Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zaciążona20

Jakie miałyście objawy po 6 tygodniu ciąży?

Polecane posty

Właśnie przed godziną dowiedziałam się że jestem w ciąży.Na teście wyszły dwie kreseczki,ta druga oczywiście blada ale jest :)) Wg moich wyliczeń to 6 tydzień. Od razu po wyniku testu poleciałam do ginekologa ale żadnego ginekologa nie było :/ Jestem zła bo na miasteczko jest 4 ginekologów i oczywiście wszyscy poszli na urlop do 16 października. Jakie miałyście objawy ciążowe w 6 i po 6 tygodniu ?

Gość gość
Ale w czym problem? Przeciez 16.10 to piątek a ty jesteś dopiero w 6tc. Skąd ten pośpiech co do wizyty? Coś się dzieje?

Gość gość
Ja nie mialam żadnych objawów, serce dopiero uslyszalam w 7 t 3 d.

Gość gość
chyba jedynie brak okresu. Na wizyte u ginekologa sie czeka niestety, nawet prywatnie trzeba się umawiać i czekać na swoją kolej, nie rozumiem Twojego podejścia.

Gość gość
U mnie też tylko brak okresu. Pozniej doszły okropne mdłości, wrażliwe na dotyk piersi, ciągłe zmęczenie i senność, brak apetytu. Ja też odrazu po teście chcialam umówić się do gina ale kazała odczekać do 6-7 tygodnia zeby serduszko juz bylo widać na usg. Gratulacje :)

Po prostu chciałabym aby ginekolog tą ciążę potwierdził. Mam objawy ale po latach starań mam takie głupie myślenie że może test się pomylił .

u mojego ginekologa jest tak że zapisujesz się i od razu wchodzisz,ewentualnie czekasz. Na samym początku też uznałam że to dziwne że nie czeka się w kolejce ale to dobre.

Gość gość
Nie ma co się spieszyć - na tak wczesnym etapie lekarz może jeszcze nawet nie potwierdzić ciąży. Poczekaj do poniedziałku i wtedy idź. A najlepiej zrób jeszcze jeden test w piątek, żeby były dwie grube krechy, a nie ledwo widoczne.

Gość gość
Laska chcesz potwierdzenia ciązy? To zrób sobie bete 2x w odstepnie nim . 48 godzin.

Gość gość
Zaciążona, objawy ponoć w dużej mierze są warunkowane psychicznie - kobiety, które starsznie chcą być w ciąży mają objawy i bez ciąży albo kiedy ciąża już się nie rozwija. Każda ciąża jest inna i to, że ktoś miał albo nie miał takich objawów jak ty o niczym nie świadczy.

Dziękuję za rady :) Wiecie,pierwsza ciąża,ta wymarzona,upragniona. Nawet z mężem rozmawialiśmy że jak znowu nie wyjdzie to pójdziemy się przebadać w tym kierunku bo z czyjąś płodnością może być coś nie tak,tym bardziej że miałam wcześniej miałam problem z hormonami. Wyniku testu jestem pewna. Szczególnie po tym jak wczoraj stwierdziłam że ogórki smakują jak grzyby a ziemniaki śmierdzą. Wczoraj kupiłam maślankę mimo że ja nienawidzę maślanki i nigdy wcześniej nie wzięłabym jej do ust.Miesiączka spóźniająca się ponad tydzień.Żyły na piersiach... Wcześniej to doszukiwałam się drugiej kreski,teraz jest ona widoczna,

Gość gość
moje najwczsniejsze objawy 5-6 tydzien to byly: ogolne zmeczenuie, rano ciagle w glowie mi sie krecilo, robilo mi sie slabo. bol glowy, mdlosci

Gość gość
Zachcianki w 6 tyg, no to Cie poniosło kobieto na maxa.

Gość gość
ja sie martwiłam że nie mam objawów ale jak po 6 tyg mnie dopadły mdłości,wrażliwość na zapachy,wręcz mi wszystko śmierdziało,nie mogłam palić i nie paliłam całą ciąże :-) 2 razy wylądowałam w szpitalu bo nawet woda mi capiła i nie mogłam pić,o jedzeniu nie wspomne ,dostawałam czopki torecan i z tego co wyczytałąm że szkodzą płodowi na szczęście mam zdrowe dziecko, ma 16 mieś i łobuzuje mój szkrab kochany w 14 przeszło jak ręką odjął.

Gość gość
Życzę powodzenia i koniecznie daj znać co i jak :)

Gość gość
Daj znać po wizycie.

Gość Zytka90
Mnie gratulacje :* zdrówka dla ciebie i kruszynki oby dobrze rosła :) Ja jutro powinnam dostać okres, mam nadzieję że nie przyjdzie i też będę się cieszyć tym szczęściem :)

Gość Kalinabedziemama
Mdłości już były i zmęcznie. Przynajmniej na to pierwsze pomógł prenatal uno. Poza tym jest to suplement więc biorę do dzisiaj 3 miesiąc obecnie. :)