Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje wrażenia z Kielc

Polecane posty

Gość gość

To bardzo specyficzne miasto. Wszędzie daleko i jest się jak w lesie. Wszędzie drzewa i ptaki, ciągle chodzi się pod górę aż nogi bolą i jest bardzo ładnie. Pojechałam do mojego narzeczonego bo on jest z Kielc. I ciągle jak kogoś widzisz to ma ciemne lub z dużą ilością czarnego ubranie. Mnie się podoba w Kielcach, są takie jakoś bardzo inne. Na Karczówce wczoraj byliśmy na spacerze :) To jest taka góra porośnięta lasem z klasztorem na szczycie, i to jest w mieście! I tam jest hotel z restauracją w której obiad zjedliśmy :) Bardzo ładne miejsce :)

Gość gość
Nie ma to jak chamy z kieleckiego :p

Gość gość
Jeśli nie masz nic do napisania to nie pisz! Jeśli chodzi o kulturę osobistą to jak widzę tu w Kielcach ludzie mają bardzo wysoką. To naprawdę bardzo inne miasto. Tu na przykład nie śmiecą a idą do kosza wyrzucić, na ulicy!

Gość gość
Jeszcze wam popisze bo mam czas i tu jest fajnie :) Właśnie na balkonie są sikorki takie żółte, buszują w słonecznikach :) W Kielcach w środku jest ulica Sienkiewka do której idzie się przez park, najpierw obok cerkwi, i tam w parku jest jezioro i dzikie kaczki tam sobie żyją. W centrum miasta, widziałam! :)

Gość gość
Ul. Henryka Sienkiewicza! Chociaż sienkiewka często się w Kielcach mówi. Nie cerkiew a Kościół garnizonowy, to była cerkiew ale do 1916 roku. Chyba wiem gdzie twój narzeczony mieszka, na Czarnowie, Karczówkowska, Szkolna, Zimna, Letnia, Urzędnicza, Słoneczna Południowa,Grunwaldzka? Przez kładę nad torami szłaś? Czarnów kolejowy, za torami ;) Poproś go by Ci Kadzielnie pokazał ;) Będzie blisko, no jak na Kielce :D Szkoda, że na Sabat czarownic się spozniłaś ;) :D