentarze? Przecież poseł PIS-u Dziedziczak wyraźnie powiedział, że PIS nie przyjmie imigrantów i że trzeba odwrócić decyzję o ich przyjęciu, ponieważ społeczeństwo jej nie akceptuje. I to według mnie jest najnowsze, bo sprzed 6 dniu, stanowisko PIS-u w tej sprawie. A Ty cały czas podajesz mi informację sprzed prawie miesiąca o tym, że PIS nie zawotuje decyzji o sprowadzeniu imigrantów. Przyznaję, nie wiem, jak będzie, ale chcę wierzyć, że PIS jednak posłucha Polaków i nie sprowadzi imigrantów, bo jeśli wpuści choćby ich 1 tys, to za chwilę przyjedzie ich 100 tys. Nie wiem, za kim jesteś, ale wydaje mi się, że próbujesz przekonać ludzi, by nie głosowali na PIS. Czyżbyś był wyborcą Korwina? Jeśli tak, to ja nie mam nic przeciwko temu. Korwin też nie chce przyjmować imigrantów, ale uważam, że ma za słabe poparcie i oddanie głosu na niego, osłabi PIS, a dzięki temu zyska PO. A jeśli PO dojdzie znowu do władzy, to będzie pozamiatane. Sprowadzi tylu imigrantów, ilu im każą. I co wtedy? No chyba że jesteś za PO i chcesz przekonać ludzi, żeby nie głosowali na PIS. To też możliwe. Według mnie niech każdy głosuje, jak uważa, ale w moich oczach wygląda to tak: Jeśli wybory wygra PO, jest 100% pewności, że ściągną do Polski masę imigrantów. Jeśli zaś wybory wygra PIS, jeśt 50% szans, że przyjmą imigrantów i 50% szans, że imigrantów nie przyjmą. W takim razie dla mnie wybór jest prosty.

Gość gość
Wybacz, ale PIS otwarcie mówi, że musimy być solidarni, czyli przyjmą imigrantów islamskich. A jeśli, jak twierdzisz, nie są pewni swojego stanowiska, to partia, która w tak fundamentalnej kwestii jak imigranci nie ma jasnego stanowiska w rezultacie je ma, ale przyzna to dopiero po wyborach, czyli tak czy siak pis przyjmie imigrantów. Są zresztą plany, by PIS WESZŁO W KOALICJĘ Z PO, więc to by było zrozumiałe.. Natomiast Partia Korwin od początku była przeciw narzucaniu Polsce islamskich imigrantów. Tu jest 100% pewności. Myślę, że najlepiej gdy Korwin zdobędzie doże poparcie, bo wtedy wejdzie w koalicję z PISem i wyegzekwuje weto w sprawie imigrantów.