Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy w końcu będzie dobrze?

Polecane posty

Gość gość

generalnie powinnam się cieszyć życiem. Jestem młoda, zdrowa, mam rodziców, którzy są bardzo za mną, nie muszę martwić się pieniędzmi (póki co). Jest jednak pewna sprawa, która nie daje mi spokoju. Może nawet dwie.. Chodzi o to, że każdy napotkany facet (kolega, były facet brat, kuzyn i nawet ojciec) mnie ranią. Najczęściej słownie. Najbardziej skrzywdził mnie były chłopak, który potraktował mnie bardzo źle a na koniec okropnie naubliżał. Brat też sobie pozwalał na bardzo chamskie odzywki. Bardzo mnie boli też to, że mój ojciec lubi się napić.. Obecnie jestem bardzo nerwową osobą. Chciałabym się cieszyć tym co mam, ja to doceniam. Jednocześnie jednak nie mogę spać z nerwów, czasem jestem rozdygotana, trzęsą mi się ręce albo cała się trzęsę. Wypadają włosy garściami, nawet rzęsy i brwi już tracę. Mam problemy z brzuchem. Jak tylko się zdenerwuję, od razu czuję okropnie kłucie. Jestem zmęczona tym wszystkim. Nie mogę cieszyć się ze spotkania ze znajomymi bo od razu włączają się nerwy czy aby wszystko w domu ok. Mam też poczucie niesprawiedliwości bo ja naprawdę się staram być człowiekiem uczciwym, pomocnym i nikogo nie ranić. Co radzicie? Jak mogę w końcu odetchnąć?

Gość gość
Idź na terapię, pewnie jesteś DDA, czyli dorosłym dzieckiem alkoholika. Tyle.