Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olabyola

Moj ojciec pobił mamę przeze mnie

Polecane posty

Gość olabyola

Studiuję w Warszawie i dziś postanowiłam pojechać do rodzinnego domu. Na pkp wyjechał po mnie mój ojciec. Jest typem despoty. Nie lubi jak ktoś ma inne zdanie niż on. W trakcie powrotu do domu nie ugryzłam się w język i powiedziałam mu parę słów za dużo o jego ojcu, a moim dziadku. Dziadek jest manipulantem całe życie wtrącał się w małżeństwo moich rodziców i psuł relacje miedzy nimi i buntował go przeciwko mamie , mojemu rodzeństwu i mnie. Dla mojego ojca zawsze najważniejsi byli jego rodzice. Nie odciął chyba pępowiny i nie dorósł do założenia rodziny. Ja , mama i rodzeństwo zawsze czuliśmy się w jego oczach jako ta "gorsza część rodziny ". W trakcie powrotu do domu zeszliśmy na temat dziadka i mieliśmy spięcie .Ojciec zatrzymał samochód i powiedział że jak mi nie pasuje to mogę wysiąść z samochodu. Uniosłam się dumą ,wysiadłam i wróciłam pociągiem do Warszawy. Potem się dowiedziałam od siostry przez telefon ,że ojciec upił się, pobił mamę:-( Podobno uznał ,że to mama mnie nastawia przeciwko niemu i jego rodzicom , co jest nieprawdą.... Po prostu mam już 23 lata i sama potrafię wyrobić sobie opinię na pewne sprawy, mam o wiele rzeczy do niego żal ,nie trzeba mnie buntować Siostra ma do mnie pretensje, że to wszystko przeze mnie... i chyba ma trochę racji ... Jest mi tak przykro jak ja spojrzę mamie w oczy :-( Przecież ona nic nie zrobiła. Mam dość mojego ojca on wszelkie frustracje wyładowuje na mamie... a ja nie bardzo wiem co z tym zrobić. Ona nie chce od niego odejść. Raz była taka sytuacja tato uderzył mnie postanowiłam się postawić ,nie przyjeżdżałam do domu ze 2 miesiące ,ale mama zaczęła do mnie dzwonić, żebym przyjechała bo ojciec ma do NIEJ o to pretensje, że JA się do niego nie odzywam. Wiem, że to brzmi absurdalnie .Nie chciałam by miała przeze mnie awantury wiec zaczęłam przyjeżdżać do domu i odzywać się ojca. Nie przeprosił mnie za to że chciał mnie uderzyć ...To było takie upokarzające, ze pierwsza musiałam się odezwać do niego :-( ale zrobiłam to dla mamy. Podejrzewam, że ją bił ,bo zerwałam z nim kontakt. Podejrzewam, że teraz sytuacja znowu się powtórzy. Mam tego dość nie chce odzywać się do tego despoty i znowu udawać ze wszystko jest ok. Z drugiej strony nie chce by mama obrywała za to że się do niego nie odzywam. Sytuacja mnie przerasta, nie wiem co począć…. Czuję się bezsilna a na dodatek nie mam o tym z kim pogadać, a nawet jeśli bym miała to ja się po prostu wstydze mojej sytuacji rodzinnej

Gość gość
mama nie obrywa przez ciebie ,to drań dla niego każdy powód będzie dobry żeby mamie przyłożyc ,powinnas porozmawiac z siostra i namówic mamę żeby odeszła od niego żeby stala się samodzielna myślę że nie potrafi odejśc bo jeszcze jest siostra w domu nie wie co z mieszkaniem(domem) pracą itd w przyszłości jak zostanie z nim sama to jej współczuje

Gość olabyola
Rodzeństwo jest już dorosłe siostra ma 25 a brat 20. Próbowałam niejednokrotnie namówić ja by sie rozwiadła ale ona nie chce miedzy innymi ze wzgladu na sytuacje materialną

Gość gość
Trzeba było jak Cię uderzył to zgłosić

Gość gość
Tak to się kończy jak ktoś jest całe życie "na utrzymaniu męża". Powinnyście sobie wziąć tę sytuację do serca, wszystkie te których jedyną ambicją jest wyjść bogato za mąż

najpierw piszesz,ze Cie uderzyl,za chwile,ze nie przeprosil,ze chcial Cie uderzyc..nie fantazjujesz zbytnio?Mama jest dorosla i skoro chce byc meczennica tylko dla zaspokojenia finansowego,to Ty nic tu nie pomozesz.Mamy to,na co Sobie pozwalamy,bez wzgledu na status.