Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić by niemowlę spało całą noc

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny. Proszę was mamy o pomoc i porady.Mam 7 miesięczna córkę. Kładę ja spać między 18-19. I do północy śpi ładnie, A potem budzi się dwa lub trzy razy. Budzi się ,godzinę jest aktywna i zasypia na góra półtorej godziny I znów się budzi. daje jej mleko po północy i nad ranem znów bo ssie rączki I tak do ósmej. Potem wstaję już .poradzcie jak ja uregulować. Jak zrobić i co by pospala do siódmej., no choć do szóstej. W dzień ma trzy drzemki po około godzinie. Proszę O porady a nie krytyke i wymadrzania ze to dziecko małe i tak musi być. Któraś znalazła sposób na to by dziecko dłużej spało? Co robię źle? Za wcześnie ja kładę? Sama nie wiem.

Gość gość
Kladz mala pozniej spac? Najlepiej idz z nia nawet i na 5 min na spacer kolo 17-18. pozniej o 19:30 wykapac. Polozyc spac ok. 20, duza kaszka/mleko i powinna spac dluzej ;) i wywietrz jej pokoj przed spaniem ;)

Gość gość
Zgadzam sie. Dosyp jej kleiku do mleka na noc. Na 180ml m9zesz 2 miarki dodac, na poczatek sprobuj z jedna

Gość gość
My dosypujemy dziecku ( od początku jego czwartego miesiąca) kleik ryżowy do mleka ( 21.30-22.00)- 1, 5 łyżeczki . Dziecko śpi do 6 godziny rano . Wkrótce kończy 6 miesięcy. Spi lepiej niż nasz dwulatek :)

Gość gość
Calkiem normalne jest to ze mala sie budzi. Moja do 14 miesiąca budzila się o 5rano na mleko. Co prawda pila tylko 120ml ale nie potrafiłam jej oduczy . Sama przestala. AL nienormalne jest to ze ona jest aktywna w nocy przez taki czas. Moja jadla na śpiocha jak się w nocy przebudzilato na czas picia albo i oczu nie otwierala. Jak miała 7msc jadla na noc 150ml plus 5miarek plus 3lyzki kaszki z lyzeczki nie butelką. . Jadla o 19.30 potem o 2 i o 5. Jak miała 8-9msc przestala jeść o 2. O 2 wypijala z 80ml. A o 5 120-140. Jak miała 8 pila z butelki tylko przez sen w dzień butle odrzucila i pierś tez bo karmilam tak i tak. Jakiś mi się dziwny egzemplarz trafil. Jadla od 8msc wszystko lyzka a pila przez slomke. Spróbuj później ja klasc spać i dodawać kleik. Albo kasze dawać tak jak ja. Tylko z tym spaniem to tak stopniowo ja przesuwaj codziennie o 10minut aż dojdziesz do jakiejc19.30-20

Gość gość
Moim zdaniem dziecko za często i za długo drzemie w ciagu dnia i za wcześnie jest kładzione do snu na noc. Przerobiłam to z synem, z córką byłam już "mądrzejsza". Przeciągnij dziecko tak, aby drzemało 2 razy. U mnie sprawdziło się tez pilnowanie, aby druga drzemka nie była dłuższa niż do ok 15.30-16. Popołudniu spacer dwugodzinny bez spania oczywiście i po 19 kąpiel, karmienie i spanie. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość gość
Przestaw ja na 2 drzemki. U nas od 6 miesiaca byly dwie. Od 10 juz tylko jedna. Ten typ tak mial.beda wtedy dluzsze ale i dluzsze przerwy miedzy nimi. Ta druga max do 16. Ja tego pilnowalam bo u nas byly troche inne problemy: z zasypianiem . Potrafil szalec do 24. Albo zasnac o 17 i wstac po 19. I kladz ja kolo 20. Z poczatku moze byc marudna i ciezko sie bedzie przestawic ale jak jej pomozesz i dobrze zorganizujesz czas to pójdzie gladko. Kleiku tez mozesz dosypac. Sa rozne dzieci. Znam dziewczynke co ma polotra roku i drzemie 2 razy dziennie a moj mial jedna drzemke przed skonczeniem roku :) trzeba wczuc sie w potrzeby malucha. A to ze sie budzi w nocy i jest aktywna to najprawdopodobniej znaczy ze jest wyspana.

Gość gość
Ja tez mysle ze jest o jedna drzemke za duzo. Moj syn wieku 10-11 miesiecy mial juz tylko jedna wiec spokojnie 7 miesieczniak powinien wytrzymac na dwoch. Stała pora spania itp. My dbalismy tez zeby przez caly dzien byl najedzony a nie tylko na kolacje bo zauwazylismy ze jesli przez caly dzien je te 5-6 posilkow to w nocy lepiej spi. Ja juz nie pamietam wstawania w nocy bo maly ma 2 lata i conajmniej od roku spi cala noc choc dlugo jeszcze budzil sie o 4, 5 wypijal mleko i dosypial do 6-7. Ale jak przestalismy dawac butelke (okolo 14 miesiecy) to z czasem sie nam uregulowalo. Teraz chodzi spac o 19:30 i wstaje miedzy 5:30 a 7 ale on chodzi do zlobka i musi tak wczesnie wstawac wiec nam to odpowiada.

Gość gość
jest taki jeden skuteczny srodek. Pavulon sie nazywa

Gość gość
tez mi radzono,zeby dosypywac kleiki, kaszki do mleka malemu na noc. Guzik to dało, a mały nabawil się przez to zatwardzenia i zaczał tyć. Ja bym skonsultowała sie z jakims mądrym lekarzem, a nie pytac na kafe, bo zrobisz dziecku problem. Jak Twoje dziecko ma idealna wage, to uwazaj z tymi zapychaczami pupy, bo bedziesz miec małą kulkę w łóżeczku.

Gość gość
11:53 gooownooo prawda i