Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uraz brzucha u dwulatka

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny,pomocy.Około 17,moi dwaj synowie wygłupiali sie z dziadkiem,po chwili dwulatek przybiegł do mnie z płaczem,płakał mocno i dosc długo trwało zanim go uspokoiłam.Sądziłam,ze się po prostu wystraszył,kiedy ten starszy piszczał i wierzgał.potem normalnie zjadł,jeszcze do 19 we dwoje się ganiali,bawili w chowanego.około 20 zasnął.I wtedy starszy synek mi powiedział,ze jak dziadek go łaskotał to młdszego kopnął w brzuch.Myślę,ze dlatego płakał.i teraz nie wiem,co robic/.budzic małego i jechac na izbę przyjęć?czekac do rana i isc do przychodni? kiedy synek śpi i dotykam jego brzucha,to się nie kręci,nie popłakuje,po prostu śpi.Co zrobic?

Gość gość
Ja polecialam na ip zobaczyli, pomacali ale i tak kazali przyjść po 3 dniach, na usg

Gość gość
Obserwuj go, jesli bedzie sie gorzej czul albo bedzie mial goraczke jedz na pogotowie.

Gość gość
Ile ma ten starszy że obawiasz się że młodszemu zrobił krzywdę? 15? Wybacz, ale młodszy mógł faktycznie płakać z jakiegokolwiek powodu, a starszy- opowiadać o "kopnięciu" przypisując sobie winę... Z tego co piszesz żadne zachowanie synka nie wskazuje na to żeby miał uraz brzucha (nie ma tkliwości brzucha, gorączki, wymiotów, nie skarżył się na bóle brzucha) które miałyby powodować wizytę u lekarza, nie tylko na ip ale nawet u lekarza z opieki nocnej... Dziecko popłakało z nieznanego Ci powodu, potem normalnie jadło, bawiło się i zasnęło a Ty po nocy rozważasz wizytę w szpitalu?

Gość gość
23:38 ale pieprzysz. Jak sie przyznał to sie przyznał. Nie wymyślaj jakichś cudacznych farmazonów. Dziecko doznało uderzenia, poczuło ból to płakało, logiczne. Autorko jeśli potem zjadło kolacje i jeszcze się bawiło to może nie wskazuje to na coś wymagającego interwencji, aczkolwiek zawsze ten element niepewności to istnieje z dziećmi to nigdy nic nie wiadomo :( Obserwuj pilnie dziecko. Jeśli rano zobaczysz cokolwiek niepokojącego to jedź na izbę. Możesz też zadzwonić i poprosić o telefoniczną wskazówkę co robić. Mój brat tak kiedyś zrobił jak mu córka mocno upadła i oni go tam instruowali co dalej Ale dziwi bardzo mnie że dziadek będąc osobą dorosłą i uczestnicząc w całej tej sytuacji to nic nie powiedział że dziecko zostało kopnięte

Gość gość
Dziadek nie zauwazyl,ze starszy go kopnął