Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lubiemandarynki

Rodzice wybrali mi studia, kt贸rych nie cierpi臋

Polecane posty

Go艣膰 lubiemandarynki

Niby s膮 presti偶owe, niby jest po nich kasa, ale ich po prostu nie cierpi臋 i kompletnie nie widz臋 si臋 w tym zawodzie, mia艂am inne marzenia i plany, kt贸re uciek艂y gdzie艣 po drodze. Jestem na drugim roku, chcia艂abym zrezygnowa膰 i zacz膮膰 inny kierunek, jednak zawsze ko艅czy si臋 to awantur膮, wypominaniem, 偶e to oni za mnie p艂ac膮, 偶e zachowuj臋 si臋 jak dziecko, kt贸re wymy艣li艂o sobie, 偶e chcia艂oby mie膰 satysfakcj臋 z pracy. Ojciec ci膮gle gada, jak to si臋 po艣wi臋ca i jak wiele dla mnie robi, kiedy ja takiej pomocy nie chcia艂am. Sama nie wiem, co mam robi膰, od d艂u偶szego czasu jestem strz臋pkiem nerw贸w, ci膮gle p艂acz臋 i mimo m艂odego wieku mam poczucie zmarnowanego 偶ycia. 呕a艂uj臋, 偶e wcze艣niej za bardzo ulega艂am.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
co studiujesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Stomatologi臋. Fajnie, 偶e s膮 po tym 艂adne zarobki, ale ju偶 teraz nie wyobra偶am sobie do emerytury si臋 tym zajmowa膰, najzwyczajniej si臋 w tym nie widz臋, kompletnie mnie to nie poci膮ga. Od dawna chcia艂am by膰 grafikiem, jednak ojciec uzna艂, 偶e plastusiem 偶adnym nie b臋d臋. Marzy mi si臋 te偶 zaw贸d psychiatry, wszelkie schorzenia psychiczne fascynuj膮 mnie od zawsze, musia艂abym i艣膰 na medycyn臋, z moj膮 matur膮 spokojnie bym si臋 dosta艂a, rodzice nie chc膮 jednak o tym s艂ysze膰, 偶arzy mi si臋 w ty艂ku, mam fanaberie itd. Ojciec uzna艂, 偶e praca nie musi si臋 podoba膰, wystarczy, 偶e b臋d臋 dobrym "rzemie艣lnikiem" w swym fachu i b臋d臋 zarabia艂a na 偶ycie. To nie on b臋dzie wykonywa艂 ten zaw贸d do emerytury. Sami mamy dobr膮 sytuacj臋 finansow膮, jednak tatu艅cio nale偶y do typ贸w, kt贸rzy wiecznie narzekaj膮 i wiecznie jest za ma艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do tego wiem, 偶e b臋d臋 kiepskim dentyst膮, skoro mnie to mnie to odrzuca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
znajdz pozytywne aspekty swojej pracy :) chyba jeszcze nie jest za pozno na przekwalifikowanie swojego kierunku studiow. porozmawiaj o tym z rodzicami. meczysz sie tylko psychicznie i marnujesz swoj czas

Udost臋pnij ten post