Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kalpa_Taru

Wojna światów

Polecane posty

Po kilkudniowym przebywaniu w świecie intelektu- czyt. świecie mężczyzn, wracam do swojego świata emocji ;) Duuuużo informacji przyswoiłam... Na każdym kroku kobiety są mielone emocjonalnie i temperowane ze swojej palety uczuć. Przykre to zobaczyć, ale to prawdziwe :(

Broń Boże nie oskarżam o to facetów, o dziwo to wina kobiet, bo to kobiety wychowują facetów i narzucają im swoje wzorce postępowania, gdyby w wychowaniu uczestniczył też ojciec, mężczyźni mieli by na kim się wzorować, to ojciec pokazuje męskość swojemu dziecku- chłopczykowi.

Gość zapent
Fascynujące, teraz pokaż pupkę:classic_cool:

A przede wszystkim pozwolić dziecku być sobą, nie narzucać mu cech, jakie ma przyswoić, że ma być twardy, że chłopcy nie mogą okazywać łez, a dziewczynki że muszą być zawsze łagodne i uległe. To trochę paradoksalne, bo typowo kobiecą cechą jest uległość u kobiet, tu po prostu chodzi o to , żeby nie udawać, żeby być sobą, nie skrywać uczuć, emocji, uświadomić sobie emocje, uczucia, własne myśli, pragnienia. Po prostu Być i Czuć się sobą :)

Sorry, ale musiałam się wygadać, coś mnie od środka cisnęło. Wiem może i banalne to, ale kurde człowiek może o tym wiedzieć, ale sobie tego tak do końca nie uświadamiać. A ja ciągle muszę sobie o tym przypominać, bo ciągle zasypiam ;)

Persefona_ dziś Persefonko, no co Ty, ja bym dała sobie takie 4 z wieeeelkim plusem :) Nie bądź srogą nauczycielką ;O

Gość zapent
to poka tą fajną pupkę:classic_cool:

Gość zapent
ło k****, ale gruba dupa:D🖐️ masakra:D🖐️

Gość gość
Tyłek spoko.Nie przesadzaj :-)