Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny jak zregenerować przesuszone włosy? pomóżciee

Polecane posty

Gość gość

cały rok z nimi walczyłam a włosy jak były suche tak były, mase odżywek i masek wypróbowałam. Doszłam do wniosku że włosy przesuszyłam sobie chyba zbyt częstym myciem bo myłam je codziennie, innych powodów nie znalazłam bo dawno odstawiłam prostownice i inne potencjalne przyczyny zniszczenia włosów. Teraz wstrzymuje się z myciem i myje je co drugi dzień, trudno mi w tym wytrwać bo to takie błędne koło myje włosy bo po umyciu wyglądają lepiej ale gdy po paru godzinach znów zrobią sie przesuszone to wyglądają jeszcze gorzej, ale na razie daje radę, zmieniłam szampony na łagodne i rzeczywiście troche włosy mi odżyły jeśli nie myje ich codziennie chemicznymi szamponami bo gdy to zrobie wracają do fatalnej kondycji i tak nie są jeszcze tak nawilżone jakbym chciała pomóżcie proszę co zrobić bo już jestem tym zmęczona :(

Gość gość
odzywka wax, kallos do tego maski z oliwy z miodem i olejek arganowy na koncowki

Gość gość
a i szampon bez ssl najlepiej dzieciecy

Gość gość
sok aloesowy - moim zdaniem genialny, ja dodaję go np do szamponu, albo moczę nim włosy i na to daję odżywkę

Gość angelikaks
Używam odżywki do włosów zniszczonych Argan Professional z olejkiem arganowym - teraz można ją kupić w Biedronce za niecałe dziewięć złotych http://www.biedronka.pl/pl/product,id,12571,name,szampon-lub-odzywka-do-wlosow-argan-professional-400-ml Rewelacyjnie działa na zniszczone przesuszone włosy. Ja używam jej codziennie, starcza na długo, bo opakowanie jest duże.

Gość gość
Odżywki i maski z tym że Wax i Kallos to słabizna.