Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie książki polecacie?

Polecane posty

Gość gość

Cześć :) chciałabym Waszej porady. Mianowicie skończyły mi się propozycje książek do czytania. Chciałabym bogacić swoją wiedzę w kwestii słownictwa (i nie tylko). Co polecacie do czytania? W kolejce czeka '' Zen i sztuka obsługi motocykla". Myślałam jeszcze o ''Przebudzeniu'', ''Każdy ma swoje Kilimandżaro'' i tyle.. Nie mam już pomysłu. Z góry dzięki :)

Gość kamilaka
Ja polecam "Lśnienie" Stephana Kinga ! Super książka do której zbierałam się od kilku lat i nie żałuję :D budowanie napięcia itp wszystko jest !!! Drugą książką jaką mogę polecić z własnego doświadczenia jest książka oparta na faktach pt " zapytaj alice " książka to jest dziennik narkomanki... mocny.. w stanach ta książka została zakazana a autor jest anonim ;P

Gość jum jum
Każda dobra (czyli dobrze napisana, literacko wartościowa) literatura wzbogaca, także słownictwo. Reszta, to twoje preferencje. To co wymieniłaś, to jest dla mnie raczej nie do przeczytania, więc na koniec stwierdzam, że nie wiedziałbym co ci polecić, bo nam się gusta nie zgadzają.

Gość gość
biblie zacznij od ewangelii potem dziennik Faustyny kowalskiej po pismie sw to jest dróga książka która bije reokordy popularnos Jak niewykształcona, biedna, chorowita siostra zakonna potrafiła rozsławić orędzie Bożego Miłosierdzia na cały świat? Fenomen świętej siostry Faustyny do dziś szokuje i wzbudza pytania. Ona w sposób niezwykle wierny oddawała słowa i to, co usłyszała, zapisywała. Nawet gdy tego nie rozumiała - dodaje

Gość uleczka131a
Ja z całą odpowiedzialnością proponuję Dziennik o-błędnik. Świetna książka o dylematach bohaterki, napisana prostym i lekkim stylem. Znajdziecie czas na zadumę, ale i dużą porcję humoru. A może i odpowiedź na wasze życiowe dylematy.