Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są jakieś inne opcje mieszkania w obcym mieście niż wynajmowanie mieszkania?

Polecane posty

Gość gość

Nie chcę mieszkać z kimś obcym, a na wynajmowanie mieszkania samodzielnie mnie póki co nie stać. Są może jakieś hotele pracownicze czy inne miejsca, w których można wynajmować pokój na stałe? Z tego co wiem dawniej można było tak mieszkać w bursach, ale teraz tylko przez miesiąc

Gość gość
Możesz znaleźć faceta gdzie za sprzatanie i gotowanie będziesz mogła mieszkać razem z tym facetem. Jeśli masz szczęście trafi Ci się marynarz albo kierowca tira który w domu jest co dwa tygodnie. A tak powaznie, spróbuj poszukać na przedmieściach albo w dzielnicach domków jednorodzinnych. W okolicach Warszawy jest mnóstwo takich mieszkań. Jest to pokój z aneksem i mała łazienka z oddzielnym wejściem. Najczęściej zaadaptowana piwnica czy jakiś budynek gospodarczy a cena jest porównywalną z cena pokoju w centrum.

Gość gość
Ooo, dziękuję bardzo, widywałam czasem takie oferty, ale wydawało mi się, że to są wyjątki. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc :)

Gość gość
A jak myślisz, że są? Można poszukać za opiekę, ale czy znajdziesz? Za mieszkanie, hotel, hostel się płaci, chyba, że masz rodzinę, przyjaciół w tym mieście .

Gość gość
Za opiekę mnie nie urządza bo to się mieszka z kimś, a ja chcę sama

Gość gość
Napisz ogłoszenie, że chętnie zamieszkasz z kimś, kto prawie nie wychodzi z pokoju i będzie jak mieszkanie samemu :D

Gość gość
Gość z 14.04 już doradził najlepiej, dzięki. Beznadziejnie, że w PL mieszkania są takie drogie, człowiek pracuje, a nie stać go żeby samodzielnie mieszkać, i co, dokąd mieszkać z koleżanką czy obcymi osobami jak ktoś nie planuje zakładać rodziny? :O Bez sensu. Mówię oczywiście o wynajmowaniu, kupno to już w ogóle kosmos :O Będę szukać takiego właśnie "mieszkania", mam nadzieję, że coś znajdę, bo szukam w małym mieście, no ale może w końcu i do mnie uśmiechnie się szczęście :) Pozdrawiam

Gość gość
no jak masz takie wymagania, że musisz mieszkać w sama w mieszkaniu to będziesz siedzieć tu gdzie siedzisz jak cie nie stac na wynajem. Tanie opcje można znalezc szukając pokoju a nie samodzielnego mieszkania bo to przywilej, za który się płaci

Gość gość
Dzielenie mieszkania nie jest takie złe, mi się przyjemnie mieszka z kimś, no ale gdybym chciała jak autorka to słabo by było, co najwyżej mogłabym klitkę-kawalerkę na samym krańcu miasta za 800-900zł. Widziałam też coś w stylu samodzielnego mieszkania na strychu za 700zł, ale w opłakanym stanie technicznym, wyglądało jak melina żuli.