Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GLUTEN dziecko 5 miesięcy i 1 tydzień

Polecane posty

Gość gość

Czy podawać? mała jest kp. Niby powinno sie podawać w 5-6 miesiącu życia. Czyli po ukończonym 4 a przed skończeniem 5 tak?:) czy nie za późno już? czekać teraz do 10? :) pomocy bo się gubię:)

Gość gość
Już zgłupiałam :) karmię tylko piersią. nie daje warzyw. wprowadzałyscie najpierw gluten do diety a potem inne produkty??

Gość gość
eh ten nieszczęsny gluten :D

Gość gość
Występowała w rodzinie celiakia? Miał ktoś niezidentyfikowane bóle brzucha? Nie? To co Cię ten gluten obchodzi? :P Może od razu KAŻDYM białkiem się zajmij i wprowadzaj osobno. Najlepiej zamawiaj sproszkowane i zhydrolizowane proszki. Jak się martwisz to zrób dziecku badania (genetyczne) i tyle.

Gość gość
nie ma celiaki. ach no i dobrze. przeżywają ten gluten lekarze aż mi się udzieliło. że nie dałam po4 miesiącu. ha i jeszcze czego!

Gość gość
u moich dzieciaków zdiagnozowano dość późno nietolerancję. Tak jak ktoś c***isał na razie najlepiej proszki ale potem kup sobie blender bo będziesz miksować dużo zupek. Ja mam najprostszy jaki tylko był na rynku , z panasonica.

Gość gość
Teraz z niczym się nie czeka... o ile w 2013 roku np. dzieciom karmionym piersiom gluten wprowadzo łącznie o miesiąc krócej niż tym karmionym mm (na mm trwało to 3 miesiące, a kp 2 miesiące).... wtedy też inaczej dozowało się jajko- od 7 miesiąca trochę żółtka co dwa dni, w następnbym miesiącu całe żółtko, w 9 codziennie.. a w 10 jajko.. a teraz ?? nowe zalecenia mówią, że JAJKO (tak jajko.. żółtko, białko) można dawać już W 5 miesiącu.. (chociaż moje dziecko już ma 5 i tydzień to nie dawałam, bo podaję słoiczki i jakoś tak zapominam o tym jajku, a sama nie jadam). Teraz w zasadzie można podawać dużo więcej niż wg schematów z 2013... ogólnie nabiał też się szybciej podaje niż kiedyś. Spoko.. podawaj ten gluten, nie licz dokładnie ilości... wrzuć na luz..