Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciężki temat. Proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem 4 tyg po zabiegu łyżeczkowania:( Mam pewne wątpliwości.. Mianowicie wydaje mi się że znowu jestem w ciąży..ehh Od jakiś 8 dni wróciły mi objawy ciążowe tzn bóle w podbrzusza, wrażliwość na zapachy, nerwowość, senność, nadmierne zmęczenie, nabrzmiale piersi i żyłki na nich, jest jeszcze dziwny posmak w ustach. Zdarzyło się że podczas tych 4 tyg kochalismy się bez zabezpieczenia :/ teraz bardzo się boję że ponownie jestem w ciąży. Kiedy mogę wykonać test by był wiarygodny? Bardzo się boję bo wiem ze to za wcześnie. Żałuję że tak się stało ale teraz już nic nie mogę :(

Gość gość
No to planuj drugie zabójstwo bo prezerwatywy się nie dało założyć.

Gość gość
Jeśli masz takie objawy jak piszesz to test powinien juz byc wiarygodny.

Gość gość
Nie za wcześnie na takie objawy?

Gość gość
Kto powiedział że nie chciałam tego dziecka?! CHCIAŁAM I TO NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE!! staraliśmy się o nie 7 miesięcy. Niestety serduszko przestało bić w 11 tyg:( jest to dla mnie coś najgorszego co mogło mi się przydarzyć :( nadal rycze w poduszkę po nocy. A teraz boję się że to za szybko, że znowu skończy się tak samo. Wiem że napiszecie że było trzeba myśleć wcześniej o konsekwencjach seksu bez zabezpieczenia. Wiem że to głupio zabrzmi ale potrzebowałam bliskości nie myślałam o tym żeby się zabezpieczać tylko o tym żeby poczuć się jak kiedyś, zapomnieć o tym co się wydarzyło. Dlatego nie oceniajcie mnie, bo wiem ze głupio postapilam. I pytam kiedy mogę wykonać test żeby był wiarygodny?

Gość gość
A hormon hcg nie będzie się utrzymywał jeszcze po straconej ciąży? Przepraszam że tak pytam ale była to moja pierwsza ciąża i nie jestem w temacie

Gość gość
No to przepraszam jak chciałaś pierwszego dziecka.

Gość gość
Jak ktoś poroni ciążę to się potem lyzeczkuje...

Gość gość
Ale nie wiem kiedy on może wystąpić bo jest rozbieżność aż od 4-8 tyg. Wizytę mam dopiero w połowie listopada czyli za miesiąc.. Nie chce czekać do tej pory bo boję się że jeżeli jestem w ciąży to się powtórzy :( z drugiej strony zrobię test Wyjdzie pozytywny a okaże się że to hormon hcg to nie chce się nakręcać i stresować :(

Gość gość
U mnie na samoistnie poronienie było już za późno bo był to 11 tydzień dlatego miałam zabieg:/

Gość gość
Kiedy wspolzylas po tym zabiegu?

Gość gość
* hormon hcg z ciąży straconej

Gość gość
A nie ma po łyzeczkowani jakiegos okresu połogu ? Tak bach ! wraca płodność ? Cykl powraca tak szybko ? przeciez to nawet miesiąc nie minął ! Dziwne..

Gość gość
Po 13 dniach. Wiem że nie powinnam ale jak już napisałam potrzebowałam bliskości więc nie wyzywajcie mnie tu od głupich czy innych bo ja wiem doskonale że to nie mądre

Gość gość
Myślę że masz urojone objawy na pewno po 2 tygodniach takich nie ma.... Odvzekaj jeszcze tydzień i zrob test. I w ogóle nie myslalas. Lekarz nie kazał się wstrzymać z kilka tygodni?

Gość gość
Zabieg miałam o 12 a o 19 już nie krwawiłam tak jest do dnia dzisiejszego. Nie miałam żadnych boli. U gin byłam dwa tyg po i wszystko ok. Płodność po zabiegu wraca odrazu nawet z zdwojoną siła tak mi gin powiedziała. Dużo jest też w necie na ten temat . Termin zabiegu liczy się jako pierwszy dzień cyklu i owulacja także występuje oczywiście są przypadki kiedy jej nie ma ale ja z owu nie miałam nigdy problemu.

Gość gość
Przy wypisie nikt nie nie powiedział. Dopiero u gin jak powiedziałam że już współżylam to powiedziała że trzeba odczekać bo to różnie bywa. Ale po zbadano stwierdziła że wszystko się dobrze goi

Gość gość
W tamtej straconej ciąży miałam identyczne objawy i też wystąpiły przed terminem okresu. Cykle zawsze miałam jak w zegarku 28-29 dni. Gin powiedziała że po zabiegu nie powinny się zmienić.

Gość gość
Naprawdę nie myślisz. Masz zabieg na macicy i myślisz że można od razu do łóżka iść? Jeśli masz takie cykle to zrob test kiedy teoretycznie powinien się okres pojawić

Gość gość
Zrób Bete i powtórz - jak rośnie- znaczy nowa ciaza Jak spada- znaczy ze jeszcze poprzednia Trzymam kciuki i daj znać co wyszło

Gość gość
Zrob bete. Hcg raczej nie będzie wysokie jesli nie ma ciąży. Ale sie nie nastawiaj

Gość gość
Poczekam jeszcze z tydzień chyba i zrobię test najpierw. Chyba aż tyle czasu poziom hcg z poprzedniej ciąży by się nie utrzymywał?

Gość gość
Roznie to bywa.. Hcg po poronieniu nawet wzrasta

Gość gość
Jakim cudem wzrasta?

Gość gość
Bo coś tam się dzieje. Ale to zaraz po poronieniu.. A nie miesiąc

Gość gość
Aaa no chyba że tak. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz już sama nie wiem co myśleć na ten temat:( poszłam bym do gin ale nawet gdyby tam coś rosło to i tak nie zobaczy jeszcze nic :(

Gość gość
Możesz już wykonać test

Gość gość
Fakt faktem zachowałaś się dziecinnie uprawiając seks w rąk krótkim czasie od zabiegu, ale teraz już nic na to nie poradzisz. Wykonaj test i powtórz go za jakiś tydzień, jeżeli kreska będzie bardziej widoczna, albo szybciej się pojawi udaj się do lekarza bądź na badanie krwi beta hcg.

Gość gość
Zrób test, potem idź na betę. Jesli to ciąża to na pewno będzie dobrze, musi być silny zarodek skoro po tak krótkim czasie od łyżeczkowania się zagnieździł, bądź dobrej myśli!