Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megxx

Męskie rysy twarzy u dziewczyny.

Polecane posty

Witam~ Przychodzę do was z problemem, który pewnie niejednokrotnie był ogarniany tutaj. Mam 17 lat i obecnie chodzę do technikum. Odkąd pamiętam nie było miejsca w którym nie byłabym wyśmiewana z tego jak wyglądam. W gimnazjum miałam 2 przyjaciółki i jakoś nie przejmowałam się tym jak wyglądam, nie było też tak, że nikt mnie nie lubił, ale czasem spoglądając w lustro odnosiłam i odnoszę wrażenie, że coś poszło nie tak i zamiast urodzić się jako chłopak urodziłam się jako dziewczyna. Mam podłużną twarz, lekko pulchne policzki, duży nos, małe usta i male oczy. Przypominam taką chinkę, tylko, że w brzydkiej wersji. Nie jestem gruba, mam chudą sylwetkę, ale z twarzy nie umiem schudnąć. Teraz ogarniam parę ćwiczeń na twarz, ale póki co efektów nie widać. Wiem też, że dużo daje fryzura. W gimnazjum miałam okropną, teraz w technikum mam zwyczajną grzywkę na bok i kilka kosmyków z boku i włosy do prawie piersi, które prostuje, bo naturalne to kręcone, które się pusząD: W tej chwili, odkąd jestem w technikum zdalam sobie sprawę, że na prawdę wyglądam brzydko. U mnie w klasie są osoby co robią zdjęcia każdemu - widzialam pare moich i załamka:_: Ale nie to, że jakoś się bardzo nad sobą użalam, tylko właśnie chciałabym się wziąć za siebie i ogarnąć trochę. Miałam problemy z trądzikiem, ale w pół roku udało mi się wyleczyć:) Cera może nie jest jeszcze idealna, ale jestem w takim wieku gdzie pojedyńcze wypryski to chyba normalna sprawa~ Co do ubioru, ubieram się normalnie, tak jak większość dziewczyn. Tylko ta cholerna twarz mnie dołuje. Wiem, że są ludzie co nie zwracają uwagi na to jak człowiek wygląda, bo w klasie mam taką grupkę w której jestem~ ładną koleżankę, która bez problemu mogłaby się z inną kolegować i dwóch kolegów. Ale wstyd mi za siebie, że tak wyglądam. Używam korektora i podkładu, ale nie wiele to daje. Ogólnie - gdyby nie moje małe oczy to może byłoby w porządku, a malować ich na razie nie chcę, nawet się nie znam na tymD: Mógłby ktoś coś doradzić?

Gość gość
Poszukaj w necie tutoriali o konturowaniu twarzy, podstawowa zasada: jasny kolor przybliza/powieksza, ciemny zmniejsza/oddala. Jak bedziesz miec troche czasu to usiadz przed lustrem i zdecyduj co chcesz ukryc a co wyeksponowac. Eksperymentuj co c***asuje, co ci sie podoba, w czym sie dobrze czujesz.

Gość gość
Wybierz sie do kosmetyczki na makijaz przed jakims wyjsciem na impreze, zapytaj jak uzywac kosmetykow i co byloby najlepsze do Twojej twarzy. Obserwuj jak kosmetyczka robi Ci makijaz i naucz sie z tego korzystac. Wydasz pieniadze raz, ale przynajmniej bedziesz wiedziec co i jak. Wszystko da sie zatuszowac i wyrzezbic kosmetykami.