Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kha

Czy postąpiłem w porządku wobec niej?

Polecane posty

Witam drogie Panie, proszę, żebyście oceniły czy ja się zachowałem w porządku wobec mojej znajomej(?). Czy zrobiłem coś nie tak? Dwa miesiące temu poznałem via Internet pewną Panią. Młodsza ode mnie o dwa lata (oboje jesteśmy na początku naszych 20'). Codziennie pisaliśmy wieczorami, raz się spotkaliśmy w realu, więcej nie miałem czasu, gdyż mam dwie prace plus studia. Od pewnego czasu, jeszcze przed spotkaniem, zauważyłem, że jej (nazwijmy ją P.) chyba na mnie zależy bardziej niż na zwykłej znajomości.... ja do niej czułem jedynie sympatię, ale nie powiedziałem jej o tym. Z różnych przyczyn, ale generalnie mnie bardziej zależało na przyjaźni z P.- to mówię bez cienia nieszczerości, gdyż naprawdę dobrze się ze sobą dogadywaliśmy. Jednak ona nic o tym nie wiedziała i chyba myślała, że też czuję do niej miętę. Tydzień temu w mojej "głównej" pracy (tej w której spędzam najwięcej czasu) pojawiła się nowa dziewczyna. Poznaliśmy się i rozpoczęło się coś, co jeszcze może miłością nie jest, ale odczuwam obustronną chęć zbliżania się z tą nową koleżanką z pracy do siebie. Coś czego nie czuję do P. Chciałem być jednak fair, bo jak mówiłem, zależy mi na przyjaźni z nią. Powiedziałem jej, że nic więcej niż przyjaźń z tego nie wyjdzie, bo poznałem kogoś kilka dni wcześniej. Ona zdaje się nie akceptować tego, uważa, że niesprawiedliwie ją potraktowałem i cierpi w tej relacji, a przynajmniej moja wczorajsza rozmowa z P. wyraźnie pokazała mi, że ją to boli. Teraz pytanie do was: Czy miałem prawo tak zrobić? Nie, wróć- prawo miałem, ale czy takie coś naprawdę nie jest w porządku? W końcu serce nie sługa, nie czułem nic ponad przyjaźń do P., a do nowej koleżanki z pracy od początku znajomości coś w rodzaju pociągu- nie motyle w brzuchu (jeszcze), jeszcze nie zauroczenie. Widzimy się codziennie w pracy, podczas gdy z P. widziałem się raz w życiu.

Gość gość
dobrze zrobiles, przynajmniej ona nie trwa w nadziei na zwiazek i teraz wie na czym stoi. aczkolwiek w waszym wieku nawet powiedzenie kobiecie, że sie ją lubi jest ryzykowne, że ona odbierze to, że chcesz z nia byc w zwiazku.

Gość gość
dobrze zrobiles:) chyba mega przystojniakiem jestes:)