Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na kogo będziecie głosować i w tym roku i dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Ja na zjednoczoną lewicę, która jako jedyna ma pro społeczny program a jej działania pozwoliłyby Polsce stać się cywilizowanym krajem Europy, a nie jak teraz, że dzicz i rozpacz. Generalnie to jestem za wyższą pomocą socjalną, żeby Państwo każdemu zagwarantowało dobrze płatną pracę i mieszkanie! Bogaci powinni też płacić dużo większe podatki, ostatni prób podatkowy powinien wynosić z 90%, i tak im dużo pieniędzy zostanie a wiadomo jak je zdobyli, na wyzysku innych, znajomościach i przekrętach. Związki jednopłciowe jak i możliwość adopcji przez takie pary dzieci RÓWNIEŻ powinno być legalne, żyjemy w 21 wieku, a nie w średniowieczu. Pani Nowacka to wspaniała kobieta, mam nadzieję, że Polacy w końcu dojrzeli do bycia cywilizowanymi ludźmi i zagłosują na ZL. A wy na kogo i dlaczego będziecie głosować?

Gość gość
ja na PO SLD lub nowoczesną bo chcą wprowadzić Szariat w PL co mi pasuję bo będę miał żonę która jest dziewicą i to aż 4 żony młode!

Gość gość
A ja na KORWiNa żeby takie cwele jak ty poszły siedzieć!

Gość gość
Ja będę głosować na PO bo chcę aby dalej okradali, kompromitowali i zdradzali mój naród! Tylko Platforma (ewentualnie NowoczesnaPlatforma) zapewni nam bezpieczną przyszłość, przecież te sługusy berlińsko-brukselskie zrobią wszystko dla naszego dobra :) nawet ściągną nam 200tys ciapaków (a potem milion jak te 200tys pościąga swoje rodziny) którzy zarżną nas aż miło :) Dziękujmy Platformie Głosujmy na Platformę "Wybierz zgodę i bezpieczeństwo"

Gość
nie mam teraz czasu pisać dlaczego, ale napisze na kogo- też zjednoczona lewica.:) ok podam jeden przykład dlaczego...mimo że jestem bardzo wierząca to uważam że kościół powinien był całkiem oddzielony od państwa. nie można narzucać innym swojej wiary, zdania. Państwo powinno być świeckie. I mimo to że jestem straszną przeciwniczką np. aborcji bo to dla mnie zabójstwo, a nawet coś gorszego bo to jakby nasze dziecko to nie każdy tak sądzi-nawet większość lekarzy...i moim zdaniem każdy powinien mieć wybór. ale to tylko przykład. naprawdę nie mam czasu teraz pisać dlaczego jestem za lewicą. Może napiszę tylko że praktycznie w 90 paru % zgadzam się z ich politykami. Szczególnie właśnie z Barbarą Nowacką.:) to naprawdę mądra i zrównoważona kobieta...

Gość gość
Rozważałam tylko Pis i Korwina, bo reszta to PROISLAMIZACYJNE sprzedawczyki szkodliwe, które nam tu miliony imugrantów sprowadzą przez 4 lata :o PIS twierdzi, że imigranci nie są ok, ale jednak, jak się okazało, nie zawetuje ich, bo przecież musimy być solidarni i przyjmować islamistów. Czyli Kaczyński kłamał by na niego głosować :o Natomiast Korwin oraz Wipler od początku są przeciw narzucaniu Polsce islamistów, wręcz zbierali podpisy w tej sprawie. Dlatego mają mój głos ;)

Gość gość
Na Korwina. Bo jest uczciwy i mądry a reszta to oszuści zawodowi.

