Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jaka jest wasza definicja prostego człowieka i czy postrzegacie ich pozytywnie?

Polecane posty

Gość gość
Moja rada taka:jesteś prosty to weź się skomplikuj i po sprawie:-P

Gość gość
Jak na mój gust czepianie się innych,krytyka często bezpodstawna i ból doopy o wszystko to jest prostackie i prymitywne.Unikam takich osób jak diabeł święconej wody.Ocena negatywna,na nic więcej nie zasługują.

Gość gość
JA bardzo lubie prostych ludzi i im zazdroszczę - prości ludzie są jakby mniej swiadomi tego co się wokół nich dzieje i dlaczego - ale właśnie dlatego lepiej skupiają się na jednej rzeczy i to robią mimo że wielu twierdzi że się nie da. Prości ludzie sa szczęśliwsi w mojej opini mają mniej zmartwień, z wielu zagrożeń nawet nie zdają sobie sprawy. Nie mylić ludzi prostych z prostakami bo dwie różne osoby.

Gość gość
Również cenie w ludziach prostolinijność i szczerość .

Gość gość
No to ktoś pojechał z tym zwiedzaniem świata. Teraz ludzie nie lubiący podróżować są prości? Albo tacy co nie chcą zwiedzać tylko odpocząć? To była prostacka wypowiedź

Gość gość
a ja postrzegam prostote i minimalizm jako coś superowego i w dobie podążania za modą kasą i niewiadomoczym jeszcze tęsknię próbuje i zazdroszczę ludziom prostego życia. dla mnie prosty człowiek to osoba swiadoma ceniąca swoje życie zdrowie i czas. osoba szczęśliwa i wolna podążająca zgodnie ze swoim sercem a nie za tłumem. no ale to jest moja definicja :)

Gość gość
Autorko, opisałaś cechy człowieka zacofanego a nie prostego. Człowiek prosty to osoba z zasadami, wie co i ile sam może i niepotrzebujący wszystkich bajerów elektronicznych żeby był szczęśliwy z życia. Człowiek prosty nie przejmuje się pierdołami.

Gość gość
autorka sama jest malo inteligentna gdyz pomylila termin prostoty z prostactwem

Gość gość
Gościu z 20:13podróże kształcą,a taki co nigdzie nie był i niczego nie widział to prostak,tak jak ten,co nie umie się zachować nigdzie

Gość gość
Prostactwem jest brak zrozumienia dla ludzi którzy mogą nie lubić podróżować. To przede wszystkim powinno być miłe doznanie, a nie każdy lubi stres związany z podróżowaniem.

Gość gość
Ten z 20:13też ma prosty umysł,bo nie rozumie prostych słów.Ktoś się czepił,że ludzi prostych nic nie obchodzi poza jedzeniem,spaniem i sraniem.Bawi ich bekanie i pierdzenie.Prosty cham nígdzie nie potrafi się zachować i tyle.

Gość gość
autorka nie goli nóg i jest wieśniaczką spod Jaworzna:D

Gość gość
no tak, najwyraźniej mam prosty umysł bo nie rozumiem porównywania braku kultury (która swoją drogą wcale nie musi oznaczać niskiego poziomu wiedzy czy inteligencji), a niechęcią do zwiedzania (korzystając z tamtego przykładu). Rozumiem za to ludzi którzy ciężko pracując cały rok chcą spędzić dwa tygodnie na odpoczynku, leżąc plackiem na plaży.

Gość gość
Mnie to nie obchodzi czy ktoś podróżuje,ale faktycznie każdy ma prawo wybierać.Są ludzie,którzy wolą grillować na działce ich sprawa.Nie czytać niczego kompletnie,chociaż jest internet.Z takim nie pogadasz,bo nie ma o czym.Tylko plotki i wcinać się w życie sąsiadów ,to chamskie jest i prostackie przecież:-(

Gość gość
ewentualnie ich po prostu nie znasz. Prawda jest taka, że nie z każdym rozmawia się na temat tego co nas interesuje i co czytamy. Na pewno nie rozmawiam o tym z moim sąsiadem, Ty pewnie też nie. Nie ma też nic złego w grillowaniu, to też forma socjalizowania, a większość ludzi tego potrzebuje (albo lubią grillowane kiełbaski).

Gość gość
Prości ludzie rozsiewają tylko ploty po całej dzielnicy,tacy są super,że klękajcie narody!Nie potrafią zrozumieć sąsiada,pies szczeknie i już problem.Interesuje ich życie sąsiadów,są upierdliwi i natrętni.

Gość gość
nie żebym była złośliwa, ale czy nie mówicie przypadkiem o sobie samych? Z tym wpieprzaniem się w życie innym, dorabianiem ideologii, komentowaniem kto i gdzie jeździ na wakacje...

Gość gość
Nie warto rozmawiać z przypadkowymi osobami z sąsiedztwa o swojej rodzinie,problemach.To już lepiej o jakiejś kulturze czy sporcie jednak,albo o psie i kocie.Potem faktycznie plotki.To już lepiej do terapeuty pójść.

Gość gość
ja ograniczyłabym się do pogody i kota. Po co zawracać dupę sąsiadowi?

Gość gość
Każdy wie swoje i o czym tu gadać:-PZrobiło się nudno.Idźcie spać:-)

Gość gość
Proste podejście,nie zawracasz d**y.Dzięki za zajefajną radę.Jak jutro przyczepi się ktoś z sąsiadów jak pójdę z psem to powiem s********j i po sprawie:-P

Gość gość
czyli wyszło na to, że NIEprości ludzie ubierają się "oryginalnie" (należą do jakiejś subkultury), latają na wakacje za granicę (ale tylko żeby zwiedzać) i zanudzają sąsiadów opowieściami o sporcie. Super.

Gość gość
Idzie sobie babcia w glanach z irokezem na głowie,bo jest punkiem i zanudza każdego spotkanego sąsiada opowieściami o sporcie.Takie są efekty tego bełkotu.Czuję się głupszy o to co tu przeczytałem:-(:-(:-(

Gość gość
Gościu z 17:53,wstań szybko,ja też nie mogę zrozumieć, że ludziom chce się takie głupoty pisać i tracić czas.Być może to nadmiar wolnego czasu jednak i ból doopy

Gość gość
nadmiar czasu głównie, ale powiem szczerze, że jakbym miała taką starszą sąsiadkę z irokezem opowiadającą o sporcie to chętnie bym jej słucha żeby napawać się tym widokiem :D

Ty autorko jesteś bardzo prostym człowiekiem- powinnaś się zająć przede wszystkim kawałkiem własnego nosa zamiast zastanawiać się całymi wieczorami nad życiem innych ludzi, ich światopoglądem i sensem egzystencji

Gość gość
Prosty człowiek ma prawidłową postawę i proste plecy,zdrowy kręgosłup i nie musi chodzić na rehabilitację, a to kosztuje.Moje pierwsze skojarzenie:prosty,bo się nie garbi.