Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

2martyna1

problem z zajściem w ciążę wiesiołek castagnus błogosławieństwo?

Polecane posty

Gość binak
Ja powiem tylko tyle, że też sie zastanawiam nad zazywaniem castangusa, bo mam nieregularne cykle i zawyżoną prolaktynę, a chciałabym zajść już w ciażę. Trochę czytałam na ten temat, tylko mam pytanie, czy to jest lek na receptę?

Gość gość
Masz 21 lat, chłopaka i chcesz bobasa. Czy masz już jakieś wykształcenie chociaż?

Gość gość
No na pewno masz wykształcenie chyba zawodowe w wieku 21 lat no i ten długi staż z chłopakiem w wieku 21 lat tzn ile? 6 lat,7lat? juz jako 15latka dawałas mu d**y??

Gość gość
tak kochaniutka najlepsze sa ziółka ksiedza Sroki działają rewelka!! no i oczywiscie nie moze zabraknąć świeczuszki ktora musisz robic po kazdym serduszkowaniu z twoim TŻ ja jeszcze krzyczę "żołnierzyki do boju!" jak TŻ je wpusci w moją malutką powodzenia

Gość 2martyna1
tak jestem z nim 7lat od 2lat mieszkamy na NASZYM WŁASNYM mieszkaniu i półtora roku zaręczeni. Hm a kto powiedział, że jak się ze sobą jest to trzeba dawać dupy? Brawo za inteligencję ;) Mam technika TLS pracuje w swoim zawodzie w dodatku jestem na drugim roku. Już dawno zauważyłam, że jak komuś młodemu się udaje ludzi bierze COŚ :) Dziękuję Ci bardzo poczytam o tych ziołach. O tak też robię świece i uśmiecham do siebie myśląc no do dzieła pokażcie na co Was stać :)

Gość gość
wykształcenie w wieku 21 lat... hmm... ciekawe... nawet nie masz mężą... mam wrażenie że nie do konca zdajesz sobie sprawe z wagi macierzynstwa

Gość gość
mam 21 lat od 7-mce staram się o bobaska z chłopakiem. xxx może najpierw postaraj się o ślub!

Gość gość
od 2lat mieszkamy na NASZYM WŁASNYM mieszkaniu xxx nie "na mieszkaniu" tylko "w mieszkaniu" i czyje to mieszkanie? jego? twoje? kupione wspólnie w ramach udziałów?

Przede wszystkim to mój drogi "zwolenniku"poczytaj w jakim wieku zdobywasz zawód po szkole średniej, bo bez Twojej wiedzy to ta rozmowa wygląda jak walka z wiatrakami. Po drugie do szczęścia nam nie jest potrzebny ślub, a wypełnienie naszej miłości czyli nasz przyszły maluszek. Po trzecie tak NASZE, gdyż kupione i wyremontowane za wspólnie zarobione pieniądze. Po czwarte temat dyskusji mojego forum jest inny. Więc mój drogi czytelniku zajmij się swoim szarym życiem i nie zawracaj głowy szczęśliwym ludziom, którzy chcą i będą się spełniać :)

Gość gość
Polecam ziola na owulacje ojca sroki albo klimuszko nie pamiętam juz. Ja też wcześniej dlugo sie starałam a po nich b.szybko zaszlam

Gość binak
Nie przejmuj się tymi komentarzami. Po pierwsze lepiej mieć dobry zawód, niż byle jakie studia. To, że koniecznie trzeba mieć studia,to wielki mit dzisiejszych czasów. Ile jest bezrobotnych studentów po socjologiach, filologiach itd. Po drugie, jeśli ktoś czuje się w tym wieku gotowy i ma stabilną sytuację to czemu nie. Pokolenie naszych matek przeważnie rodziło już w tym wieku i nikt się nie roztkliwiał nad wagą macierzyństwa. Dawały radę. A tak to mamy dzisiaj niż demograficzny. Życzę, żeby się spełniło wasze marzenie;)

Gość gość
Widzę znowu wielkie panie piszą jako bez ślubu chcecie dziecko o wykształceniu i wogole. Też mam 21 lat staram się od pół roku o bobasa mam wykształcenie średnie maturę i zawód wyuczony również więc proszę tutaj nie obrażać dziewczyn które w tym wieku chcą mieć dziecko. Lepiej teraz niż po 40 może niektóre kobiety umieją pogodzić macierzyństwo wraz z pracą . Ja biorę cyclodynon ale castangus jest tańszym zamiennikiem biorę dopiero 1 cykl w niedzielę okres o ile dostanę. W dni płodne i w niw płodne mam wyraźny śluz który mi pokazuje kiedy je mam a co będzie to zobaczymy w niedzielę. Buziaki