Gość gość
"...mimo że jestem bardzo wierząca..." hahahahahahhaah "powiedziałą lafirynda która dała się zerżnąć na dwa baty... ale spoko "po owocach ich poznacie"

Gość gość
KorWIN, bo od tylu lat ma niezmienne poglądy i nie będę ich przedstawiać, są całkiem sprzeczne z Twoimi, za lewica nie jestem bo nie znoszę nawoływania do tolerancji wobec wszystkiego, jedyne co mnie z lewicą wiąże to niechęć do ingerencji kościoła w sprawy państwa, ale wiem ze i tak nic w tym kierunku nie wskórają, a pozatym ten social i w ogóle to są śmieszne rzeczy

Gość
gość dziś Na Korwina. Bo jest uczciwy i mądry a reszta to oszuści zawodowi. x nie oszukujmy się, każde grabie grabią do siebie :D. jeśli k***in nawet nie będzie kradł, to w partii nie będzie sam...:D może wart popatrzeć na program, poglądy??? Bo takie pisanie że dlatego że jest "uczciwy" jest troszkę dziecinne.:D

Gość
gość dziś wszyscy jesteśmy tylko ludzmi. ważne żeby chcieć się zmienić i żałować.:) bóg wybacza wszystko, a jak powiedział mi ostatnio pewien ksiądz- zwątpienie w jego miłosierdzie jest największym grzechem i pochodzi od.........ok nie będę więcej pisać bo nie chce wyjść na nawiedzoną...:D zresztą temat jest inny...;)

Gość gość
ja nie wybaczam ;) i oceniam ludzi po tym co robią Jezus tak kazał :)

Gość
gość dziś akurat mi nikt nie musi wybaczać bo nigdy nie robiłam z premedytacją nikomu krzywy.:) jeśli już to sobie.:) ok koniec tematu.:)

Gość gość
"Generalnie to jestem za wyższą pomocą socjalną, żeby Państwo każdemu zagwarantowało dobrze płatną pracę i mieszkanie! Bogaci powinni też płacić dużo większe podatki, ostatni prób podatkowy powinien wynosić z 90%, i tak im dużo pieniędzy zostanie a wiadomo jak je zdobyli, na wyzysku innych, znajomościach i przekrętach." Gratuluje pomyslunku. Chcesz wyzszyej pomocy socjalnej czy wyzszej placy? Bo jako dorosla osoba powinnas rozumiec, ze jedno nie idzie w parze z drugim. Chcesz, zeby bogaci placili 90% podatkow? To nie beda placili zadnych. Oplacaloby Ci sie pracowac jak by ktos zabieral Ci 90%? To nie sa glupi ludzie, zrob taki podatek to nastepnego miesiaca zamiast obecnych 32% ktore teraz placa bedziesz miala 0% bo albo uciekna na firme i koszty (CIT 19% - koszty ktore moga prawie do 0 zbic podatki legalnie, wystarczy dobra ksiegowa), albo zaloza dzialalnosc zagranica i tyle bedziesz widziala. Mysl tak dalej, a przekonasz sie na wlasnej skorze.

Gość gość
będę głosować na kukiza bo mam dość tych darmozjadów. :O

Gość gość
na kukiza jest nowy podoba mi się jego zdania dość już tych afer które były zamiatane pod dywan ( ostatnia podsłuchowa nic o niej teraz nie słychać kto poniósł odpowiedzialność ) , po za tym dużo przywilejów bogaci za ich rządu zyskali , praktycznie nic nie płacą podatków na pis boje się trochę moim zdaniem obietnice bez pokrycia nie mamy pieniędzy na ich realizacje

Gość Ewa333333
jak zawsze - na pierwszą kobiete z listy lewicowej

Gość gość
jako katolik będę głosował na pis bo reszta parti walczy z katolicyzmem i narodem polskim platforma oszukiwała ludzi rozawaliła przemysł a teraz prubuje zniszczyć rolników i górników platforma słuzy niemieckiemu narodowi bo dostała pieniadze z niemiec na założenie platformy a lewica myśli tylko o sexie i walce z katolikami https://www.youtube.com/watch?v=-uiUkmJxd3E to tylko sktrutowo mogę to rozwinąć na wiele stron

Gość gość
Na Nowoczesną bo wychodzi na to że to jednak Balcerowicz miał rację a Petr****ce to kontynuować . Sram na to co oszołomy spod znaku Smoleńska o mnie myślą. Ja chcę dobrze dla tego kraju.

