Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

starania o dzidziusia..pierwsze wyniki hormonalne prosze o opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie..staramy sie z mezem o dzidziusia i oto takie wyniki jak narazie zaczlam chodzic do gin ...dwa poronienia za nami ale to ok 7lat temu.. Progesteron robilam 27dc moje cykle trwaja 32dni.. Wynik 0.3 Faza falikularna 0.1-0.3 Faza lutealna 1.2-15.9 Tsh Wynik 3.2822 dla 0.3500-4.9400 Prolaktyna Wynik 17.49 dla 5.18-26.53

Gość gość
Tragicznie niski progesteron jak na tę fazę cyklu, zdecydowanie za wyskokie tsh- powinno być max 2, a najlepiej 1,5

Gość gość
Czy to idzie wyleczyc i zajsc w ciaze??

Gość gość
Tsh powinno być w okolicach 1 przy zajściu w ciążę. Da się to uregulować lekami

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz

Gość gość
Powinnas zaczac od zbicia tsh, bo tak wysokie moze byc przyczyna poronienia, po owulacji do dnia spodziewnej miesiaczki duphaston lub luteina, jak test wyjdzie pozytywny, to kontynuacja leku do minimum 2 trymestru, poszukaj dobrego ginekologa

Gość gość
wysokie tsh może wstrzymac owulacje, masz niski progesteron to w tym cyklu owulacji nie było. Idź do endokrynologa, ja po zbiciu tsh a miałam 5,4 od razu zaszłam w ciąże. Nie daj się zbyć że masz tsh w normie, dla staraczek to poniżej 2. Jedna zajdzie w ciąże z tsh z 3 czy 5 i urodzi zdrowe dziecko, a druga będzie ronić ciąze. Przy kolejnych probach i niskim progesteronie przydałby się monitoring cyklu czy masz owulacje

Gość gość
Dzikuje za odpowiedzi ja wlasnie,ide,soe zapisac dzis na kolajena wizyte i sama jestem ciekawa czy gin mi cos przepisze az sie boje bo juz marzymy o dziecku...

Gość gość
Przy takim tsh to proponuję wybrać się do endokrynologa.Powinnaś zrobić rozszerzoną diagnostykę badań na tarczycę.Czyli ft3,ft4,anty tp.Jak już będziesz wiedziała co i jak oraz zbijesz tsh poniżej 2 wtedy zbadaj progesteron 7 dni po spodziewanej owulacji.

Gość gość
Ja przy takim tsh pierwszą ciążę poroniłam, dlatego lepiej udaj się do endokrynologa który przepisze Ci odpowiednie leki, prawdopodobnie też już do końca ciąży będziesz pod jego stała opieką.

Gość gość
A czy do endykrologa potrzebuje skierowanie od gin??

Gość gość
Juz wiem u nas sie czeka przy dobrych wiatrach do sierpnia 2016...zobacze co mi gin powie

Gość gość
Maz ma bardzo dobre wyniki nasienia...teraz wizyta za tydz u gin...trzeba.dzialac

Gość gość
A prywatna wizyta u endokrynologa ??? Przy leczeniu tarczycy raczej nie zdawałabym się tylko na ginekologa.

Gość dyker67
Jak miałam wyniki na pograniczu to lekarz nakazał brać witaminy w postaci ferti lady a mój chłopak miał brać męski odpowiednik.. wyniki się poprawiły więc wnioskuję , że warto.

Gość gość
Witam.Dostalm tabletki na owulacje mam brac przez 3cykle I moze sie uda zaciazyc lekarka powiedziala..jestemy dobrej mysli..