Gość gość
po filologiach na pewno się bezrobotnym nie jest, nie zdajecie sobie sprawy z wagi decyzji, tez tak myslalam jak mialam 21 lat ale moj maz uswiadomil mi jak wazne jest wyksztalcenie. skonczylam studia, zaczelam prace i staramy sie o malenstwo. jest tak jak powinno byc, czyli po kolei.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. też jestem za tym że młoda mama to lepiej i dla Nas samych i dzieci. Tym bardziej, że nasza sytuacja jest bardzo stabilna i mam pewną pracę gdzie macierzyństwo nie będzie mi przeszkadzać bo mogę pracować w domu. Hm a długo bierzesz ten cyclodynon? Ja zaś zawsze miałam kiepski śluz. A teraz po wiesiołku ja i mój partner zauważyliśmy znaczną poprawę w sluzie. Ja już jestem po @ 16ego będą te ważne dni. Mam nadzieję, że będą decydujące i nie będzie kolejnej @ :-D A jeśli chodzi o zioła księdza sroki to jak je dawkowalas?

Gość gość
Ja nie jestem autorka tego postu ale uważam że papierek ślubu jest niczym i nie będę się chajtac aby udowodnić komuś że dziecko jest ślubne. Ja staram się o dziecko mam pracę mój partner też i nie będę br ala ślubu aby komuś się przypodobać wiem ze będzie wspaniałym tata a ja mama i ta Decyzja nie jest podjęta na szybko tylko długo o tym myśleliśmy. A więc dziewczyn nie komentujcie cudzego ZYCOA AUTORKA pytanie zadała a nie czy pochwalicie jej decyJe

Gość gość
Ja biorę cyclodynon pierwszy cykl w niedzielę miesiączka mam nadzieję że jej nie będzie. A ziół nie stosowalan

Ja pracuje w swoim zawodzie jako technik transportu,spedycji i logistyki. Jestem również na drugim roku studiów z Logistyki. I każdy uważa po swojemu jak powinno być po kolei. Bo dla mnie ślub nie jest ważny zwykły papier. Nikt z naszych rodzin też nas na to nie naciska. Za pieniądze które uzbieralismy urzadzilismy sobie własne Em zamiast urządzać zabawę weselną. Dokładnie nasza decyzja też nie jest pohopna o maleństwie, bo gdybyśmy wiedzieli że nas na nie nie stać to byśmy na to się nie odważyli na tak duży krok do przodu :)

Gość gość
hmm masz 21 lat, od 7 lat jesteście razem, czyli miałaś 14 lat jak współżyliście.... grubo! nie wiem ile twój konkubent ma lat, ale to pod pedofilię podjeżdżało :O w wieku 21l. co najwyżej ogólniak skończyłaś, a to wykształcenie żadne. Prędzej zawód się zdobywa po zawodówce niż po ogólniaku, ale i tak jak pisałaś -" z dużymi zarobkami" z takim wykształceniem i w tak młodym wieku mocno przesadziłaś. Jesteś mizerną bajkopisarką

Gość gość
gość wczoraj tak kochaniutka najlepsze sa ziółka ksiedza Sroki działają rewelka!! no i oczywiscie nie moze zabraknąć świeczuszki ktora musisz robic po kazdym serduszkowaniu z twoim TŻ ja jeszcze krzyczę "żołnierzyki do boju!" jak TŻ je wpusci w moją malutką powodzenia x jeszcze doope na trzy zdrowaśki powinno się do pieca wsadzić :D dziewczyna napisała ironicznie, a wy łykacie jak bocian żabe :D zbyt lotne to wy nie jesteście :O

Gość mmm23
Hej autorko ;) nie przejmuj się tymi złośliwymi komentarzami, tak czasem myślę że to chyba zazdrość przez niektórych ludzi przemawia. Ja mam 23 lata i od 5 miesięcy staram się z mężem o maleństwo. Powodzonka

