Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge wyleczyc odparzonej pupy pomocy

Polecane posty

Gość gość

Corka ma 11 miesiecy i pierwszy raz odparzona pupe. Najoierw pojawily sie krostki, a teraz jest taki jakby rozlany rumien. Wietrze, zmieniam piekuchy co 2 godziny, za kazdym razem myje pupe woda. Smaruje na zmiane alantanem mascia i sudocremem. Nie jest gorzej, ale lepiej tez nie. Co robic? W poniedzialek chyba pojde z nia do lekarza

Gość gość
a od kiedy ma to odparzenie??

Gość gość
Tylko i wylacznie stary i sprawdzony sposob maka kartoflana.Na poczatku tez myslalam ze tylko drogie zachodnie kremy,ale przekonalam sie i wychowalam moich dwoje disco.

Gość gość
miałam taki problem z córką, nie pomagały żadne sudokremy i cudokremy - pediatra kazała posypywać mąką ziemniaczaną - pięknie i szybko się goiło

Gość gość
dzieci mialo byc :-)

Gość gość
Polecam zasypke dla niemowląt i dzieci alantan kupisz w aptece mojej córce pomagało, żaden sudocrem i inne kremy nie pomagały

Gość gość
Pupe dobrze osusz i posyp maka kartoflana

Gość gość
Próbowałam mąka ale myślałam, że to może pomóc tylko przy początkach odparzenia i dałam spokój. Ile razy dziennie ta mąka? Przy każdej pieluszce? Cienka warstwa czy grubo zasypac?

Gość gość
przy każdej zmianie pieluchy, ja robiłam tak, że brałam wacik do twarzy i nakładałam mąkę na odparzenia i potem zakładałam pieluchę, a że to były takie sączące ranki, to ta maka się przyklejała

Gość gość
czytając tytuł myślałam, że twoją pupę chodzi :)

Gość gość
masc bepanten albo penaten kup

Gość gość
U nas sudocrem tylko zaognial.spróbuje masc tormentalum rewelacja.zaginione odłączenie u nazw jeden dzień.to jest odpowiednik tormentiolu tego starego co nam mamy znajdowały ale bez tej szkodliwej substancji i jest dozwolony dla niemowląt.uwierz mi po tym na pewno przejdzie

Gość gość
Sudo krem dobry jest na Chrostki które trzeba wysuszyć, naciekłe płynem, ale jak jest rumień polecam go szybko odstawić - skóra się nie leczy tylko dodatkowo maceruje. warto za to użyć tej mąki bo ona delikatnie oddziela skórę a nie wysusza zbyt mocno, i dużo wietrzyć pupę :) Polecam alantan - natłuści, a na niego mąkę ziemniaczaną sypałam i wtedy się nie sklejało i nie zaparzało dalej. Ewa

Gość gość
Najlepsza jest maść Klotrimazol!!! A jesli duże odpazenie to tribiotik to masc z antybiotykiem ale działa natychmiast.

Gość gość
U nas zawsze pomagał tormentiol. Stosowana krótko i tylko przy odparzeniach (na ulotce napisane ze N można u małych dzieci ze względu na kwas bordowy chyba

Gość gość
gość dziś jakie Chrostki - analfabetko

Gość gość
Matko,ten słowniczek w smartfonie mnie wykonczy

Gość gość
Zmień płyn do kąpieli pieluchy chusteczki i do pediatry mi pomogła maść z antybiotykiem oraz częste wietrzenie pupy

Gość gość
Ja tez polecam kartoflanke. Jesli nie pomoże to do lekarza bo moglo nadkazic sie bakteriami. U nas pediatra zapisala masc robioną.

Gość gość
Pomieszaj sobie puder z nivea z mąką ziemniaczaną i zasypuj przy kazdej zmianie pieluszki, możesz też użyć oilatum do przemywania pupy. Na pewno pomoże. U mnie poznie już sam puder wystarczyl

Gość gość
Zamiast mi miało być mojemu dziecku

Gość gość
tormentiol maść Stary ale sprawdzony ;)

Gość gość
Niemowlęta nie mogą używać Tormentiolu z uwagi na zawartość pochodnych kwasu borowego (z tego co pamiętam chodzi o boraks). Bardzo dobrą maścią jest Tormentalum - jest to to samo co Tormentiol tylko nie ma Boraksu i może być bezpiecznie stosowany u niemowląt. Ponadto jest tańszy. Na odparzenia u mojej córki nie pomagał żaden krem dostępny w drogerii i mąka ziemniaczana, też pojawiały się krostki, Sytuacje ratował Tormentalum.

Gość gość
Nie mogą? To czemu moje dzieci mogły?! Farmazony :P

Gość gość
Kapiel z dodatkiem krochmalu bardzo pomga no I wietrzenie pupy

Gość gość
Prawda. Powinno być napisane "U niemowląt nie powinno stosować się....." z resztą w ulotce Tormentiolu też jest taka informacja.

Gość gość
tormentiol na zmiane z clotrimazolum hasco. obie masci kupisz za kilka zlotych. Pomaga juz przy 1 uzyciu. Ja zawsze zaczynam od tormentiolu,bo najlepiej goi odparzenia i pupa przestaje szczypac i bolec.

Gość gość
nam pediatra u corki 5msc pozwolila stosowac tormentiol. Dostalysmy w razie "wu" jeszcze antybiotyk ale obylo sie bez.