Gość gość598
głosuj na Petru, zostaniesz bez swetru :D Nowoczesna PO to banda oszustów którzy chcą zniszczyć polskich obywateli. To partia bankierów dla których ważne są ich własne kieszenie i tylko to się dla nich liczy. A swoją drogą dzięki Petru ostatecznie utwierdziłam się w przekonaniu że Polacy po prostu nie myślą :o

Gość gość
Powiem szczerze, że zgodzę się na każdego byle nie musieć oglądać Macierewicza jako ministra.

Gość gość
Ja bedę głosować na Razem - młodzi uczciwi ludzie, pełni ideałów, którzy chcą w polskiej polityce wprowadzić model skandynawski, to jest jedyne dobry model w krajach wysoko rozwiniętych tak żeby ważny był człowiek a nie kapitał . To też jedyna partia, która postuluje za polityką odpowiedzialności społecznej . Jesteśmy jednym narodem powinniśmy się nawzajem wspierać i mówie to jako osoba mająca dobrą sytuacje finansową, poprostu widze jak wygląda sytuacja wielu Polaków. Nawet jezeli program wydaje się odrobinę populistyczny jest to krok w dobrą stronę. Jednym z głównym postulatów jest wprowadzenie minimalnej stawki godzinowej na umowe zlecenie tak aby nie dalo sie wykorzystywać ludzi, drugim też ważnym jest zlikwidowanie nfztu w zamian za to oplacanie przychodniom, szpitalom kosztów pensji i działalności jest jeszcze wiele bardzo dobrych społecznie pomysłów . Nawet jeżeli program partii wydaje się troche populistyczny, jest to krok w dobrą stronę w stronę ludzi , do tej pory rządziły partie, które bardziej skłaniały się w stronę zagranicznego kapitału.Razem nie są dobrze rozreklamowaną partią, bo utrzymuje się tylko z dobrowolnych skladek czlonkowskich dlatego mogliście o nich nie słyszeć. Polecam przeczytać program Razem i zobaczyć o co chodzi w skandynawskim modelu polityki społecznej .

Gość Argen
"Razem - młodzi uczciwi ludzie, pełni ideałów, którzy chcą w polskiej polityce wprowadzić model skandynawski" x 75% podatek dla bogatych? Czy oni nie widzieli jak po wprowadzeniu tego podatku we Francji większość bogatych uciekła do innych krajów? x Tylko KORWiN! Pan Janusz ma niezmienne poglądy od wielu lat.

Gość Die Nacht
Ja zagłosuję na Platformę Obywatelską.

