Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ratunku! Ogromne obrzeki nog po porodzie!!!

Polecane posty

nie wiem czemu atakujesz mnie. Nie jestem rodzinnym który Cię zle potraktował. Naprawdę. Lekarz rodzinny to nie jest dupa z pieczątką. Ma prawo wypisać skierowanie na badanie potrzebne JEMU do diagnostyki. Czyli jeśli ciężarna prowadzi ciążę prywatnie a do lekarza POZ chodzi tylko po skierowanie na badania ma prawo nie dać jej żadnego. Leczeniem endokrynologicznym ciężarnych powinien się zajmować endokrynolog, jak ktoś w ciąży nie jest - może się pokusić o to rodzinny. Ma do tego prawo. Ale nie obowiązek. I to on wtedy decyduje czy daje skierowanie czy leczy sam. W 99% przypadków oczywiście daje. Co do badań, tak ma prawo od stycznia zlecać pełen panel tarczycowy. Jeśli ON uważa to za zasadne

Gość gość
jeśli ciężarna prowadzi ciążę prywatnie a do lekarza POZ chodzi tylko po skierowanie na badania ma prawo nie dać jej żadnego xxxxx a dlaczegóżto? w czym cieżarna prowadząca ciąże prywatnie (odciążająca tym samym budżet nfz) jest gorsza od babci, która wyłudza skierowania od wszystkich możliwych lekarzy i robi sobie badania co miesiąc bo ma takie widzimisię???moja teściowa przed wyjazdem do sanatorium robiła morfologię 2 raz w 1 tygodniu-najpierw w przychodni u lek.poz a na miejscu powiedzieli że oni sami zrobią bo ich wyniki z innych lab. nie obchodzą i miała w sanatorium drugi raz, i co, za 2 takie same badania nfz zapłaci a za ciązarną nie chce??? i jeszcze jedno-skąd lekarz poz wie, czy chodzę do ginekologa państwowo czy prywatnie i do czego mu ta wiedza potrzebna tak naprawdę, bo to moja sprawa.

dlatego że zgodnie z ustawą lekarz POZ daje skierowanie na badania TYLKO te, co są JEMU potrzebne do diagnostyki i leczenia. Jeśli ciężarna do ginekologa chodzi na NFZ to on jej wtedy daje skierowania na wszystkie możliwe badania potrzebne JEMU do diagnostyki. Jeśli ciężarna byłaby obciążona np toczniem czy RZS- wtedy skierowania daje reumatolog. Jeśli wymaga intensywnego leczenia kardiologicznego bo ma wadę serca- wtedy kardiolog. Lekarz NFZ (czy to POZ czy specjalista) ma obowiązek dać skierowanie TYLKO NA TE BADANIA CO SĄ POTRZEBNE JEMU DO DIAGNOSTYKI!!!

Gość gość
Myślałaś o tym, zeby wybrać sie do chirurga naczyniowego, np. http://chirurgnaczyniowygdansk.com.pl/? Możliwe, że to coś z naczyniami krwionośnymi.. Miałaś przed ciążą podobne problemy może?

Gość gość
Pij kefir to ci zejdzie. Stopy Fiony zdążą się kobietom po porodzie to chyba z hormonów ale pewna nie jestem.

Gość gość
Spróbuj może kupić specjalne rajstopy albo skarpetki antyżylakowe, dostępne na przykład w ofercie http://www.cezmed.com.pl/. Naprawdę mnie pomaga na obrzęki.