Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dylemat czy zmienić pracę :( doradzicice?

Polecane posty

Gość gość

Pracuję w sklepie, sa lepsze i gorsze dni. Pensja jest ok,choć szalu nie ma, a znam w miarę komunikatywnie dwa jezyki i mam mgr. Godziny pracy slabe, czasem 6 rano (wiec wstaje o 4) czasem nocka... Ale najgorsze, że nie mogę odpocząć, bo prawie co noc śni mi się praca :( co robić? Dodam,że wyslalam do biurowych prac zgodnych z moim wykształceniem z 8 cv na początku miesiąca i zero odzewu...

Gość gość
Po pierwsze uswiadom sobie ze twoje papiery z uczelni nic nie znacza. Sam skonxzylem uniwersytet w uk, a w cv nawet tego nie wpisuje. Zycie to nie wyscig, trzeba przejsc przez nie spokojnie i cieszyc sie kazda chwila. Nie ma nic gorszego niz popasc w niewolnicza rutyne. Zmien prace a moze otworz cos swojego, co bedzie dawalo ci radosc z zycia.

Gość dobra rada znajomego
bierz coś w zawodzie aby zdobywać doświadczenie, nawet za marną kase na początku, złapać z rok czy dwa doświadczenie i podwyżka albo zmiana firmy. A CV to 8 ale DZIENNIE wysyłaj, musisz próbować do skutku, wreszczcie się gdzieś załapiesz. Nie wpadaj w pułapke siedzenia w pracy bez perspektyw bo nim się obejrzysz będziesz tam 5, 10 lat i już potem trudniej się wydostać z pułapki, tymbardziej jak rodzina dojdzie, dzieci itp.

Gość gość
Ok, dzięki za rady, tez tak myślę, że lepiej się uwolnić, tym bardziej, że nie mam złej sytuacji materialnej. Jednak mam tu umowę o pracę, opłacony zus, skladki. Skończone 26lat więc nie przysługują mi zadne ulgi i skladki zdrowotne z rodziców. Pozostaje mieć nadzieję, że nie zachoruje i szybko znajde coś lepszego. Ojciec mi radził bym jednak nie rezygnowala z pracy, bo przyszły pracodawca inaczej będzie na mnie patrzyl wiedząc iż pracuje niz siedzę na bezrobociu.