Gość gość
Nie wierze, żeby wprowadzili taki podatek myślę,zę uda się góra 50 % od kwoty powyżej 500tys rocznie przychodu co i tak będzie dużym osiągnięciem do tego będzie nakaz placenia podatkow w Polsce dla firm prowadzących działalność. W Polsce też duzo zmieni, na Węgrzech jakoś przemysł i handel nie uciekly tylko grzecznie płacą, bo i tak są na tym bardzo do przodu a jest bardzoje sprawiedzliwy odczuwalny podział zysku. Tak wysoka kwota 75% nie będzie przeglosowana. Uważam ,ze wiele postulatow tej partii jest populistycznych i nie przejdą , zostanie wypracowany kompromis pomiędzy tymi postulatami a tym co jest obecnie , dlatego uważam że taka partia powinna znaleźć się w sejmie, żeby nadać kierunek zmianą w Polsce i powinna być silna opozycja skłonna do współpracy, aby nie dało się wprowadzić tych postulatów w formie radykalnej. To jest jedyna partia która wyznacza inny kierunek w stosunku do tego co w polskiej polityce, od wielu kadencji stoimy w miejscu a właściwie cofamy się do polityki odhumanizowanej , niedługo dzieci będą umierać na raka jak ich rodzice nei będą mieli pracy a glupia tomografia będzie kosztowała 3 pensje, będziemy jeść chemiczne trujące jedzenie, nie bedzie państwoego dobra tylko prywatne korporacyjne, a każdy będzie mógł spaść w dół na margines spoleczny przez głupią decyzje, prawników i okoliczności , do tego większość społeczeństwa nie będzie stać aby posłać dzieci na studia, ba nawet do szkoly średniej bo poziom publicznych padnie na pysk .Tak moze się stać ,jeżeli będziemy iść dalej w stronę modelu amerykańskiego. Byłam w Stanach i moi znajomi też byli i wszyscy zgodnie stwierdzilimy że to co sie tam dzieje to jest dzicz i w Polsce jest dużo lepiej. Amerykański sen poltyków i społeczeństwa to nie jest dobry kierunek rozwoju , musi być dobro Państwowe , musi być odpowiedzialność społeczna, musi być wystarczająca pomoc dla najuboższych i w trudnej sytuacji ba dla uboższych 80 % z nas jest wlaśnie tymi uboższymi o ile nie więcej ,20% ma tyle co 80%. Poki co kazdy w Polsce instytucj****nki urzędy prywatni podatnicym, mali przedsiebiorcy , szpitale, lekarze , prywatne szkoly wyzsze kazdy się zastanawia jak kogoś innego oskubać i samemu się nie dać.Model skandynawski zaklada uczciwość i odpowiedziałność i daje narzędzia i uczy jak tą uczciwość i odpowiedzialność zaszczepić w narodzie np naród jest traktowany jak partner a nie jak stado owiec w tym modelu a polityk jak urzędnik a nie władca. Jeżeli jesteśmy traktowani jak dorosli rozumni ludzie po partnersku od razu jesteśmy bardziej odpowiedzialni i chcemy wspolpracować dla wspolnego dobra. W narodach skandynawskich te wartosci zaszczepił luteranizm , a pielęgnuje model polityki, wierze, ze Polacy są na tyle dojrzałym narodem, że te wartosci mozna zaszczepić również u nas. Jestem za 50 % podatku powyżej pol miliona złotych dochodu rocznie , sciganiu oszustów rejestrujących się w rajach podatkowych, podwyższonej kwocie wolnej od podatku, minimalnej płacy na umowe zlecenie, zlikwidowaniu nfztu, zmniejszenie przywilejow emerytalnych za to zwiekszenie wszystkich emerytur, państwowym mieszkaniom na wynajem i uzależnieniu pensji urzędnikow i władzi od pensji inimalnej np. 3 pensje minimalne, 5 pensji . Jestem też za tym aby zwiekszyć podatek dla ludzi zarabiających średnio np. powyżej 2,5-3 tys tyś na czlonka rodziny na ręke , sama zgodziłabym się żeby płacic większy podatek na państwo. które będzie dobrze funkcjonować i będe wiedzieć, że jeżeli będe w potrzebie nie zostawi mnie samej sobie, i odpadnie mi masa oplat dodatkowo miesięcznie, ktore wydaje przez to ze Państwo kiepsko funkcjonuje. Dobre państwo musi kosztować, dobry naród musi być solidarny, cieżko pracujący ludzie nie mogę być wykorzystywani i żyć poniżej mnimum, a potrzebujący pomocy nie mogą być zostawieni sami sobie i dostawać np. 200zł na dziecko, czy 700 zł renty

Gość gość
tylko prawo i sprawiedliwość ma szanse odsunąć platformę od rządów głos na inne partie to głos stracony

Gość gość
Na PO ,zeby ratować Polske przed PISem, oszolomami i moherami- Macierewiczem, Rydzykiem, Pawlowicz i reszta tego cyrku, ktory skłoca Polakow, z czego sie oczywiscie cieszy Putin. Ludzie lykaja heity jak pelikany, nie chce im sie popatrzec, jak wygladala gospodarka z PIS, a ostatnia chwilapoczytac Nasze kłotnie i plucie na rzad dla wlasnej kariery nikogo na swiecie nie wzruszaja, Polska sie oslabia, narzekacie, a nie wiecie, jak moze byc zle naprawde, w razie wojny. Rozbiory juz byly, gdy wszyscy w Polsce sie kłocili.