Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki olej do smażenia bo już nie wiem

Polecane posty

Gość gość

Bosacka mówi rzepakowy najzdrowszy a wczoraj słuchałam Jerzego Zięby i on mówi że absolutnie nie rzepakowy że jest rakotwórczy :( .Szczerze? O Ziębie nie wiem nic czy to nie kolejny samozwańczy lekarz jakiś szarlatan? Proszę o wypowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Też nie znam człowieka, może chce zabłysnąć i mówi tak tylko żeby było o nim głośno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
nie patrz na to, ludzie od conajmniej stu lat smażą na rzepakowym i raka nie mieli. Problemem są inne produkty naładowane chemią. Jeżeli mogę doradzić to najlepiej smaży się na oleju ryżowym lub fryturze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiem, na pewno że na oliwie nie wolno smażyć, bo uwalniają się wtedy wolne rodniki, które są jak wiadomo rakotwórcze. W telewizorze kiedyś mówili, że najlepszy rzepakowy. Z kolei kiedyś czytalem, że najlepszy do smażenia jest smalec. Sam zgłupiałem na czym smażyć...ale używam oleju rzepakowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź.Wczoraj mi ktoś wysłał linka co ten Zięba twierdzi i zdurniałam ponieważ sądziłam że rzepakowy najzdrowszy jest.Właśnie od lat tego oleju używam daje dzieciom ale od wczoraj już zaczęłam powątpiewać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a ja wlasnie smaze na oliwie z oliwek albo na klarowanym masle, tez slyszalam kiedys ze oliwa z oliwek jest rakotworcza, a niedawno sprawdzilam w kilku zrodlach i wszedzie jest napisane, ze jest najlepsza do krotkiego smazenia i bardzo zdrowa, wiec na niej smaze i nawet troche schudlam. Ci specjalisci sami nie wiedza o jest dobre a co nie, niedlugo pewnie wolne rodniki sie znajda w zielonej herbacie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W reklamie było na Kujawskim smaż itd. Przecież trzeba na coś umrzeć, nie? Za 50 lat się dowiesz który jest rakotworczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A czy tan olej kokosowy nie przenika do takich schabowych np. Kokosem ? Czuć schab czy sam kokos ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab najlepiej smakuje smażony na smalcu :). x Ogólnie zadowolony jestem z oleju Kujawskiego. Widzę wyraźną różnicę między smażeniem na nim, a na innych olejach rzepakowych.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do smażenia smalec, + rafinowane czyli np kujawski rzepakowy - nie smażymy na oleju naturalnym nierafinowanym ale spoko już jest rafinowane masło czyli klarowane , olej rzepakowy - oliwa ma niską temepraturę dymienia i nadaje się do bardzo krótkiego smażenia 2-3 min i na niskiej temep,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jaki olej?? kochanie...TYLKO kokosowy;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Napiszcie coś o tym oleju kokosowym więcej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
misio1 wczoraj X Bo to ja go robię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×