Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zyc z przewrazliwionym partnerem?

Polecane posty

Gość gość

moj maz to bardzo dobry, kochany czlowiek, ale czasami nie mam do niego sily. jest niesamowicie wrazliwy na krytyke a do tego ma usposobienie ktore trudno nazwac inaczej niz histerycznym. jesli odbierze nawet jakas drobnostke jak atak zaczyna sie od razu jazda - obrazanie sie, lawina smsow z pretensjami, a czesto nawet lzy. czy ktos to zna? ja jestem emocjonalna, ale tez malo pamietliwa i dosc bezposrednia. a on sie ze wszystkimi drobiazgami tak cacka ze mi czasem wszystko opada.

Gość gość
idź z nim do lekarza bo to zwyczajnie jeb/nię/ty gość :P

Gość gość
jest ciezki ale przy tym bardzo kochany. trudne jest tylko to ze on mi potem bardzo szczegolowo wyklada ze to jest moja wina, ze ja zrobilam to a tamto i przez to on tak bardzo cierpi. kocham go ale pamietam czasy gdy spotykalam sie z innymi mezczyznami, ktorzy sie praktycznie nigdy nie obrazali, mieli wysoki poziom tolerancji na jakies moje wszelkie zachowania malo sympatyczne etc. a teraz mimo tego ze sie naprawde pilnuje srednio raz na tydzien czyms go bardzo uraze. potem oczywiscie sie konczy tak ze rozkladamy to na 59078 elementow, ja go przepraszam itd, bo wzbudza we mnie takie poczucie winy, ze nie daje rady.

nie może być tak ze to ZAWSZE jest twoja wina :) nawet statystycznie jest to niemożliwe . myślę , że twój maż jest bardzo niepewny siebie , może nawet zakompleksiony i w ten sposób podnosi swoją wartość w swoich oczach . " jaki jestem męski - kochany - pożądany - atrakcyjny - skoro ona tak o mnie zabiega " traci tylko z oczu to ,że sam te sytuacje prowokuje . Może najpierw z nim porozmawiaj ale później zmień schemat ? wytrąć go z utartej ścieżki ?

Gość gość
mhm mhm po prostu tłumić zapędy do analiz od początku,twarda ręka na takich ,można odwracać uwagę ale potrzebna silna osobowość