Gość gość
Ludzie zejdźcie z autorki! To jest jej sprawa, jak jest gotowa, ma stabilna sytuacje finansową to w czym jest problem? Ze nie ma ślubu? Ślubem dziecka sie nie wykarmi, liczy sie dobra praca i własne mieszkanie! A ze mloda? Niektóre młode sa bardziej odpowiedzialne niz 30-latki!!! Widzę, ze dupsko was boli.... Autorko ja tez się staram z mężem o bobasa 3 miesiące, mam nieregularne cykle, id dwóch miesięcy biorę cyclodynon i pomaga, wszystko się reguluje. A i dla informacji ciekawskich, mam 24 lata, 3 miesiące po ślubie, własne mieszkanie, jestem po studiach , aleeeee ..... Nie mam doświadczenia żadnego, postanowiliśmy, ze najpierw dziecko a potem moja praca, ponieważ mąż dużo zarabia i sobie poradzimy. A wiadomo, ze im kobieta starsza tym trudniej o ciążę, a ti jest dla nas priorytet. Juz widzę pociski, które sie zaraz pojawia: Kolejna bez doświadczenia, bez żadnej praktyki a w pieluchy sie pakuje, potem będzie plakac, ze jest zależna od męża a on ma ja gdzues i nie pomaga jej przy dziecku. Moi drodzy piszcie co chcecie, mam was głęboko w d***e i wasze opinie :) możecie się wypchać. Autorko powodzenia! :) uda się na pewno :) no i zaraz pociski sie pojawia, za 3...2...1....

Ludzie macie strasznie stereotypy, że będąc z kimś trzeba się odrazu k***ic :/ Jaki ogólniak? widzę, że ludzie nie wiedzą ile sie ma lat kiedy się kończy dane szkoły. Po ogólniaku byłabym już na 3roku. Mój partner jest starszy o 5lat. Pracy nie stracę, bo pracuje w firmie ojca. Konkubent też pracuję w stabilnej pracy. Nie pierwszy raz stykam się z taką opinią że młodym ludziom się nie może tak szybko udać ustabilizowac sytuację finansową. Ale jak można oceniać kogoś jest ktoś kogoś zna tylko z pytania o wspomagacze ciąży? :)

Gość gość
Masz rację, że już chcesz dzidziusia. Ja gdybym mogła cofnąć czas też bym się o to postarała wcześniej. Jak jeszcze miałam mniej stresu i lepsze zdrowie psychiczne i fizyczne. Ja zaczęłam starania w wieku 24 lat, teraz mam 27 i to były najgorsze trzy lata w moim życiu. Bardzo dużo przeszłam. Miałam problemy z zajściem w ciążę a jak już zaszłam to poroniłam 2 razy. Teraz jestem w trzeciej ciąży. Miałam robione badania hormonów, monitoring owulacji, stymulację clo. Mi w zajściu w ciążę bardzo pomogła laparoskopia. Miałam przewlekłe zapalenie przydatków, które przebiegało bezobjawowo. Mam jeden jajowód niedrożny a po zabiegu i wyleczeniu stanu zapalnego w ciążę udawało mi się zajść w drugim cyklu starań, powróciła prawidłowa owulacja. Ale u Ciebie to dopiero początek. Jeszcze przed zabiegiem brałam olej z wiesiołka i raz castagnus i po nim nabawiłam się torbieli na jajniku. Cały czas w 2 fazie cyklu brałam duphaston lub luteinę.

Oo Jezu teraz to mnie przerazilas!! A czy przed braniem CASTAGNUS miałaś robione USG, że możesz śmiało powiedzieć że to na 100% przez niego? Ja biorę go tak jak napisałam półtora no już prawie dwa miesiące ale Widzę poprawę bo z 31 dniu cyklu spadło mi do 29. @ też wygląda bardzo ładnie. Nie jest skąpe, ani obfite nie ma skprzepow ale to raczej przez wiesiołka (tak powiedział gienek) Trzymam.kciuki za dobry stan błogosławieństwa i dobrego rozwiązania :)

Gość gość
Tak, miałam monitoring. Wiesz, to niekoniecznie było przyczyną bo castagnus raczej działa dopiero biodajże po 60 czy 90 dniach, a ja brałam tylko właściwie 1,5 cyklu. Progesteron pomógł na torbiel i podczas pierwszej @ się na szczęście wchłonęła.

Gość gość
Idź sobie na monitoring owulacji przez kilka cykli z rzędu. Będziesz wiedziała czy pęcherzyki rosną i czy pękają w odpowiednim czasie i zrób podstawowe badania hormonów, na początek. Jeśli będzie wszystko ok to nic tylko wyluzować i kochać się dla przyjemności a na pewno pojawi się bobas :)

Gość gość
Po czwarte temat dyskusji mojego forum jest inny. x Wow, masz własne forum? :D Nazywa się kafeteria? :P