Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość L0RENIA

Jakie dodatki do herbaty z rumem?

Polecane posty

Gość L0RENIA

Cześć wszystkim, niestety pogoda się zepsuła na całej linii, nie ma co się okłamywać lepiej to już nie będzie. Zatem czas najwyższy aby przejść na napoje rozgrzewające jak herbata z rumem, czy inne grzańce. Tak się zastanawiam jak pijecie herbatę z rumem, jakie dodatki stosujecie? Bo sam rum z herbatą jak się jeszcze z ilością procentów przesadzi to nie musi koniecznie wybornie smakować. Jeśli znacie jakieś sprawdzone dodatki w tym połączeniu to piszcie śmiało.

Gość krasnolud87
a miala byc taka piekna, zlota jesien, a tu taka mega lipa :/

Gość krejzi laejdy
wiesz nikt nie przepada za zimniejszym klimatem, wiatrem, niską temperaturą i śniegiem, ale niestety tylko w takich temperaturach te wszystkie kleszcze, komary i inne insekty mogą zginąć.

Gość Matrjoshka
Bardziej mnie boli ubieranie sie w te grube plaszcze i toczenie sie po ulicy jak opatulona kulka. Na cale szczescie sezon grzewczy ruszyl pelna para, ale i tak w domu sie racze herbatka z rumem na bazie czarnulki royal rum z teekanne. z dodatkow to tylko uzywam miodu i cytryny i nic wiecej. Z iloscia % tez nie przesadzam.

Gość gość
polecam zrobić samemy cytrynki w rumie na zimę w słoikach - do tego szczypta cynamonu a cytrynki ponabijać goździkami . Ale jeden max dwa !

Gość gość
a ja kocham taka jesien :) i jeszcze mi deszczu tylko brakuje, bo taka mzawka sie nie liczy :P

Gość gość
o kurde ok kurde, bomba! zrobie takie ekologiczne cytrynki w słoczkach małych jako dodatki do prezentów na święta - sper pomysł!!!!

Gość gość
Do herbaty z rumem to już nic. Ten pomysł by zrobić nalewkę na rumie, cytrynie, gozdzikach i karmadonie to ciekawy jest. Trochę takiej do gorzkiej herbaty chyba się sprawdzi :) Choć gorzka z "prądem" czy z rumem czy z konfiturami czy grog lepsze się wydają. Muszę sprawdzić, zawsze może być ciekawe urozmaicenie :)

Gość zuziox
no tak bo co za dużo to też nie zdrowo. jeszcze się można uzależnić od tych herbatek z wkładką.

Gość wlad900
herbata z rumem spoko opcja, ale jak nie ma sie czasu i checi na jej przygotowanie to lepiej sobie strzelic zbojeckie wino grzane, bo tylko do garnuszka trza wlac i podgrzac. no chyba, ze w ruch pojdzie mikrofalowka hehehe

Gość ALD0NA
Uu nie piłam jeszcze takiej wersji, ale grzańce z lidla takie z domkiem i ludzikami też dobrze smakuje, jak na grzańca :D

Gość qubacka
mogliby w lidlu zrobic jakis tydzien grzancow swiata sasasasa

Gość Dajzi
Dajcie spokoj juz zdarzylam sie przeziebic, a jeszcze zimy nie ma. Kto by pomyslal, ze w pazdzierniku spadnie snieg i czlowiek sie momentalnie rozlozy. Niestety jak jechałam na tabletkach to samej herbaty z rumem pić nie mogłam, ani żadnego grzańca, ale z loyda mają herbaciane grzańce bez procentów.

Gość smilefska
znam grzance z loyda, najbardziej smakuje mi grzaniec kozacki, jeszcze nie pilam cytrysowego, ale z tego co slyszalam tez dobry. przynajmniej to jakas alternatywa dla herbaty z rumem w pracy.

Gość gość
Nie wiem co tu można dodać, słodzę malinowym syropem paola więc może taki dodatek? Solidnie rozgrzewa.

Gość Xen8a
Achh my polacy, rodacy nawet do herbaty alko wlewamy.

Gość gość
Najlepszym dodatkiem do herbaty z rumem jest......rum :)

Gość gość
Dla ciebie najlepszy dodatek to bedzie facet z cieplą fujarą:-P